Gegirl’s new haircut…

IMG_7843

anak mek yang bongsu masuk darjah 1! hoyehhh! dedua anak cukup skang masuk sekolah rendah. takde anak no 3 dah hahahaha….

hari orientation dia was in the morning, aku dah agak dah mesti lambattttt lah baru kita nak masuk class. briefing dalam mandarin jer dah sejam lebih. laki aku pi lari beli buku2 dulu sementara HM dok congceng.

pastuh sume makpak anak2 lari masuk kelas memasing, those in malay/indian yang tak paham mandarin boleh stay untuk dengar briefing dalam BM pulok.

Kuasa heh aku nak tunggu…terus sesama dok masuk kelas. Kalau anak pertama si abang dulu yelah boleh stay tapi ni abangnya pun sekolah yang sama so apa2 hal, tanya abangggggggggggggg!

IMG_7836

bayau yuran2 isi2 borang tu sirmanlah punya kerja. aku memang menyampah nak kena isi2 borang nih. tulisan aku agak langsuir buruk gila.ha macam aku cakap dalam twitter kan, aku ada make fren ngan sorang kakak ni. anaknya sebelah kelas ngan Gegirl, she s a malay too. anaknya 8 ko!!

umurnya 2 tahun older than me. no maid no helper. jaga sendiri anak beranak, laki bini kerja. hebattttnyaa! sumer anak2nya memang sekolah NK gak. one of her daugthers dah darjah 6 dok bagitau pasal rambut students pompuan. jangan berangan le nak buat tocang2 macam gegirl tu. tak leh lebih collar baju.

kalau nak sanggul pun kena bagi reason whether ko students ballerina or gimnas…wah banyak songehnya..

nak ikat oleng2 pun kena takleh lebih collar gak.

muahahahha penyudahnya ramai anak2 melayu sekolah rendah pakai tudung. coz tak nak potong rambut pendek sangat….

IMG_7842

dah masuk kelas amik buku teks bagai, cabut kita, by 10 dah boleh balik. senang pantas kerja. tak yah nak berlengah2….banyak benda lain makpak ko nak buat untuk korang.

IMG_7848

sekolah cina terkenal dengan banyak homework and jadual pun memang siksa. tengok abang dulu alahai, budak2 kecik gayak gini bawak beg beberat, kesian kau!ni aku tak tau lah Gegirl, dia tu kalau aku suh bawakkan 2 pasang kasut aku pun dia dah ‘beratnya mummy’

ni ko nak bawak bag sekolah ko yang sebeban tu hahahaha….good luck to you gegirl :)

IMG_7851

kuangkut dia terus ke saloon. memang plan kita nak potongkan rambut dia but dah dengau macam2 punya rules untuk rambut budak perempuan kat sekolah NK, so aku tanya ok tak kalau potong rambut pendek sket. lagipun dia pun dengar senior NK dia cakap pasal kes rambut nih…

IMG_7870

n tadaaaaaaaaaa, sudah potong…

IMG_7862

sirman tengok anaknya rambut pendek, macam ler gegirl nampak naughty jer, dahlah gigi depan cabut 2 belum tetumbuh yet…lain benau rambut anak aku pependek ni lah. sejak dia lahir sampai la ni, me memang tak pernah potong rambut dia kecuali trim bawah and fringe sahaja. trim pun sebab nak bagi disamaratakan…

tapi dah sekolah ni, ha ko terus zasssssssss

IMG_7873

alah tak comei dah anak buah korang ni dah kan ngan rambut pendek?

hari ni anak2 aku mula sekolah pagi petang. me and sirman sekali lagi akan menjadi penunggu setia kat dedua school for the NK and sek agama gak.

Comment: 30