Keputusan Penuh Contest Meletup Top Top!

IMG_5460

Punyalah ramai yang masuk contest.…taraaaaaaaaaaaaaaaa! hadiah iringan digandakan. Penajaan penuh dari poket aku sendiri. huh nak masuk lam record expenses for income tax nanti. yeslah…untuk blog aku untuk korang gakkan….

1 hadiah utama ialah Perfume Hugo Boss, tetapi ada 2 hadiah iringan Versace Body Lotion and Shower Gel. Kemudian untuk consolation prizes, aku memang dah ada sediakan untuk PAC (mak kan baru balik dari Medan hehehehe) and top up lagik ngan The Make UP Manual which is more for your travel usage. 2 pcs of gloss pun ado gak, so memang nasib lah sapa yang dibungkuskan apa dapat apa lah yek…

Tapi betullah, dekat seminggu aku amik masa buat judging. GBM pun sama turun padang bagi pandangan memasing. I have selected the 30 bloggers, kemudian laki aku pulak take over, dia cut lagik, and narrow down to 14 bloggers sahaja.

3 pemenang utama, aku sendiri pilih but kita duduk sit down sama2 untuk pilih the main prize yang patut dapat lah.

Consolation Prizes (i promised you 8 but aku up kan jadik 14 orang!)

http://biqque.blogspot.com/2010/10/redmummydotcom-blog.html (GBM yer bukan GMB, nanti betulkan entry u)
http://fahidazri.blogspot.com/2010/10/contest-mak-merah-yang-molotup.html (RM is 5 years bukan 3 years yer)
http://tulipmalam.blogspot.com/2010/10/power-of-redmummycom.html (Sponsored post dah duduk dalam header atas lyn)
http://www.afrayuri.com/2010/10/ada-apa-dengan-redmummycom.html (oh u mentioned my template sponsor! tq)
http://appledia.blogspot.com/2010/10/ada-apa-dengan-rm.html (one stop blog, nice one)
http://azizankadir.com/dari-azizankadir-com-ke-redmummy-com-bersama-hugo-boss.html (wui blog ko, tolonglah pakai enter enter enter sket)
http://denaihati.com/redmummy-com-analisa-teknikal (buat full page comments pls, jenuh nak baca komen)
http://talkisaid.blogspot.com/2010/10/merah-menyala-itulah-dia-blog-redmummy.html (maid akak pun ko masukkan gak iskk)
http://mutiara-kamelia.blogspot.com/2010/10/walau-ku-bukan-pencinta-merah.html (napa le suka nau centralized wei)
http://mulanafterwork.blogspot.com/2010/10/pencinta-merah-that-i-love_08.html (Detail pricing, ha ah ok ok!)
http://hayworlds.blogspot.com/2010/10/contest-meletup-top-top.html (ko pun suka nau centralized kan bila buat entry)
http://suzie284.blogspot.com/2010/10/redmummycom-meletops-sgt-ke-blog-tu.html (mana ada orang migrain baca RM, orang jeles ramai ler)
http://zealouszirconia.blogspot.com/2010/10/blog-merah-penuh-inspirasi.html (nanti nak curik gambar2 akak dr blog ko yg ko dah cantumkan tu yek)
http://rumah4tingkat.blogspot.com/2010/10/redmummy-dot-com-di-mata-aku.html (kan…tak lambat loading dah kan dr dulu dan kini selamanya)

The top 2 winners (aku tak janji pun, tapi aku punya contest, aku punya sukalah nak tambah hadiah)

http://www.azuanrazi.com/review-blog-redmummy-com-sempena-contest-meletup/ even dah kondem, tp still bg tips camna nak btulkan. bagus2

http://www.rearrange-inc.com/2010/contest-redmummy-review-lagi.php review yg membina + feedback yg berguna

The main winner bawak balik nah nah nah akak lantingkan Hugo Boss kat ko, mulut ke main laser ko yek!

http://ariffshah.com/redmummy-review/ bravo2. dia punya review mmg power, abih isi dalam perut rm ni keluar hahahaha :)

IMG_5448

Nasihat seposen dua kupang…

1. Berpuluh bloggers yang participate for this contest, dari 8 + 1 hadiah yang ditawarkan, saya upkan kepada jumlah 17. Jadi janganlah ada yang muncung2 ek bila nama entry kamu tak menang. Semua entry sedap2, cuma kurang mampat dan tepat. Aku baca semuaaaaaaaaaa entries korang tuh berulang2, naik biru ijau dah mata putih aku dibuatnya. banyak giler.

2. Sebab kenapa saya mahukan kamu review RM the blog, bukan the owner? Sebab kita nak buat revamp. So mostly banyak gak yg kita dah ubah as per korang punya feedback, especially bab2 technical. Sirman tu biasa la, kalo aku bising dia buat pekak jer. Tapi dah korang pun bising, ha baru la cargas dia buat smpi kul 2am baru tido hehehehe. TQ TQ. So perasankan kita dah ubah2 mana2 yg patut, sponsored links2 kita remove dari main page pergi ke 1 dedicated page. RM Corner pun move to About Red. kira sidebar tu kita dah tinggalkan seminimum yg boleh supaya loading laju sket.

3. Masalah warna template RM merah2 menyala nih, thats old issue. You can wish for 10 things for me to do, tapi tak semualah aku nak fulfill, paham2lah this blog belongs to me. But that doesnt mean kita tak dengar, tak nak tukar template merah ni to mix match with kaler lain, but has anyone of you mentioned or notice that sponsor of template tu baru setahun je ngan kita. Bagilah puas sikit kita pakai template nih, nanti kita tukarlah. Isu merah template nih, macam melampau2 pulak yang condemn. Tapi takper…wpun template merah jadi issue, tetap ada ONG. So wpun merah, tetappppppp gak ramai datang kan :) sampai masa nnti kita akan revamp the template lak. bila? ha tu surpriseeee

4. Paling kepantangan aku bila orang cakap blog aku ni pasal make up dan shopping semata. So pls correct sket korang punya readers punya pendapat yek. Berbulu tol aku bila ada yang dok chop ini blog feminin sangat. Pergi baca blog Mulan (link atas nun), tengok the unpredictable of entries in RM!

5. Contest seterusnya….tak kira bloggers, tak kira nonbloggers, the first 60 yang get a set of PB, will get something special from RM too.

hah kejar yeop kejarrrrrrrrrr!

oh btw, pemenang2 semua, do drop your details over Contact Red. Our team will get in touch with you for the pressie to be collected from RM.  TAHNIAH!

ADA BANTAHAN? AKU TAK NAK LAYAN! BOLEH? I lap korangggggggggggg! betul nih…ikut hati sume orang aku nak bagi hadiah sesangat tapi tu lah, rezeki lain nanti kita kongsi sama yek. Insyallah, kita selalu buat contest. so grab the latest contest yang aku dok bagi tuh….faititttttttttttttt! Thanks again to korang yg participate, muahhhh :)

Comment: 72