Selamat Jalan Dunia Pondan by Azwan Ali…

IMG_1009

Ajami’s wife, secretariat for the event gak..Ajami jaga cd, me patutnya tolong2 gak tapi ya udah ngan jem ngan hujan lebatnya, kat kol 7 baru sampai nak nolong hapanya, dapat tolong bahagian registration sesajor..

IMG_0992

Azwan Ali tuan rumah dan Ifa Raziah

IMG_1020

The host are Didie Alias and sapa ke pelakon lelaki baju oren tu namanya…Irfan Roslan. Farahwahida baju biru yang cun!!

IMG_1034

Artis disambut dengan red carpet dan terus interview untuk acara bergambar…

IMG_1043

Diana Danielle, Chanel dia tu makan hati aku tengok!

IMG_1053

Menyelit sama..Iqram

rasanya dia jual serundinglah malam tu kat artist2 yang datang, not bad mamat nih kepala business gak

IMG_1078

Alya kombinasi hijau + pink. Si Azwan panggil dia Lady Gaga hahhaha

IMG_1085

arrival, ramai kebasahan dek hujan… Mawi and Ekin

IMG_1089

aku rasa kan, dah banyak kali aku tengok Ekin dan Mawi live, aku dapat rasakan Ekin tu dia jaga Mawi sangat2 tau, i mean masa aku interview diorg dulu untuk event Azwan Ali jugak for Project Alpha, Ekin banyak tolong Mawi cuba explainkan dia dalam bahasa yang mudah,  sebab masa aku interviewed Mawi dulu dia ngah blur gila. Waktu nak registered nih pun aku tengok Ekin tolong tengokkan laki dia, i mean she s quite pandai menjaga lakinya tanpa nak orang sedari yang dia indirectly cover laki dia. eh betullah, that s good.

IMG_1105

tutup mata tu Kak Didie…tengok make up dia mengelip!

IMG_1138

ini anak sulong Didie Alias, sangatlah tinggiiiiiiiiiii baru 17tahun. dia bawak kelima2 anaknya dan suami barunya gak. aku nampak anak2nya sume manja ngan laki nya yang sekarang, even si teruna umur 15 ke 16 tahun tuh memang kamcing je ngan bapak tirinya…

tapi Didie Alias ni kelakarlah hahahaha..dia jadi co host, mulut dia halahai spontan sungguh.

IMG_1139

buka puasa kami duduk di kalangan media. celebrities dan anak2 yatim duduk di kawasan VIP gitu…

IMG_1145

celebrities yang menunggu waktu berbuka puasa…

IMG_1156

Hafiz Hamidun pencipta lagu untuk SJDP, perkh hensem ko dia!

IMG_1186

the launching of SJDP dirasmikan oleh Datuk Yusof Haslam dan isteri

IMG_1212

Sazzy Falak yang comel kurus bersama suami…

IMG_1216

Ifa Raziah menyanyikan lagu SJD…

lirik lagu takde “pondan” yer, ada dot dot dot sahaja, tajuk buku ye ada Pondan.

IMG_1223

nyanyian bersama Azwan dan Ifa Raziah

IMG_1243

Norish Karman dan Faradhiya

IMG_1249

Jue Aziz, hitam legam lebat sungguh rambutnya

IMG_1253

Iqram + Diana Danielle, next to Iqram is DD’s mom, mak dia bawak Prada tuh

IMG_1314

macam sedondon je 2 couples nih

Ekin, Mawi, Nazril & Sazzy Falak

IMG_1320

Farhan, sporting!

IMG_1330

Farahwahida…lawa gila baju biru dia nih!

IMG_1335

IMG_1348

Armo dan Daydeck

wuii diorg nih nak je aku cubit2! ke main berpakat ngan Sirman ek pas sorang, sorang amik gambar ngan artis wanita. manjang jadi bujang yek korang… mementang aku melepak ngan Joe KK kat belakang…

IMG_1368

Penari cilik untuk Tarian Norul Ain

IMG_1291

Group Photo Artis bersama Azwan Ali

IMG_1381

Complete one happy family :)

IMG_1340

ah comei ko Nora Danish, slim!

IMG_0999

Event: Sidang Media Majlis Berbuka Puasa Azwan Ali bersama 44 orang anak yatim dari Asrama Darul Aminan Seremban, Negeri Sembilan dan Pelancaran Gemilang buku “Selamat Jalan Dunia Pondan”

Venue: Tamarind Springs Restaurant Ampang Jaya.

Penaja Utama: Tamarind Springs and Rins Suzana Wedding Planner

Penaja Bersama: Buku Prima / Adidas / Michael & Guys / Eyoi Team Maku Up Artistik

Lagu Selamat Jalan Dunia adalah ciptaan Hafiz Hamidun, lirik by Azwan Ali, dinyanyikan oleh Ifa Raziah, Azwan Ali dan Hafiz sendiri, sudah boleh didengari di merata saluran radio.

Buku Selamat Jalan Dunia Pondan akan mula berada di pasaran tidak lama lagi dengan harga RM21, menyingkap 1001 kisah hidup Azwan Ali selama ini yang penuh ngan kontroversi, dahlah dia dikaitkan dengan isu Pondan. Opss buku ni tak dijual kat mana2 kedai buku or MPH ke, nak beli kalu, kena order sendiri dari Azwan.

Overall, meriah jugak Majlis ni, as you all can see ramai artis2 yg dtg bagi sokongan. Majlis dimulakan dgn doa selamat,  dan sembahyang maghrib sendiri di Tamarind Springs. Later on the nite, majlis diselang-selikan dgn nyanyian & tarian. Siap nyanyi lagu raya lagi huhuhuhuu. Pastu sekali sekala si Azwan nangis sedih bila beliau menyingkap kisah lama dia…lgpun buku ni kisah hidup dia daaa…

The food pun quite nice, macam2 ada. tp yg paling syok some of the lauk- pauk si Azwan sendiri yg masak. yg tak syoknya menu air dia, depa bagi air asam jawa, bengang jer Sirman, tau la nama tamarind! Tamarind Springs ni ala2 tempat makan dalam hutan, suasana kiri kanan mcm dlm hutan la, makan atas pokok boleh gak kot. ntah la! quite a good place gak utk mkn2, dekat2 dengan Kelab Darul Ehsan.

Thanks Azwan Ali, cemolotttttttttttt sket!!

ok yah….!! gambar ada kat 400 keping, ini je yang aku mampu letak :) Tapi yg paling aku tak tahan gambar ni !

IMG_1322

wahh!! mementang bini sibuk kat belakang, ada je yang kepala 2 orang tuh tolong ngamikkan gambar yek, amboii  suka sakan yek Sirman, sah pasnih dia tukar profile FB dia ganti gambo nih :p

Comment: 57