The Project 30!!

A few months back gegirl & abang ada tanya aku “Mummy, lama dah tak buat birthday party kitorang”

Btul ko, last sekali buat was time Gegirl 1 year old. So apa lagi, Project 30 dilancarkan la. Actually Project 30 is  a birthday celebration for both my kids on 30hb October, Sabtu lepas :)

The party was held at MegaKidz, Mid Valley.

IMG_9339

Abang is 9

IMG_9337

Gegirl is 6

IMG_9341

Registration utk invitees bermula dari pagi pukul 11am. Tu aku tgh sibuk susun2 apa2 yang patut sambil dibantu oleh helper aku.

IMG_9359

Seramai 50 anak2 dari kenalan rapat kami dijemput utk hadir + 30 adults. Ye lah mak bapak budak2 tu la. Takkan mak bapak tak datang pulak dok.

IMG_9366

Tak terhingga terima kasih saya pada GBM girls yang banyak membantu & all out utk Project 30 ni. i luv u girls muahhsss.

Sid, Ayuthesun, Rose and Yanok

Diorang nih lah yang initiate the Project 30, depa lah yang roger sana sini, emails berduyun, ngan mak merah yang busy subhanallah, dioranglah jugak yang jadi perisai pendinding dan pembantu di RM. Tak tau lah nak balas jasa camner.

IMG_9394

Yeyyy. Actually ni tgh tunggu guests datang.

IMG_9439

Kebetulan hari tu ade pulak another birthday party kat situ. So guests kena la mention RM bila nak masuk tu. Lagipun terpampang nama aku tu ha hehehehe

IMG_9368

Kak Ita, came with her 4 kids

IMG_9414

Uishh handbag Anya Hindmarch ko!!! Budak2 nih sompat lagi nak gossip bagsss

IMG_9378

Hana from AQ Collections

IMG_9447

Maya & Amy Sweetdarling Score A

IMG_9456

Molina from Thelilcaliph

IMG_9649

Byzura Razali, gila aku lagi tinggi than her (ada trick hahahahah)

Tapi sebelum party mula, budak2 dah hilang berlenjan dalam Megakidz playground/FunLand tu. By 12noon, depa kena buat announcement supaya masuk ke bilik sbb party dah nak mula. Abih tu dah ke mana peginya dah budak2 semua…

IMG_9465

Abang with his best buddy, kawan baik kat sekolah, and even jiran kami di rumah gak…

And yey the party begins…

IMG_9457

Megakidz staff preparing the food for kids

IMG_9479

IMG_9487

Padat ko dalam bilik tu, tapi still boleh accommodate 80++ people inside the room. Menu utk kids adalah nuggets, sosej, french fries + ribena. Plus all the hats & eyes masks pun ade gak… All included in the party package.

IMG_9490

Ha ni la dia costume for birthday boy & girl

The theme is red for girls and blue for boys…tapi aku tak nak pakai merapu2 for them coz tau diorg nih kang melenjan main dalam tuh, so kita beli nih senang diorg leh pakai masa party and bukak bila dah bosan….

IMG_9493

The MC of the day…Ayuthesun


IMG_9511

Makan2, jgn malu2 :)

And for adult pulak, the menu was bihun goreng, sandwish & drummet goreng + ice lemon tea. Beehoon goreng tuh aku bawak terus dari rumah, catered dari makcik rendang. Pagi tu jugak dia siap masakkan.

IMG_9523

Goodie bags to be given to all the kids, ada 50pcs disediakan tapi aku pun ada bawak extra just in case tak cukup…

IMG_9553

Ini lah dia kek untuk Gegirl. Di sponsor oleh Diana from Oishiicuppies

IMG_9556

six candles ye daddy…

Yana, daughter to Leen tak putus2 dok sebelah Gegirl :)

IMG_9416

Abang’s cake pula di sponsor oleh Mimie dari Delicious Cuppies

IMG_9612

Terkejut dia tengok muka dia jadi Ben 10 hehehehe

IMG_9605

Maskot Megakidz pun datang sekali. Its actually come together with the birthday party package. Ade gak aku dengar budak nangis takutkan maskot ni. Ala gegirl dulu pun sama gak takut, especially the clown lagi la dia menjerit.

IMG_9613

My old fren, Mar. Abang god’s mother

IMG_9622

Happy birthday to you, Abang

IMG_9629

Ni lah dia Mimie Delicious Cuppies with her daughter

IMG_9632

Apa lagi sesi bergambar la pulak

IMG_9638

Ni ape ke hal Sirman pulak dok pakai, ngado sungguh!

IMG_9666

Abang & Gegirl distribute the goodie bags

IMG_9708

Dedicated photograper, Kherul dari sawanila.com . Banyak giler gambar Kheirul amik!

IMG_9722

My schoolmates, Bazli, Biza and Norjie

IMG_9735

Ni takkan tak kenal kot? Sumijelly, Jejai Armo & Eyriqazz

I feel so guilty coz didnt invite them to my raya open house…skang dah rasa lega :)

IMG_9746

Ishh sibuk jer Sirman ni. Plus Jai & Eyriqazz’s wife & Yatie Sawanila

IMG_9754

Dah ade anak bujang ko member aku ni, hensem lak tu :)

He s already 14 years old, anak sulong aku lak 9 taun, wah…awal Bazli kawin kooo

IMG_9762

Sirman best buddy with his 3 kids. Datang lambat…

IMG_9765

Bojeng as photographer bergilir2 ngan Yanok, camera Sirman tu depa lah yang pegang all out. TQ BOJ!!

wah nama ko dah jadi BOJ plakkk

IMG_9775

Last guest yang hadir ialah Rini. Ni kawan ITM aku, sekapal sekaki kepala! Sama2 size lak tuh hahahahah

Once abih jer party dalam bilik tu, the kids tanpa disuruh terus hilang melenjan kat dalam FunLand, Megakidz tu.

