Clarins – Senjata Wanita Rahsia Redmummy :)

Sponsored sticky post for 48hours

IMG_0499

I wont lie to you bila cakap pasal skincare. Thank God, saya ada skin yang boleh accept apa saja brand, dan setiap brand yang saya pakai tuh, semua orang nak tau and kepoh nak beli sama betul tak??

Yang paling orang suka bila setiap kali saya appear di RM, orang nak tau apa rahsia bagai. I tak kedekutlah….

Setiap product yang saya dapat, saya lencun pakai memang kena sesuai ngan muka nih. N nah, ini masih lagi fresh baru di market, just recently launched on Jan 2011 some more.

Korang tak tau nih coz korang lom jumpa mana2 site yang citer kan pasal the best of UV Plus HP Day Screen High Protection SPF40!

IMG_0618

UV PLUS HP Day Screen High Protection SPF40
RM158 for 30ml

Aku memang pengguna UV Plus. Sebabnya dulu aku kena ceramah walaupun kita kerja di opis, tapi kita tetap akan kena sunlight. Bukan jer lah kita nakkan bright and even tone jer kat kulit kita nih, tapi kita kena blockkan cahaya panas matahari tu dari tembus kat kulit kita nih. Kang kaler dah tak satu tone camner. What s the best of this UV Plus coz selain oil free tapi juga formulated dengan 100% mineral screen untuk semua skin. Oh btw, this UV Plus hanya meant for asian yek, omputih takde nya suka pakai nih coz depa suka tan tan gitu. Lagi satu coz of ageing jugak,  and untuk protection pada pollution. Oi jangan ko, kuor umah je abuk asap merata2!

Made in France dari plant ingredients, cantaloupe melon yang kaya dengan superxide dismutase SOD, enzim untuk melawan oxidation.

Nah, satu tips saya bongkar untuk nampak glowing…

IMG_0620

Intensive Whitening Smoothing Serum
RM260 for 30ml

Hah satu lagik yang special jugak, dari sea lily extracts, Intensive Whitenening Smoothing Serum untuk brightening kan lagi ‘locking’ effect kita, terutama untuk formation of dark spots. Wah ni mmg sesuai sangat ngan orang tak berapa tua tak jugak muda cam ai yang mmg ada bertepek kat pipi. Bagus untuk mengurangkan lagi dark spots and menyerahkan lagi complexion around the clock.

Gunakannya setiap hari di waktu pagi dan malam sebelum kita apply day/nite product kita. Sebenarnya lepas seminggu dua pakai memang dah nampak glowing, ada ke sapa yang dok twit2 me and comments dok tanya apasal akunya muka ada perubahan kan, hah inilah antara salah satu khasiat Clarins. We bloggers bukan cakap sembarangan kalau takde trial, memang aku cuba dulu setiap product tuh and baru kita berani buat review.

Sib baiklah jugak yang kulit aku memang boleh adopt, tapi korang pun jangan risau, Clarins nih untuk semua jenis kulit specially the Asian.

Sedap tau pakai nih, wangiiii :)

Tau tak Sea Lily and Daisy?

Yahhhh….bunga2 harum segar tu ada di wajah kita. Syok liao!

Ni yang kadang2 malas nak citer coz kang, sume orang nampak glowing hahaha, tu pasal sapa2 tanya tuh aku malas nak menjawab sangat coz aku  nak tunggu benda ni kuor baru aku leh pecah lobang. The Whitening Repairing Night Cream nih ingat hapa malam2 tu tak yah pakai nepek apa2 ker.

Eh kalau yang dah bersuami tuh, ko pakai ni, if laki kiss2 pun rasanya sedap, katanya pun ingredientsnya pun bunga kan. Aku tak nak lah citer kat korang the more details yang korang nak tau sangat apa kebaikan to each product tuh.

For me, yes now I m changing to Clarins, tak kisah pun apa brand aku pakai, I can selamba pakai one as I said, my skin boleh accept all types of brands and skincare.

