Instagram

Instagram’s Contest – The Announcement!

IMG_9935

halloppp, mau tau result and the winners for the Instagram teka baju kerja kak red’s contest?

it was so simple, sapa dapat jawab number berapa yang akak pakai for kerja hari tuh, menang hadiah, cuma akak randomly amik 3 orang dari reramai tu yek. Sekali ko dekat 300 orang participated !!

Contest ni untuk dalam Instagram sahaja tapi ada jugak yang kat FB Page and twitter pi jawab jugak, sorry sayang, tak kira lor.  Pasnih akak announce kat FB Page sahaja yek, i wont sync to Instagram. very very very the coming soon jer gak.

IMG_9929

The answer is…. :)

The 3 instagram winners:

1. http://instagram.com/ninvvtynv

2. http://instagram.com/miss_9922

3. http://instagram.com/merah_cinta_hati

Winners please contact akak via Whatsapp ONLY, you may get the number from my instagram profile. Congratulations!!!

Yang lelain, jangan risau yah, insyallah ada rezeki kita buat lagik….

 

Comment: 2

Nothing to be ig kan pun….

IMG_0888

ni aku tak pasti, sapa mau lepas nih?

kalau adik aku sok dah pindah rumah baru memang dia mendapatlah. Kesian rumah dia penuh dengan toys Zeeshan, tapi memang worth it pun bagi dia, anak2 dia sama cinonit cam Zeeshan ni jugak. Ada antara korang memang ramai mintak kat akak toys Zeeshan, i didnt sell, aku bagi jer.

Ada 3,4 bags lagi toys yang dah packed up, kita rotation 2,3 bulan sekali kuorkan. Gonna give away but akak tak laratlah nak attend jumpa orang anto delivery or segala bagai. Some dok nak pepilih toys pulak, hah tu yang akak malas sikit. Time is factor sangat, hari2 tidur bangun dengan mata lebam.

IMG_0900

Pastu badan pun makin kerempeng. kahkahkah….

anw pointnya tractor ni is among the new collection, siap dengan helmet lagik. Colour oren. Sedondon plak dengan seluar dia plak tuh.  Beli online jer nih, nak membawa turun naik memang tak de kudrat heh. RM135 harganya.

Online mana. Alah, semua orang tau heh. Payahnya nak nyobut sini heh pasal takde engagement pastu kang competitor yang pernah engaged aku, terasa hati. Ai know they will coz a few ada bersuara, specially those yang in clothing line.

photo 3

 

Some little tokens for our dear Indonesian family frens. Kawan baik laki aku actually but bininya dah jadi gang aku ler, dari depa belum beranak sampai dah beranak 5. I tak banyak shoppinglah lately, nak insta pun takde point, some events tak boleh nak disclose coz dek kerna advertorials, bila dah time barulah up.

Speaking of instagram, ada kata aku lama menyepi, itu baru 3 days, there s nothing yang nak diinstakan pun, aku bukan jenis semua benda nak ditayang, cerita anak pun ni kengkadang, coz RB kan the latest product of Red Family, cerita masak2 pun ada dalam IG tu gak pun bukan harian, tak kuasa ler semuanya nak IG. Kadang2 sekali in 2 minggu baru aku IG, lagipun aku busy sangat. Anak2 pun dah tau yang maknya akan balik hanya after 9pm most of the nites. Udahlah laki aku sekarang Europian hours, so my job is to try so hard jugak to be home as early as I can, ada sekali depa punya Kumon class terpaksa missed, coz i couldnt be home on time.

Ni lagi, laki den nak away lagi. So back to to jadi Supermak merah ler lagi.  Majorly, IG tu tak berapa aku nak meriahkan, lainlah travelling, itu wajib bebanyak harung kena update coz gambar bukan jenis setokan, lagipun if travel events yang being sponsored, lagi harus tnc nya kena update as much as we can. Blog pun aku tak update hari2 :) , apatah lagi IG. Dah cakap aritu kan, factor usia dan masa dan situasi sekeliling, kita kena lay low a bit.

Comment: 6

From Twitter Insta to Blog 4

IMG_1393

napkin pun bolehlah….

asal yang minum tu kenyang

IMG_1477

Kuantan KL mak merah drove all the way. lelain membongkang tidur, best betul tengok diaorang berdodoi. RD tengah demam this time so he memang tak berdaya nak drive. Ko dapat bini geti drive senang ler, ko dapat bini yang tak reti drive, sakit2 pun ko kena drive tau.

