Jom layan Internet TV! JOM JOM!!

48hours sticky sponsored post, please scroll down for new entries.

Pernah tak korang stuck kat mana2 with no TV to watch. Misalnya stuck kat office malam2, so terlepas your favourite TV programmes. Tak pun stuck kat rumah tapi TV pulak rosak, adus. Lebih2 lagi kalo time tu la pulak ada live programmes, ade live sports. Sure tension giler kan.

 

Ok let me introduce the new service by FineTV iaitu IPTV. Tengok TV dari internet. Ai suka, sambil2 berblogging sambil2 tu boleh layan TV. So basically FineTV menawarkan movies, TV programmes dan juga Astro channels secara online.

With FineTV you can watch your favourites TV programmes anywhere & anytime as long as you connected to internet. Aku rasa sekarang ni semua orang dah sentiasa online, tengok jer la kat restoran2 mamak yang ade free WiFi, masing2 dengan laptop berinternet dok. So sambil lepak2 mamak pun leh layan TV Memang la kat restoran tu ade TV jugak, tapi masalahnya dia pasang ke cerita yang korang nak tengok tu? hiks

 

Tapi Kak Red, FineTV ni ade channel ape jer?

 

Ha baru nak citer, currently, they provide:
-  42 Live TV channels
-  10 VOD Channels
-  Netcom (Interactive Communication channels that offers Video Conferencing services)
-  Helo Tune (An Ineractive Internet Radio Channels)

Ni antara TV channels yang ada:

 

 

 

Ha banyakkan TV channels yang dia tawarkan. AXN pun ada, ai like hiks.

Apa lagi yang best nya FineTV ni?

FineTV ni tak payah pakai satellite and dish, so they don’t drill your wall :) Lagi satu kita boleh  Pause, Rewind and Forward. No fixed time, korang boleh set masa sendiri dan juga they offer Internet Access thru TV, Video Conferencing thru PC, Notebook, Laptop and TV.

 

Selain tu, ini juga diantara FineTV features:
•    Easy Access
•    Always open 24hours
•    Viewing Video On Demand
•    Live TV Channel
•    Interactive
•    No Schedule
•    Unlimited Channels
•    Enable Video Talk
•    Personalised Channels

Kena bayar ke Kak Red?

 

Of cos la kena bayar kalo dah service macam ni. Korang kena beli a dongle, plug into your computer, connected to internet and walllaa you can watch your favourite shows anytime, anywhere! FineTV ada beberapa attractive subscription fees. Untuk period starting 21/1/2011 , kita boleh participate untuk recommend berapa fees yang sepatutnya thru their website’s subscription form.

 

Once korang beli the dongle, dalam masa 7 hari berkerja depa akan deliver ke rumah korang & dalam masa 10 minit dia akan activatedkan dongle tu & ready to watch the TV from your PC ataupun laptop :)

 

 

Oooo btw, not only TV programmes and movie only, but they also have Radio channels too. Waa hot.fm pun ada, teringat depa call ai dulu tu hiks :)

 

Lepas ni ade yang tak buat kerja pulak kat opis ni sebab melayan internet TV ni. Jangan korang, tak baik camtu tau! Tapi kalo bos takde, ape salahnya dok hikss ;)

 

Btw, FineTV is licensed under MCMC. Jom layan internet TV pulaklah.

Khidmat pesanan masyarakat IPTV is brought by Redmummy.com

Comment: 47