IMG_9810

Aku actually mmg pengunjung setia Megakidz ni start dari abang kecik lagi. Dulu almost every months mai sini lepas kan Abang & Gegirl main2 kat sini. Kadang tu depa bertiga lepak sini, aku lari gi soping sat hehehehe. Eh provided ada orang yang jagakan lah, kalau nak engage Megakids jagakan pun boleh, lain kira nya.

IMG_9813

The celebration was sponsored by Megakidz itself. Located in Mid Valley Megamall Shopping Centre, area seluas 27,000sq.ft, its offers unrivaled facilities and services to children aged 1 to 16 with wide ranging educational and development programmes in a totally safe and professionally managed environment plus unlimited playtime. Plus the staff yang friendly & helpful.

IMG_9832

Memang heaven la tempat ni for the kids, kadang2 tu sampai tak mo balik lah…

Megakidz entrance as below:

Non-members:
- 2 to 16 year old
- RM22.00 (Weekdays : Monday – Friday)
- RM28.00 (Saturdays, Sundays, Public & School Holidays)
* Non-members:
- Below 2 year old
- RM11.00 (Weekdays : Monday – Friday)
- RM14.00 (Saturdays, Sundays, Public & School Holidays)
* Members: Free

Jangan lupa pakai stokin ya, tapi kalau lupa pakai pun depa ade jual stokin sekali.

IMG_9857

Mak2 duduk lepak2 bergossip

IMG_9859

Tak pun lepak kat cafe kat dalam Megakidz tu

IMG_9862

Gegirl tgh melenjan dalam bouncing castle

IMG_9882

Fun time in Funland, Megakidz

IMG_9951

For All MegaKidz parties pakej pulak feature the following attractions :
* Invitation cards
* Party goodie bags
* A party certificate and a special gift for the child celebrating the occasion
(All Party Kids can stay at the FunLand as long as they want to after the party)

Ni pulak pakej untuk sesapa nak host party anak korang kat sini.

Megakidz Party Packages:

EZY-FUN Party : RM35.50 per pax (Min. 15 pax)
- Drinks: (Any 1 of 3 flavours)
- Orange juice or apple juice or Ribena
- Food: (Any 2 of 3 options)
- Chicken Nuggets
- Spring Rolls
- Sausages
- Mega Fries

IMG_9952

FUN-TASTIC Party : RM38.50 per pax (Min. 20 pax)
- Drinks: (Any 1 of 3 flavours)
- Orange juice or apple juice or Ribena
- Food: (Any 2 of 3 options)
- Chicken Nuggets
- Spring Rolls
- Sausages
- Mega Fries
- Game host

IMG_9960

Not only playground, tapi ade juga tpt utk colouring, sand art & even ada games consoles. Small cinema pun actually ada dalam ni. Biasa citer katun la depa tayang.

IMG_9346

Ni pulak the latest attraction, especially for teenagers. The Galastic Laser akan di buka 4 November ini. Bersebelahan sahaja dgn Megakidz ni. Apa yg aku dengar, tempat ni ala2 tempat main paintball tapi menggunakan laser gun. Must be entertaining!

Wpun for teenagers, takkan mak orang tak boleh pulak kot, mesti boleh punyalah…..abang sure suka giler nak belasah Galactic Laser ni!

IMG_9495

Most of the invites dapat dari RM, quietly. Ada yang dah dapat invite since 1-2 weeks ago, ada jugak yang dapat invite, sehari sebelum party. Rahsia Project 30 tidak boleh diannounced mana2, only hanya selepas aku dah buat party je baru boleh shout it out.  Kebanyakan depa nih adalah teman2 rapat saya, dan juga sponsors dan advertisers yang pernah dan sentiasa ada long term relationship in RM. Mintak mahaplah tak dapat nak extend jemputan to all of you, ini pun dah padat dah weih….hanya 50kids jer max dibenarkan dalam party tuh itupun dah terlebih2 akunya invites.

Again thank you very much to all of you yang datang + hadiah2. My kids enjoy very much! Anak2 korang sure suka gak dok. Kasih sayang dan terima kasih untuk the GBM + Bojeng, jom jom akak open table! Not forgetting Kheirul from sawanila.com, cantik2 gambar dari page dia, go check it out!

Also to the cake sponsors, Oishiicuppies & Delicious Cuppies. Thanks a lot! Those participating in our Project 30, mohon maaf  kalo ade terkurang & salah silap & tak pat nak layan sana sini sesangat, taulah budak2 bingitnya hahahahha….ngan Gegirl jap2 nak menyentap coz napa dia nya bday takdak magician, nantilah lain tahun mak engage magician pulak kay. Dan juga tetamu yang namanya tidak disebut, thanks all so much.

Big thanks meletup-letup TOP TOP of cos goes to Megakidz!!

Comment: 28