Mohon jangan ler ada surat saman speed trap sampai. Boleh tahan pecutlah aku drive that time!

IMG_9765

ai masih lagi suka menconteng mata

IMG_8742

rahsianya di tengah2, ada manusia kecil itu hahahahaha

ini muka bukan runsing, ini muka makan hati duduk dalam jam depan KLCC je pun!

IMG_9338

berat mak ajah and berat si anak

rindu betul aku ngan angka-angka 40s…

nak kembali ke 38kg boleh, tapi kena ler aku pi dok Rwanda 3 bulan.

IMG_9960

 

hijau….

IMG_1088

apaknya pun sama ler ngan abang, aku pakai mask, depa pun join the sekaki. Pastu RB musykil

sok sok Kakak pulak join sama nak pakai jugak

IMG_1484

i dapat lari tengok during the lunch break with my buddy, sesungguhnya Nora Danish and Shahizi Sam memang punya tarikan suh aku nonton yang jarang betul nak pi ngadap citer melayu. Jalan cerita sangat bagus cuma cuma wahai MIG tolonglah jangan buat dubbing suara gitu sekali. Tak real. Most of the movies pulak cenggitu. Kalau kat beach, takde lansung le dengo bunyi ombak kuat ke hapa, bunyi suara bercakap jer.

Cer tengok citer omputih, kan ada nampak real nyatanya kan. Ha gitulah. Pun, sekali lagi coz of ND, aku datang jugak tengok. Best 2 Kalimah nih!! Menitik gaklah mata menontonnya.

Apa apps dalam Keek yang ND pakai tu hah? Si Yanok tak dapat lagi carik apa apps oren yang ND dok sokmo pakai. Huh sapa tau?

Comment: 12

From Twitter Insta to Blog III

 

 

IMG_4348

Top Caftan hijau by ThePopLook

Happy Chinese New Year Girls and The BBLuvsMe too!

IMG_4406

potong layered rambut arituh, asal was sama rataaaaaaaaaaa jer but payah btol aku nak buat curly hujung tu bila dah sama sangat. kasi cantas a bit

IMG_4405

ni untuk letak lesen ic and maknek cards lah, sesuai pakai letak lam clutch, very handy. Seringgit jer seketul tuh, semua Red Family ado menda nih

IMG_4417

The Furla red sling bag hadiah dari Kaezrin of Invalise (do follow Invalise account via Instagram for the bags update)!

aku buat pakai masa weekend, pi playground ngan anak2, pi pasar pi jalan2 kejap gitu lah.

IMG_4313

satu kerusi study naik bertiga, pusing2 dalam bilik. bukan diorg yang pening, aku yang pening pala tengok lagak tetiga! si adik tak nak turun, so kakak melayan, abang jadi tukang pemusing!

IMG_4212

 Bengong mak merah!

IMG_4308

 i have the nude one but style lama, takde golden line, this is the new badge but actually last year’s season cuma tak beli coz mahal! but la ni depa ada half price discount, so aku sebat the red one! yippi!!!

IMG_4455

 Masa bapaknya baru2 pi Bangkok, kakak demam pulak, flu la batuk sumer, so aku angkut tetiga bawak pi clinic!

IMG_4686

Kid face apps, sorry abang hahahahaha!

IMG_4710

Badminton class di sekolah

IMG_4721

amboih! kalah orang tua!

IMG_4760

Kakak teman nenek balik Melaka, jadi assistant Nenek…ada wedding di sana, but aku malas nak ikutlah bila takde laki nih. kalo takde baby takper, ni ada yang nak melekap je kat maknya, so biarlah Kakak mewakili moknya….

IMG_4771

adik bujang aku yang sorang je lagi tak kekahwin. Pokdenya tak puas hati abangnya tak lama lagi ada harapan beat tinggi si uncle. Mak hai Mak….sayang mak ajah!

IMG_4792

ni le keje den kalau dah tak kuasa nak jadi buaya pusing serumah, aku le jadi mini playground kat si kecik. suka bebenor btol dia dapat diayunkan badannya di kaki maknya. ko tak tau boleh pancit mak ko buat gitu!

IMG_4795

tak cukup ngan berpeluh di badminton, dia nak jumping around

mesti amik gambar2 ni, kakak punya permintaan sangat, and mintak mak instagramkan supaya the cousinsnya dapat tengok

apa2 je le kakak….

