Spread the Goodness of Milk – 30th May, RM will be there!

I wanna win thissssssssssssssssssss!!! opss….48hrs sticky post ;)

image

Berapa lama korang dah kenal Dutch Lady? Me hemm…sumpah berpuluh tahun! Sesangat lama. Saya membesar bersama Dutch Lady, anak2 aku pun membesar dengan product dari Dutch Lady jugak. Baik dari susu depa mahupun sampai dah tua2 tak setua mana lah, still Dutch Lady never fails us the Red Family.

Biasanya our monthly visit to the mall, will buy at least 5 cartons of Dutch Lady chocolate. Ni fav anak2 ku sangat. Saya jarang minum air sejuk, wpun tak letak lam fridge pun aku jarang minum. But adakalanya terliur2 jugak di tekak. So memang air coklat dalam kotak or dalam bentuk botol akan penuh dalam peti ais rumah kami. But aku syaratkan depa minum sekotak sehari sahaja. Tak boleh lelebih lah yek. Masak mak ko nak membeli kalau tak sampai sebulan dah abih korang belasah setiap pagi petang siang malam pulak.

image

Pun begitu, yang penting adalah peminuman susu. Dalam chocolate susu kotak Dutch Lady memang dah siap ada susu,  of cos la kan, so walaupun kita tak minum plain milk but penting juga susu dalam badan. Terutama untuk anak-anak yang kecil, susu sangattttttttttttttt penting.

Pernah dengar tak orang kata, kalau tak boleh tidur, minumlah susu. Tak kira apa jenama, susu memang akan melenakan tidur malam kita. If rasa stress, banyak masalah, hidup tak tenang, pikiran rasa penuh beku, cubalah minum susu segelas. Dutch Lady pun memang ada banyak flavours, can go for strawberry, choc, low fat or full cream. Saya pun minum air ni jugak kadang2 kalau rasa nak bawak ke opis. Simpan lam fridge and biasa kalau lepas lunch luar klcc, air ni lah yang aku teguk dulu.

Oh btw, do surf Dutch Lady’s site to join the ‘Spread the Goodness of Milk’ contest. Untuk borang penyertaan contest mudah ni boleh download terus di sini yer: http://www.dutchlady.com.my/sharedfiles/images/happenings/sebar_susu_form.pdf

image

Dutch Lady is organizing the World Milk Day, the bigness of the event adalah untuk menjemput korang semua join untuk minum bersama2 susu Dutch Lady. Mereka cuba untuk membuat record untuk Malaysia Book of Records on 30th May jam 10pagi di Pavilion, KL. I ll be there toooooooo!!!!

So bermula dari sekarang korang kena rajin2 minum susu, at least 2 gelas susu sehari. Mesti tuh. Pun molek untuk dietary kita. Kalau you nak tau kenapa kita kena amik 2 gelas sehari, one is bcoz nak memberikan kita tenaga.

Second dah tentu aku ada mention awal, untuk tidur malam yang amat lena, susu juga memberi kita kecantikan, at least dalam bentuk dalaman coz ada essential nutrients  yang molek dengan kulit badan kita. Makanya untuk pertama kalinya Dutch Lady Malaysia akan memberi secara percuma 250,000 Limited Edition World Milk Day UHT packs dalam bentuk 2 flavors, Low Fat and Chocolate Milk.

image

For an attempt to be in Malaysia Books of Record, Dutch Lady Malaysia mendapat kerjasama dari:
Persatuan Pengakap Malaysia,
Persatuan Pandu Puteri Malaysia,
The Boys’ Brigade in Malaysia,
Malaysian Red Crescent,
Car clubs – Association of Honda Clubs, Peugeot Club Malaysia and Club Perdana V6 Malaysia,
Pedalholics Cycling Club

and of cos dari kamu readers yang membaca entry ini, you are all invited to this “Largest Milk Drinking Event” mai mai kita sesama lalokkkk susu! At least untuk mendapatkan pengesahan dari MBR, memerlukan sekurangnya 2,500 orang awam yang setiap seorang dari korang akan minum sebanyak 200ml Limited edition World Milk Day UHT pack. Amacam? Ada berani? Aku dulu makan cacing for Fear Factor pun boleh, takkan susu pun korang takut nak minum?

Contest yang aku cakap kat early entry ni pun related dengan event ni jugak yang mana hadiah utama adalah a double storey terrace house with home décor package. Waaahhh!! nak nak!! First time lah aku involve ngan advertorial yang hadiah contest nya sebuah rumah teres!

image

Let s support this event, thanks to Dutch Lady Malaysia coz memberi saya opportunity untuk shout this news, with huge prizes to my loyal readers. Ingat yek, rumah double storey tuh, tak termasuk dengan hadiah2 iringan lain yang jumlah keseluruhan adalah sebanyak RM1juta!!  Mark your calendar yek, Sunday 30 May 2010 di Pavillion jam 10pagi!!

Opss sebelum terlupa, antara celebrities  yg akan turut sama memeriahkan majlis ini nanti :)
1. Amber Chia
2. Shakila
3. Alif Satar
4. Dayana
5. Sharizan Borhan
6. Reshmonu
7. Najwa
8. Khoo Cai Lin

Saya datang dengan baju merah dan perut kosong, katanya nak isi susu gelen2 dalam perut kan :) ahah! Dok terkenang2 hadiah utama contest tuh, meh sini link untuk korang sesama menang!

Khidmat pesanan masyarakat Dutch Lady is brought by redmummy.com

Comment: 34