Buat duit dengan Twitter via ChurpChurp

I have shown you before, buat duit hanya dengan blogging sahaja. You can earn thousands of ringgits….for my case, provided korang ada buat advertorial jobs, the earning u getting will be based on that. Buffered earnings pun memanglah dikira jugak but kalau lagi banyak sponsored posts yang dapat, insyallah ribu-riban dalam tangan.

So far my earnings memang dah stabil via blogging, and ada satu record yang insyallah i will get more than you used to read and hear, so itu i ll blog it bila tiba masanya. It s definitely 5 figures, lebih dari 10k lah of cos. lebihhhhhhhhhhhhhhhh banyak hahahahhaa. alhamdulillah. Its only for 1 month yeah, lain bulan lain earning aku, in total memang dah lebih 100k pun selama aku earning dari blog sahaja.

So sekarang dengan Twitter + ChurpChurp pun boleh buat duit jugak….how?

ChurpChurp is a baby to Nuffnang, it s more to the ads via facebook, mainly in twitter. So now, fyi, earnings via online bukan sahaja via blog yakni Nuffnang, but jugak dari ChurpChurp. You need to check your ChurpChurp dashboard, it will cc to your email account too and start doing the tasks.

Churpchurp ada 2 types, the Schedule Tweets which kita kena hantar the draft earlier, once approved they will publish it automatically  on behalf of us. The 2nd is via seeding where kita kena hantar draft jugak, bila dah approved kita manually publish to our tweets ataupun facebook.

buat_duit_twitter

wui kak red, dah dapat ribu-riban dari blog, dapat lagi ribu-riban lagi dari twitter jugak?

Oh yes….kalau dah ada rezeki, dah ada jalan, dah ada lubang, why shouldn’t we grab it? Yang penting usaha!

That s y i encourage you to sign up Twitter account and more info please study on ChurpChurp here.

Tapi aku rasa korang sure ada facebook account kan? Pun boleh menjana pendapatan jugak. Register dengan Churpchurp, lepas tu please authorize your Twitter and/or Facebook account. Tu cam pic atas tu kan “Authorization Status”, kan dua2 pass :) Pastu tunggu jer la assignments yang akan dihantar kepada korang. Good luck!

Daaaa… jangan lupa follow me via twitter.com/redmummydotcom & join RM Facebook :)

aik…buat duit pun korang tak nak? hehehehee……

Comment: 57