IMG_4872

dan si boncit perut dok berangan, mesti pikir napa le aku asyik tengok muka mak aku, mana le bapak aku yek….

Malam yang RD balik dari Bangkok, dia punya laju mendapatkan bapaknya. he was sitting on the floor, tengok bapak terus dia merangkak speeding gila hahahaha, tak sempat nak berdiri berjalan!

going to Part IV nanti kay :)

Comment: 11

From Twitter Insta to Blog II…

 

IMG_3017

Redmummy at her older age. FYI, mata ai bukan pakai colour contact lens jer, mata I memang brownnnnnnnnnnn mar!

photo-2

cuti thaipusam, balun buat porridge RB, the half blend and some pulak yang tak blended at all. dia dah stage nak mengunyah so tak yah dah nak blend sangat

pastu rehat jap….

petangnya sambung buat purees pulak.

in between aku order pizza, kuasa heh nak masak, nak bawak depa kuor lagi ler tak rela. mengerjakan makanan adik ko jer berejam!

 

photo-4

Most of the movies omputih memang aku dah balun habis semua tengok, kalau tak kat TGV Cinemas KLCC, tu wajib, dah tentu aku pi preview under Nuffnang or Churp Churp. Kadang2 bawak laki kekadang bawak kawan2, but lately aku ada announced lam FB maybe i  bawak one of you at one of the movies track nih, but korang kena check email hangpa lelaju lah, i gave 10min jer open kat invite, pastu aku ajak orang lain, the next yang available.

So far tak dapat lagi bawak sesapa coz most of the time my best buddy or RD yang accompany me

Parker tu aku dah tengok 40min baru laki aku sampai, dah tau pun dia lambat sampai so aku tinggalkan je ticket kat kaunter masuk, tulis namanya, pandailah dia mintak kat counter guy tuh.

photo-7

jatuh hati kat tetiga colour nih! not just red

but penyudahnya satu pun ai tak amik

photo-6

short course jer, 3 jam tapi sunburn habis peha aku! muka pun sama. nak amik full tutup gear jer lah pasnih, baju swimming top tu abang punya, mak pinjam. ahaks!

berhari2 memujuk suami akhirnya dapat jugak dia izinkan aku amik scuba diving license, tu kat Tioman. ajak dia memang tak nak coz kes Bali yang dia tak leh nak breathing dalam laut tuh, waktu kita dive, and snorkeling. Yang skang holding me back are my events and also my baby!! Oh my tinggalan 3 hari untuk anak kecilku adalah amat payah. EBM stock memang ada but arghh…nantilah pikir boleh ke kuat lagi nak tinggalkan si kecil tuh. Abang kakak sokay jer.

Hajat nak pergi berdua ngan Abang but bapaknya tak bagi selagi UPSR belum habis. oh 8,9 bulan lagi tu bang hahahah, sian ko. Diver umur 10 tahun dah boleh amik lesen. Mungkin aku tunggu Abang habis UPSR so kita pergi sekali harung. 1 course for getting the license is about RM1150.

photo-5

Habis diving terus meet up ngan depa kat QB. Hari tu RD uruskan anak2, sepanjang 3 jam aku takde  tu pasal mana ada baby food atas meja tuh. Padahal aku dah ingatkan kalau kuor lebih sejam ngan anak2 mesti bawak baby food. sabar jer ler laki aku yang jenis ah selamba sangat!

 photo-9

 Bapaknya bukak luggage ni terus dia melonjak masuk, tak dibagi keluarkan badannya! dahlah ko berlenggeng perut buncit! Poknya takde nih, maknya jadi mak tunggul ha skang ni, 2 minggu sei. jangan air takde sudah. pengsan patah pinggang aku nak mengangkut wuiii!

 

IMG_2765

Rambut make up sendiri, for an event. Pastuh tukar baju, for another event.

image

nak announce jugak yang my instagram photos dah auto linked to my blog page nih, tengok right side bar ni yek, ado situ. pun juga diauto link to my FB fanpage, sebelum ni to my personal FB jer.

image

sebab yang membuatnya coding letak ni bagai pun RD, jadi dia pun sumbat sama letak link his instagram photos dalam my blog gak, ada kat right side bar hujung2 bawah sket. coding bagai jangan le tanya aku, ko tanya RD je lah coz dia yang beggar dok pun si google, orang tu kat Bangkok banyak masa memalam kan, lain le den hah, ngulit kejer, blog anak2 lagik.

pastuh kita sambung lain hari for Part 3 plak….

 

Comment: 7