The Dentist!

IMG00358

last week Gegirl’s gigi bawah dah bergoyang2. aku mintak dia bertahan sampai hari sabtu, bapaknya pun bawak jumpa dentist. oh first time dulu aku datang bawak gegirl kat sini, memang rasa cozy seronok gak environment clinic nih. She s actually fasting, but sebab dok cabut gigi, makanya kenalah bukak puasa.

IMG00361

dulu memang ada satu goyang, tapi dentist mintak datang lambat lagi, ni sumer gigi susu yang tak pernah patah pun or cabut pun sejak she s a baby. n then so dari satu bijik, rupanya ada 2 biji yang kena dicabut. nak tunggu bilanya. dedua gigi bawah plak tuh.

so Sirman pun suruh je cabut dedua…

IMG00362

alolooo…budak takdak gigi bawah 2 batang

IMG02076-20100821-2357

seharian tuh dia hanya boleh makan bubur nasi yang kena tunggu sejuk, tak boleh makan panas2, and tak boleh jugak minum air panas, so semua air dia sejuk2 belaka. Since she s not fasting, kekejap mintak makanan. tapi masa puasa takdelah sangat nak makan, except masa 1st Ramadhan. but bila tak puasa nih, ke main lapar lah pulak. menghormati abangnya yang puasa, dia makan dalam bilik.

masa kita berbuka kat umah neneknya pun dia tak makan sangat coz takdak bubur, tapi balik malam tu lah yang aku sakan dok kat dapur tanak lagi buburnya.

IMG02062-20100821-1803

susah nak nampak takde giginya, ha ko abih dia menayang bagi korang nampak clear sket….she tak segan pun, tapi dia bengang coz dia tak dapat puasa so dia ketinggalan satu hari, dah tak leh nak leading abangnya. kira diorg sama ler, memasing satu hari tak cukup puasa.pasnih gigi mana lagi nak tercabut…for 2 batang gigi, RM80 kena, takpe lah nanti boleh claim. Eh tapi sib baik aku bawak cepat gak pi jumpa dentist coz gigi baru dia dah nak tumbuh kooooooo! kalo lambat cabut, gigi boleh berlapis wor.

N malam tu jugak dia bawak giginya ke umah neneknya and aku lantingkan ke atap zink rumah mak aku. Ni dah penah aku blogkan, aku pun dah lupa lah napa, tapi sejak dari kecik lagi makpak aku buat gitu, orang2 tua buat, aku pun balingkan je lah gigi anak aku. cuma letih menjawab bila Gegirl and Abang kepoh tanya napa nak kena baling. so aku jawab….biar siang2 kena sunlight, so gigi Gegirl bersinar2 dok atas atap umah nenek. ngehh…jawapan selamat :)

Comment: 13