IMG_0622

The Whiteneing Repairing Night Crème buat muka RM meletop2 al konon, sila setuju!
50ml RM240

The Night cream nih bolehlah pakai sebelum nak tidur, wpun kita tidur tetapi kita cuba nak kurangkan the dark spot, frackles yang ada kat muka nih. Korang takde ke? Ok aku ada macam dot dot kecik kat pipi, tak ketara, dulu lagiiiiiiiiiiiii ketara. Memang tak menghilangkan seratus peratus tetapi sekurang-kurangnya boleh mengurangkan.

Kalau dulu sebatu boleh nampak dark spots tu, at least dengan Whitening Repairing Night Creame nih boleh reduced 100% (studied carried out in Japan for 35 women). Making your skin smoother and softer, n brighter complexion. Bukan nak jadi putih, tapi tone kaler kita tu disamaratakan. Meh nak try kulit muka ai?

 

IMG_0600

You can also try the Gentle Brightening Exfoliator (50ml for RM135). Hanya guna once or twice a week selepas cleanser, kemudian dicuci, jangan ko biarkan pulak. Coz nanti later nak kena pakai toner kan.

Ini best! Ini untuk mengimprovekan lagi skin texture kita, and jadikan complextion nya lagi rata. Lagi satunya ni combination of the red fruits (RED!!) yakni strawberry, raspberry and grapefruit. Strawberry ni untuk completes the action of microbeads and smotheskan skin surface kita, raspberry untuk brighten up and grapefruit untuk mengetatkan ruang2 pores.

One more product of Clarins, The Gentle Renewing Brightening Peel (125ml for RM152) yang ko boleh apply sama jugak once or twice a week, gunakan cotton pad dan dibiarkan satu minit, tak  perlu dicuci yek.

This one pulak dari Tamarind fruit yang combinationnya pula untuk mengasingkan the surface cells denga dead cells.  Even sensitive skin pun digalakkan pakai nih. I have tried this too!

Eh nak lagi mudah, tengok sendiri di clarins.com.my. Ni semua product baru keluar by Clarins recently.

 

IMG_0593

 

Yang pastinya….soalan kamu sudah kujawab.

Kak Red apesal ko makin lama makin nampak muda?

Alah dik, I bukan nak nampak muda, tapi skincare ni semua yang buat reflection of my face :)

So pada saya, sebagai pengguna yang masih lagi baru dengan Clarins, for the time being saya memang dah terpikat and mula active pakai sejak beberapa bulan lepas (as per this post is up), cuma satu, kena rajin apply as per I said, pagi dan malam jangan culas. Mungkin you rasa kang tukar ke Clarins, tak sesuai pulak, takper cubalah dapatkan khidmat nasihat dari pakar Clarins, mana tahu memang ada kesebatian kan.

That s the beauty of Clarins.com.my! I am gonna be 36 this year btw.

IMG_1330

Ahah lailar, ada good news, nak giveaway from Clarins tak?

  1. Join me and the rest to Like the Clarins MY FB Fan. Gila tak like, kalau tak like camne nak dapat giveawayyyyy!
  2. Korang boleh share the Clarins FB Page nih kat FB korang gak. Those yang sharing the most pulak akan berpeluang untuk mendapat Clarins hamper.
  3. Skintime pulak yelah korang dapat Skin Time session, one-to-one hands-on session dengan Clarins Beauty Expert, belajar dan memahami step by step untuk mendapat optiom skincare result and enjoy a customized Clarins trial supply for free pulak tuh! Cuma perlu beritahu dalam Clarins FB the location, time yang korang pilih and jangan lupa pulak fill up the details, a notification sms will be sent to you lah nanti.

Hah terbaik sekali 3 promo hangpa dapat hanya dengan perlu LIKE the page of Clarins Facebook. Peluang u girls sangat cerah untuk mendapatkan the UV Gift Pack worth of RM350 sekiranya kamu yang terpilih. Apa lagik? LIKE LIKE LIKE!

But jangan gusar, kalau nak rasa Clarins Spa pulak, Clarins juga ada Whitening Performer Treatment yang boleh boost kan lagi dan bagi brighness kulit kita hanya dengan RM228 untuk 60min spa.

IMG_1236

Selamba dok bawah panas matahari, apa risau, Clarins.com.my kan ada. Jom join Clarins FB!

Khidmat pesanan masyarakat Clarins is brought by Redmummy.com

Comment: 38