Marks & Spencer

Nothing to be ig kan pun….

IMG_0888

ni aku tak pasti, sapa mau lepas nih?

kalau adik aku sok dah pindah rumah baru memang dia mendapatlah. Kesian rumah dia penuh dengan toys Zeeshan, tapi memang worth it pun bagi dia, anak2 dia sama cinonit cam Zeeshan ni jugak. Ada antara korang memang ramai mintak kat akak toys Zeeshan, i didnt sell, aku bagi jer.

Ada 3,4 bags lagi toys yang dah packed up, kita rotation 2,3 bulan sekali kuorkan. Gonna give away but akak tak laratlah nak attend jumpa orang anto delivery or segala bagai. Some dok nak pepilih toys pulak, hah tu yang akak malas sikit. Time is factor sangat, hari2 tidur bangun dengan mata lebam.

IMG_0900

Pastu badan pun makin kerempeng. kahkahkah….

anw pointnya tractor ni is among the new collection, siap dengan helmet lagik. Colour oren. Sedondon plak dengan seluar dia plak tuh.  Beli online jer nih, nak membawa turun naik memang tak de kudrat heh. RM135 harganya.

Online mana. Alah, semua orang tau heh. Payahnya nak nyobut sini heh pasal takde engagement pastu kang competitor yang pernah engaged aku, terasa hati. Ai know they will coz a few ada bersuara, specially those yang in clothing line.

photo 3

 

Some little tokens for our dear Indonesian family frens. Kawan baik laki aku actually but bininya dah jadi gang aku ler, dari depa belum beranak sampai dah beranak 5. I tak banyak shoppinglah lately, nak insta pun takde point, some events tak boleh nak disclose coz dek kerna advertorials, bila dah time barulah up.

Speaking of instagram, ada kata aku lama menyepi, itu baru 3 days, there s nothing yang nak diinstakan pun, aku bukan jenis semua benda nak ditayang, cerita anak pun ni kengkadang, coz RB kan the latest product of Red Family, cerita masak2 pun ada dalam IG tu gak pun bukan harian, tak kuasa ler semuanya nak IG. Kadang2 sekali in 2 minggu baru aku IG, lagipun aku busy sangat. Anak2 pun dah tau yang maknya akan balik hanya after 9pm most of the nites. Udahlah laki aku sekarang Europian hours, so my job is to try so hard jugak to be home as early as I can, ada sekali depa punya Kumon class terpaksa missed, coz i couldnt be home on time.

Ni lagi, laki den nak away lagi. So back to to jadi Supermak merah ler lagi.  Majorly, IG tu tak berapa aku nak meriahkan, lainlah travelling, itu wajib bebanyak harung kena update coz gambar bukan jenis setokan, lagipun if travel events yang being sponsored, lagi harus tnc nya kena update as much as we can. Blog pun aku tak update hari2 :) , apatah lagi IG. Dah cakap aritu kan, factor usia dan masa dan situasi sekeliling, kita kena lay low a bit.

Comment: 6

Promo Year End Sale!!!

IMG19311

IMG19296

sejak dulu lagi, baju2 dari Marks n Spencer memang memahal….tak tau lah napa. tapi for toiletries items depa murah lah pulak. i mean murah lah than body shop. it s very reasonable price lah, kalau untuk give away as a gift pun sangat cocok. it suits the concept of xmas.

but if it s not xmas pun mmg cool yoooooo!

IMG19297 IMG19301

i love to shop here coz beli the oil perfume. untuk rumah. bukan utk perfume badan. but kalau stock kat rumah abih, for hand wash gel, kalau ada aku pakai bath tub pun best jer beli dr sini. suka la

packaging yang menarik boleh menarik minat consumer.

dah cam advertorial plak entry ni. but of cos if the price is low, lagi lahhhhhhh bagus tahap cipan. hohooo….

IMG19304 IMG19308

i guess if im stuck for getting the bday present for frens, beli dr sini pun senang la. for men ke ladies memang banyak sangat choices. harga as i said tak mencekik, if u think bodyshop murah, ini lagi murah lah.

ada set mandian shower gel for 4 bottles, bukan miniature size, besar lg, medium size, not even 50 ringgit. 4 bottles tu yer…

IMG19310

btw ni ha yang aku beli, the burner oil. aku kan suka bercandle light lam umah. so bila balik tu pasang ni syoknya. lam bilik and kat luor aku pasang…i think ni memang murah than bshop punya or mana2 kedai yang jual burner oil lah. korang ada jumpa yang lg murah dok?

i bought 3 sekali harung….

tapi M&S takde sale lah for thi section…ke memang takde sale langsung ek.

IMG19284IMG19283 IMG19285 IMG19286 IMG19287 IMG19288

La Senza oso hv special year end promo, macam2 kauuu…lelaki kalau masuk, yang jenis shy shy tu sure dok tunggu kat pintu jer yor. kalau jenis rambang, pompuan tengok dia pun sama nak melenek gamaknya.

aku suka je masuk

tak membeli pun x per

asal cuci2 mata

tapi kalau beli pun ngah sale ni

iskk….

sapa le yang memekak ‘im broke ody’ kat fan page smlm ek….

IMG19291 IMG19295IMG19293

n for one month, Mango is having big horrible terrible sale!!! giler seii. one of my winter jacket aku beli kat sini, harga aku beli was like 360 kot drop giler woii. iskk, sakit hati gue. tapi size aku dah takdak pun masa aku beli, tinggal last pc, so still masuk diakal lah tak terasa sakit hati sangat.

IMG19290

just that when tengok the que, wohaiiiiiiii…..pitam acik. panjang melintang. tak tengok lagi umat yang beratur nak masuk fitting room. aku kalau dah gini jangan araplah aku nak nerai kat fitting room tu, aku try kat depan cermin luar tu je udah. siksa nak menunggu.

selambak je jual merata very the cheap2 one, aku pusing satu round, tak sanggup nak pegang amik pun.

haternya orang membeli nya ke main ramai. pompuan plak tu. ada lah sorang 2 lelaki, itupun sang lelaki lebih redha kuor tunggu depan pintu…

pompuan oh pompuan, time sale lah muka ko, time bukan sale pun muka ko gakkkkkkkkkkk

halahaiii….

anw if u dont mind using the 2nd hand baju, jimat gak belanja for jimat purposes gak…drop by to her blog, she has updated new bajus for you too. grab kat blog Yana dulu baru ko pi jalan shopping lam klcc yerr.

Comment: 13