Contest

Instagram’s Contest – The Announcement!

IMG_9935

halloppp, mau tau result and the winners for the Instagram teka baju kerja kak red’s contest?

it was so simple, sapa dapat jawab number berapa yang akak pakai for kerja hari tuh, menang hadiah, cuma akak randomly amik 3 orang dari reramai tu yek. Sekali ko dekat 300 orang participated !!

Contest ni untuk dalam Instagram sahaja tapi ada jugak yang kat FB Page and twitter pi jawab jugak, sorry sayang, tak kira lor.  Pasnih akak announce kat FB Page sahaja yek, i wont sync to Instagram. very very very the coming soon jer gak.

IMG_9929

The answer is…. :)

The 3 instagram winners:

1. http://instagram.com/ninvvtynv

2. http://instagram.com/miss_9922

3. http://instagram.com/merah_cinta_hati

Winners please contact akak via Whatsapp ONLY, you may get the number from my instagram profile. Congratulations!!!

Yang lelain, jangan risau yah, insyallah ada rezeki kita buat lagik….

 

Comment: 7

10 BGR vouchers for the best 5 commentators!

IMG_7404

macam kami 2 orang jer dalam kereta

yang lagi 4 orang belakang tu dok dendiam belakang. eh bukan 4, ada 3 jer. abang kakak tarak. Hari tu aku dah posted out on entry pasal BGR kan, so ini behind the scenes lah, Rugi lah tak nak post out cite nih, leh selamat cerita aku untuk a day tau!

but di 2 tempat kejadian, abang kakak sedang berjimba….

IMG_7757

Abang menonton final Bola – Felda VS Pahang with my youngest bro’s family and cousin

kejap kena tukar oren for Felda

kejap tukar hitam putih for Pahang

hish pakcik and cousin ko ler nih

IMG_7786IMG_7787IMG_7788IMG_7789

Kakak pulak begini hahahahah lepak umah another pakcik jugak with the cousins. Dah macam rekrut bebudak nih…

 

IMG_7471

Sesampai BGR jumpa gang2 lama, wohmanghaik! Ada 2 ex nuffies and of cos KY the food blogger.

IMG_7474

eh ada lagi posing, Shah and Yee Hou lama dulu jaga Kak Red

 

IMG_7490

gossiping and chatting!

IMG_7516

sapa ke kata niece akak cantik tuh

eh eh

tengoklah makcik dia

kakngah and Zeeshan, kejap baik kejap gaduh kejap baik gaduh. Kak Ngah suka benau menyakat Zeeshan tuh. Oh Kambing, ko kan, ujud lagi ko yek Kambing!!

IMG_7521

merajuk seorang anak coz satu meja dok passing iphone bapaknya dari tangan dia….muahahahha sian ko dik. no no no gadget

IMG_7599

Sumi Jelly in oranje!

IMG_7605

IMG_7609

anak2 RM, Melastik Bintang and Kid

bergasak la korang kat stage tuh

Kid and MB yang monitor  coz meja depan, meja akak belakang than depa

IMG_7633

the bapaks

aku lah puteri menyibuk

IMG_7650

Cute tak kitaorg

bila ada Tian Chad memang terus kena jadi happy happy, camera fish eyes dia tu magic bonar! but pasal nya aku ngan Nicole pun kena bend down gak hahahhaa

IMG_7711

apaknya pastuh meninggalkan aku ngan Zeeshan, tak nak jalan tak nak apa, nak berdukung. ya hampun ko dik, mak ko dahlah tengah runcing2 heelsnya tuh

IMG_7718

boleh dukunglah but aku bertahan badan aku kat meja tu…pastu pastu

IMG_7719

dia meraung tak nak aku duduk or bersandar kat meja tuh

ya anak

ko ni mengada2nyaaaaaaaaaaa

letih la mak ko dik

 

IMG_7776

 oh i won this hamper, tu ha ada number lucky draw kat belakang baju badan Zeeshan tuh. hok ni dia ngah gaduhkan ngan maknya nakkan hamper tu buat golek2. ko napa dik, ko ingat ni bola sepak kerr

IMG_7728

jadi kita pusing balik BGR bagi ko senyap, sambil aku bercerita ada fish la cats lah, carik2 nan adooooooo pun binatang tuh mami. hahahaha dik kita cari le ni mana tau adaaa

IMG_7732

dan pastinya closure dengan gambar laki bini, kalau boleh nak bininya sorang jer but tukar sket style

IMG_7735

aku dah susah hati nak amik gambar coz Zeeshan dah lari sana sini jadi dapat le 2,3 snaps jer heh

IMG_7692

usai event, kita posing gegilos kejap…..btw, ini niece aku lah, pehal pulak dia maid aku. Tak pernah ler aku letak muka bik aku dalam blog nih.

For booking berbuka puasa di BGR, please contact Wani di 016-9645544 / 03-8925 3728 / 03-8210 0265 untuk tempah table. Email pun boleh bgb.bangigolf@gmail.com. Harganya pulak RM50 dewasa dan RM25 untuk kanak-kanak. Hook up at  Bangi Golf Resort , the FB: Facebook Page Bangi Golf Resort.

CONTEST CONTEST CONTEST!!

