Parenting Tips…

image

Masa aku kekecik dulu ada mesin jahit kat umah….Mak aku ajar kalau engsel pintu umah berbunyik, disimbah jer cuit cuit dengan minyak machine jahit tuh. Sampaiiiiiiiiiiiilah dah tua bana ni, aku bawak petua mak aku tu. Tapi bila minyak tu dah habis, oh nak pi boli, jam2 tu idak ler teman kan.

TING! Otak aku ni ada gak akal panjang gak kadang-kadang! So aku pi amik minyak masak, renjis2 sket kat sliding door pintu umah aku, coz kotat bebenar. Nak bukak dok menolak menarik ke main liat.

Tell u, sekejapan lembut licin sudah sliding door itu……

Apa lagi pintu2 yang berkerut2 bunyik pun aku minyakkan jugak hahahahah!

al jimat belanja.

Satu lagi parenting tips dari Puan Redmummy, dibawakan khas oleh minyak masak sliding door :) Parenting tips tu petua mak aku tu, ajar anak sampai besar dia ingat :) Pasal minyak masak tu kira housing tips boleh?

Comment: 27