Facebook

Lelaki gatal, pervert!

 

IMG_9832IMG_9833IMG_9834IMG_9835IMG_9836IMG_9837IMG_9838

 

lepas RD tembak….

terus dia diam membisu.

hem….ini salah satu dari banyak messages yang aku dapatlah. hari tu ada via sms, aku print screen gak, pastu dia siap2 miss calls, one time tu laki aku call back, by using my number, dan dan dia jawab salah number. Gelenyar bodoh piang!

ada yang minor case, aku tak de le cite kat laki aku, kalau dah heavy duty macam lahanad nih, memang mendapatlah dia. at first masa dia message2 tuh, kami berdua ngah on the road, so laki aku suh tengok langkah mamat tu nak ke mana, but that fella never gives up, korang pun boleh tengok dia punya message yang non stop sampai malam. Messages ni semua dari after 1-2pm gitu lah till malam tu jugak. Lagi aku tak jawab lagi dia PM.

malam tu aku ngah berangin dek bz lagi ngan blogjob, dia message lagi, so apa lagik, aku bangun and suh laki aku handles. Mendapatla ko kan!

ada some aku letak gak kat fb, kat instagram, ada yang simpan jer, malas. but nih, hem…kan dah dapat modal entry!

Comment: 10

Transformation of RM!

should tengok the photos from the bottom to the top :)

image

image

image

1. Most of the photos, taken masa dalam events.

2. Most of the photos, are in red, coz cover event, mostly memang ai pakai merah je

3. Most of the photos, memang ada perubahan bentuk badan dari kurus ke berisi, kurus dan kembali mengembang kini kerna pregnancy.

4. Most of the photos, gambar RM solo, tak banyak berduaan or waktu familyu time, coz macam tak sesuai jer hahhaaha nak letak gambar Red Family for my personal cotcet. Tapi tak semualah, some of it jer.

5. Most of the photos, membawa rezeki :)

Sebenarnya malas nak godam photos folder, bukak Fpage nih senang le pulak boleh main crop2 jer…ha so makanya, buang2 masa buang2 cerita, jadilah ini sebijik entry. Hoi aku mengandung tau, ngah mengsarat skang nih tapi tak pernah lagi weekdays aku skip takdak entry untuk korang.

Dari first day aku mengandung tilllllllllllllll now. ada tak aku skip? tarakkan…

Ko tak tau memalam akak merah ko ni menyangap nak buat entry lah, s/postlah….menjerit2 lagi kat twitter. Dahlah melepek je bantal belakang kepala sampai 4, kaki atas kerusi kecik, kiri kanan bantal lagik. dok kat sofa or atas katil je mampu. laptop je yang boleh, PC memang idak ler, dah 7 bulan lebih aku tak pakai PC umah tuh.

Pasnih, gambar2 transformation tu akan bertambah dengan usaha kudrat tenaga aku nak buat sessi menguruskan badan, right after the delivery!

Comment: 27

Biru Biru!!

image

Selain dari contest yang makin lama kemain banyaklah pulak ye dok..

ado lagik

tapi aisay, nih pun untuk bloggers gak lah. apa nak buat, tuntutan dari pihak berkenaan yang mahukan bloggers sahaja participate. so ni aku kasi highlight dulu kang jangan komplen terlepaslah, ketinggalanlah…This one akan kuor dalam one of my tasks, i dont have the date for the post to be out yet, sabauuuuuuuuuuu!!

so bersedia coz kamu akan jadi pencinta BIRU!

yang takde blog, apa lagik, sign up lah satu blog, senang jer nak buat.

Kalau tak tau buat tanya kawan2 tanya bloggers lain, kalo ko tanya aku kang, hahahaha boleh boleh, yg basic2 je lah our team leh ajar, nak suh buatkan bagai huh…

Template RM nih pun tak tukar2 lagik, sapa nak buat  nih? Makan tahun betul nak tukar template baru tau takkkkkkk….

 

Comment: 52

Melanting-lanting Jom!

image

image

image

moh mak nak lanting-lanting hadiahlah pulak.

not the best komen apa pun. but the entry yang nanti juries pilih untuk entry yang paling korang sokong suka dan happy baca. macam tu lah bih kurangnya. Korang cuma perlu komen kat sini berserta dengan LINK entry dari RM yang korang suka. mesti letak kat komen nih yek. Pastuh nanti juries bersama akan shortlistedkan mana satu yang layak untuk menjadi pemenang.

Senang je dak?

1. Komen and bagi link any entry di RM yang korang suka. Satu komen satu entry je yek. jangan bagi 10 komens untuk 10 entries pulak.

2. Tempek komen and link tu dalam entry nih

3. Tarikh tutup pada hari Rabu13th April jam 12pm.

4. Juri2 yang RM pilih tu nanti shortlistkan komen+ entry link tuh.

5. I will choose the winner (s). tengoklah bape winners mak merah nak bagik. Hadiahnya… ada ler :)

abisss…

apa lagik?

dig dig dig entry dalam RM yang hangpa palingggggggggggggggg suker!

 

Comment: 64

Kisahkan SPM korang!

image

image

image

untuk adik2 kita, anak2 kita yang telah selamat mendapat keputusan, syabas yer. Wpun kurang cemerlang, jangan ribut2, itu hanya SPM…hidup kita boleh berjaya bukan hanya melalui SPM sahaja. Untuk yang ke main sakan vass meletups lah result korang, ok ke mana hala tuju gamaknya?

Takkan nak jadi full time blogger pulok?

Untuk warga2 kertu yang telah pun pernah menjalani SPM, apa kata kongsi sejarah pengalaman korang waktu nak pi amik result tuh.

My one, saya hanya dapat Gred 2, back on 1992. Itupun belajar seminggu sebelum SPM ok hahahaha! setahun form 5 tuh aku mana ada belajar benau, dok leka ngan activity sekolah jer some more lepas abih kelas aku pi bekerja part time di Baskin Robbins, balik dah tengah malam, esok pagi pi sekolah balik mata ngantuk, balik je dari sekolah tidur rehat sejam 2, pi kerja balik.  kalau ada activity tu yang al fitam….

So saya belajar hanya 1 week sblum SPM…masa amik result aku pi menonong jer, tengok eh eh ai dpt Gred 2. Terus tepon mak ajah pakai public phone, kawan2 lain yang sepatutnya or mungkin disyaki mendapat result cemerlang, kecundang. Yang memang pandai nauzubillah pun ada yang tumpas, dan yang memang disyaki result vass pun dah tentulah Gred 1 jugak.

Balik umah aku dapat RM50 dari Mak Ajah.

wpun mungkin mak dah lupa, tapi tu lah pertama kali aku dapat duit yang palingggggggggg banyak selambak teruk RM50 dari mak aku. Suka giler! Lepas tuh aku sambung study kat ITM. gitu….

So pengalaman korang amik result SPM camner?

 

Comment: 44