Azwan Ali Raya Open House…

IMG_7342

2 khemah besau….sound system ke main kuat!

i think the neighbours pun dah paham kot jiran depa si Azwan Ali ni memang ‘loud’, so waktu open house takde yang nak menjenguk2 tengok artist celebrities yang mai kuor masuk…

IMG_7748

Location: Astana Azwana by Azwan Ali

skang dah no more laser katanya kau! blog pun dah pencen, blog yang korang baca tu masih ada but there s no new update, katanya dah ditutupkan hati. so layan tweets dia je lah.

nak sampai ke rumahnya nih pun alahai, bengaplah garmin aku. sapa baca tweets aku memang tau lah aku sampai sesat and sirman had to come to rescue me. we dont come together2 mar…kita ni keje jauh sepelaung memasing, biasanya kalo cover event sume kita pi asing2, jumpa kat venue terus. tapi for this case, Sirman had to wait for me at somewhere and aku kena ikut follow belakang dia…

huh beruknya garmin.

IMG_7358

RM, AA and Ifa Raziah as co host

IMG_7376

orang media tv majalah merata datang…

IMG_7379

Meen from Editor Media Hiburan, he was my junior in ITM Jengka tapi yelah dulu muka mak merah selambam, so mana dia nak ingat!

kawan2 ku from Jengka, korang ingat Meen tak??

IMG_7393

Aman? Anding and emm Rizal

IMG_7412

more artists with Azwan Ali

IMG_7427

they were singing lagu raya, all night long!

IMG_7442

Reza and Adifashla

IMG_7456

Rizal, Anding, Iz and Aman ke Amran hekkk

IMG_7489

putih bersih baju kurung dia, aku nak try lah one day beli kain kurung putih gak…

IMG_7386

Gossip sekampung together2 with Hafiz Hamidun…he s single and he is looking for a gf yang berusia umurnya than him. tapi aku ada gossip nak share ngan korang pasal dia lah…

but aku tak jadi nak gossipkan lam nih ahahhaha..tetttttttttttttt!!

IMG_7494

Iz and Hafiz

IMG_7503

Noniswara + children

IMG_7511

spot Noni’s handbag pls?

IMG_7541

sedap betul duduk atas sofa empuk AA ni koo!

IMG_7561

eh eh….kenangan lama yek :)

IMG_7564

ini lagi sedappppppppp, fully leather ko

IMG_7567

nice house, mampat penuh!

aku tak amik gambo dapur dia, sirman tak ke dapur, but i did …. dapur dia ada meja island wor! mak sukerrr meja gitu

IMG_7562

perkhhh! dulu kawan pastu lawan then kawan balik forever

kalo aku dah kawan buat lawan, susah nak jadik kawan balik dah! Ctrl D terus!

IMG_7544

dalam nih pun ramai dah meriah bersepah2 mengamik gambo

IMG_7555

yang aku kenal Ifa, Huzz, Noniswara, AA and Linda Onn

IMG_7565

Joe KK pung ado

IMG_7571

I forgot yang berbaju melayu tu nya nama, he came together with Leez AF4, but they are not couple. Aku tanya direct jer, Leez masih single and si lelaki ada gf. but they are bestfriend.

IMG_7575

Leez and Shila ND Lala’s handbags

IMG_7577

Datin Ilyka…sedap suara dia nyanyi malam tuh

IMG_7578

Dior!

IMG_7595

some of the celebrities yang sempat Sirman captured

IMG_7598

Leez, Anne, AA, Datin Ilyka and Betty Banafe

IMG_7600

full shot

IMG_7617

in the house…

IMG_7640

dont want to be captured tapi kena paksa wt AA…

lawalah rumah AA! eiii penuh padat tp ada taste kay

IMG_7644

nak amik gambo artists ber3 tu ke or background plaster ceiling umah dia?

IMG_7648

antara koleksi di rumah AA

IMG_7653

Datin Noniswara, Hafiz, Linda Onn and Datin Ilyka

boleh si Hafiz tak kenal siapa Datin Ilyka tuh….penyanyi lama tu wuii!

IMG_7656

Reza yang peramah….was told the lady in white is Dafi’s gf.. :)

IMG_7684

more and more

IMG_7692

gossippppppppppingg!

joget ko piz?

IMG_7698

The singles

Reza and Adifashla ni hahaha mulut diorg bestlah dengo bercerita

anw dik…RM belum penah lagi on air kat radio..so bila lagik? tak geti-geti koo??

IMG_7704

Memang ramai yang hadhir tapi kita tak capture semua lah, on time kita balik..tak stay longer

IMG_7722

terperuk celah lemari je LV si AA nih

IMG_7751

Datin Ziela Jalil and frens

IMG_7753

tambah lagiiiiiiiii!

IMG_7772

Rebecca Nur Islam and the rest

IMG_7797

Mama Juwie pun ado

IMG_7767

Rebecca Nur Islam is carrying the Gucci Sukey off white

IMG_7805

i have 2 events that day, so i m wearing the black baju kurung wt not so heavy beads, bought from Ampang Park. Chanel Jumbo Flap in Red and red Christian Dior high heels.

now moh tengok the menu lepas ko dah juling2 mata tengok gambar artists kan…mbe ada lagi ramai artists yang datang, cos we didnt stay longer and ini je yang kita dapat captured.

IMG_7346 IMG_7345

IMG_7344

IMG_7520

IMG_7519

IMG_7517

IMG_7515

IMG_7514

IMG_7513

sikit punya versatile nama menu raya Azwan Ali! Sok sok my raya menu pulak will be Red Rendang, Ayam Masak MERAH, Nasi Impit Merah Celup, hahahaha abih sumer nya merah merah merah aku bantaikan!

i think this conclude the raya open house for this year.

Azwan aku tak tau lah…kalo ko baca twitter dia, dari kol 5 pagi dah mula dok dapur, most of the lauk sume dia and assistants yang masak, satay je ditempah siap bakar live lagik! sedap ko sataynya… lain2 aku suka rendang nya gak. but paling meletup is the Kari Ayam Kebahagian Dalam Perpisahan

ahahhahaa nama ke main semangat!

IMG_7631

See you Azwan Ali dalam event2 ko yang lagi meriah melaser yek, anw the Selamat Jalan Dunia Pondan – the books will be in market i think in January 2011. Thanks for inviting RM’s team, love uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu from RM and RD!

Next korang nak tengok gambar celebrities lagi kan? ok will do one, if ada invite lagi for us to cover their event, i will certainly share it in RM, soon kay soonnnnnnnnnnnnnnn!

Comment: 43