The best 5 commentators akan dapat a pair of vouchers buka puasa di Bangi Golf Resort, valid from 2nd to 26th July.  So ko sorang jawab, kalau ko menang bertuah ko dapat le 2 tix vouchers berbuka di Bangi.

Kalian hanya perlu komen sebijaknya di comment entry nih, untuk soalan tersebut: “Why do you want to dine in Bangi Golf Resort Restaurant”

Comments untuk jawapan boleh diterima dalam English and in Bahasa too. Tiada masalah.

Dalam comments ni jugak tolong sertakan nama, email address yang betul, instagram ID, url blog if any. Winners will be contacted via email add you provided, no announcement of winners via blog.  Clear??  Tarikh tutup contest di comments entry ini adalah pada hari Jumaat ini, 27th June at 10pm. You have 4 days, get set go!!!

Comment: 59

Burt’s Bees for uuuuuuuuuuuuu…..!

Bandar Kuala Lumpur-20111117-00089

i wanna give away the emm the Manuka honey + Body Lotion tuh, either one or both mbe.  yang hok nails creme kecik tuh, i sebat, body lotion aku dah melambakkkkkkkk, so i think i should give them out to u!

apa ek cara nak bagi

hemm…

Kita main2 comments lah…tak yah buat kat entry blog korang, leave comments je dalam nih.

Saya bukan pencinta warna merah kerana…

hah completekan ayat tuh, tabur je le bape byk words ko nak letak pun.

Tarikh tutup, on this coming Monday morning at 10am :)

Comment: 87

Winners for the Red Raya Duit Raya Contest!

Accross
1. The online game passion..with over 58K involvement for ______ years.
2. The latest beauty kit, from _______.
3. Good Day Mate!

Down
1. Craving? But not food….
2. The appearance of ‘Mak Buyong’ mostly from the popular _____________
3. ‘Balik kampung’ at Selangor?
4. Redbaby announcement in _________

rmrayaanswer2

Nasib baiklah aku tutup contest tu seawal Friday jugak coz dah naik meletup Contact Red haku dek emails korang yang berkuyun2….lagipun since winners dah ada, baiklah ditutup cepat. so tahniah2 yek pada the top 3 winners, Memandangkan ramai jawab betul, so kita amik yang terpantas!

The 3 winners pls email Kak Red di Contact Red untuk in touch with RD for transfering of the duit raya into your account. Dijanjikan sebelum Syawal, so merasalah duit raya sebelum Syawal kamu semua dapat. Tu dari pocket money aku sendiri kay, takde sapa pun yang sponsor hadiah duit raya nih.

First Prize RM100 Duit Raya – Roslinda Latif

2nd Prize RM70 Duit Raya – Amy Ameera

3rd Prize RM30 Duit Raya -  Mimie Hamdan

Yang kurang berjaya, takde luck, dok ngaper, nanti kita buat lagi lanting2 ni yek. Tapi ramai jugak jawab merapu hahahaha, ada satu tu jawab ‘Karak’, korang tengok movie Karak le ni yang dok ingat balik kampung laki aku tu kat Karak pulak. Kapar le yang oi…. yang jawab Bangi pun ado. bilo maso ler den sokmo balik ke Bangi tuh :)

Tak menahan aku bila ada yang cakap baby’s announcement was made on March. Alo dik, masa tu akak kerempeng lagi blom ada isi :) .

Thanks yek korang joining the contest. jangan risau akan ada lagi coming soon untuk beri peluang orang lain pulak yang menang or dapat le apa2 lanting2 kay :)

Comment: 24

Red Raya Duit Raya!!

Accross
1. The online game passion..with over 58K involvement for ______ years.
2. The latest beauty kit, from _______.
3. Good Day Mate!

Down
1. Craving? But not food….
2. The appearance of ‘Mak Buyong’ mostly from the popular _____________
3. ‘Balik kampung’ at Selangor?
4. Redbaby announcement in _________

rmrayapuzzle2

Terms and Conditions:

1. Seorang hanya boleh submit satu penyertaan sahaja.

2. Tarikh tutup penyertaan adalah pada hari Ahad 21 August @ 8pm. DITUTUP SUDAH KERNA SUDAH BERPULUH2 YANG MASUK AND WINNERS SUDAH ADA.

3. Takyahlah ko save as bagai puzzle tuh, just email me the 7 answers tuh at my Contact Red di sini beserta maklumat di bawah:
Nama:
Blog Address: (kalau ada)
Email Address:
Mobile No:

4.Tiga (3) pemenang bertuah akan dipilih berdasarkan jawapan yang tepat dan penghantaran jawapan contest terpantas.

5. Tiada ‘hint’ akan diberikan kerana semua jawapan ada di dalam redmummy.com sendiri. (Pembaca tegar sure tak de masalah)

6 . Pemenang akan disaring dan dipilih sendiri oleh GBM girls and RD.

7. We will announce the winner, insyallah sebelum raya, so nanti RD boleh transfer online to your bank account as well.

Duit raya is sponsored by the RM’s team:

First place: RM100

2nd place: RM70

3rd place: RM30

Happy puzzling  for the Red Raya Duit Raya!


WINNERS & ANSWERS AKAN DIUMUMKAN PADA MINGGU HADAPAN :)

Comment: 31