I Quaker!

Ok since kita Malaysian memang suka makan, itu memang dah jadi amalan kita dari dulu, pagi bantai nasi lemak, roti canai dan macam2 lagi la. Campur dengan lifestyle kita yang jarang ber exercise pulak plus kalau ada family history lagi la parah. Dapat pulak menu harian kita siap bersantan-santan lagi kau. So macamana?

Nak suruh kita kurangkan makan makanan yang berkolestrol tinggi memang jangan mimpilah.  Tapikan banyak kita dengar sekarang news orang meninggal tiba-tiba sebabkan heart attack. Memang banyak dah kes-kes macam tu. Naik takut kita dengar. So nak share some info with u all, sekarang ni lebih 3 juta rakyat Malaysia yang berisiko dengan penyakit jantung. Actually heart desease adalah pembunuh no 1 di Malaysia dan 1 dari 8 kematian adalah disebabkan oleh heart desease ni. So apakah antara puncanya? Tahap kolestrol yang tinggi adalah salah satu dari puncanya. Mesti ramai orang dah tau kot pasal nih?

Agak-agak korang bila kali terakhir korang pergi buat health check up? Ke memang tak pernah pergi buat test? Actually aku pun tak ingat bila last time aku buat hiks. Dah la kita ni jarang exercise, pastu makan memang main lantak. Tahap kolestrol memang toksah cakap la, tinggi melangit uishhh bahayaaa dik oiiii

Why not kita check dulu kita punya risiko on heart desease ni. Come join saya  ke myhealthyheart.com.my to check our risk of developing heart disease ni dengan health heart test ni. Once korang completed the online heart health test tu, korang akan dapat discounted voucher untuk health screen at BP labs lagi :)

The heart health test

Awareness is the 1st step to better heart health!  Memang tepat sekali ungkapan tu!

Yey I’m at Low Risk

Apa yang paling penting, kita kena aware yang heart disease risk amongst the Malaysian are really high. So we better take our 1st step. Do the heart health test to check our level of risk. Harap u all pun in low risk gak ya.

Untuk kurangkan tahap kolestrol kita, apa kata aku suggest korang makan Quaker Oats. Quaker ni dapat menolong menurunkan tahap kolestrol secara semulajadi dan ianya disokong oleh scientific studies dan diluluskan oleh US FDA since 1997 and even by Malaysia’s MOH.

In the same time jom join sekali Quaker mission to make Malaysia Heart-Healthy. Jangan lupa to invite kawan-kawan and family member yang lain to do the heart health test & to join sekali mission menjadikan Malaysia Heart-Healty. Mission ini juga disokong sepenunnya oleh YJM, IJN & BP Lab.

My pledge of the mission is to try new heart-healthy recipes :)

Ingredients for Kerabu Pucuk Paku

30 g Quaker quick cook oatmeal (Oat cepat masak)
2 Tbsp dried prawns
2 cups (120 g) plucked fern shoots
1 torch ginger (bunga kantan), finely sliced
6 shallots, finely sliced
1 red chilli, seeded and shredded
1 ½ Tbsp lime juice
1 Tbsp sugar
½ tsp salt
½ tsp freshly-ground black pepper

So terus aku download heart healthy recipes dari myhealthyheart.com.my site. Kerabu pucuk paku sounds so delicious :) Dan banyak lagi heart healthy recipes lain yang terdapat di site Quaker ni.

Quaker adalah brand no 1 in hot cereal category di Malaysia. Quaker juga adalah satu2 nya makanan yang terbukti dapat mengurangkan risiko penyakit jantung dengan mengurangkan kadar kolestrol di dalam badan kita. Come jom ‘Make Malaysia Heart-Healthy

image

Take care of your heart health. Jangan cakap aku tak warning korang ya!
N be very energetic like me….terlompat2 mak merah dibuatnya hahahaha :)

Khidmat pesanan masyarakat Quaker is brought by Redmummy.com

Comment: 43