My BLISS® After 14 Days Challenge!

48hours sponsored post, please scroll down for the new entries.

IMG_2695

Korang ingat lagi tak pasal NESTLÉ® BLISS® 14-day challenge yang saya buat dulu. Cabarannya dah tamat. So apa hasilnya? Hasilnya me feel a lot much more better now, rasa lebih sihat dalaman, plus lebih ceria di luaran.

image

This is 14days BLISS® punya stok. Sekarang ni sudah boliau, yilek pocik habis. As I mentioned in earlier post, I loveee taking BLISS®. Not just because of its yummy taste but also I can feel the different from the inside terutamanya rasa dalam perut dan juga digestive system saya especially after 14days in a row taking it.

Maklumlah kan saya kan pregnant, walaupun nafsu makan tu melonjak-lonjak pantang nampak, semua nak makan tapi bila dah dapat benda yang diidamkan hilanglah pulak selera yang bergelora tadi. So  BLISS® la peneman perut saya yang setia setiap pagi dan malam. Hanya dengan BLISS® jer aku leh makan supplement yang doctor bagi, takde BLISS® tak taulah nak minum ngan apa, memang stock BLISS® wajib ada kat umah eden nih.

IMG_2548

Setiap hari breakfast in the morning with BLISS®. Selepas 14 hari with 2 small bottles of BLISS® saya yang sebelum ini memang susah untuk ke tandas dan biasanya tak tentu masa untuk the nature calls tu, sekarang ni dapat saya rasakan sistem pencernaan saya semakin baik dan teratur. Perut pun rasa semakin selesa even tengah memboyot sekarang ni :)

Dihasilkan dari jus buah-buahan asli, BLISS® ini mengandungi inulin and kultur hidup. FYI hanya  BLISS® minuman yogurt di Malaysia yang mengandungi Inulin. Inulin pula ialah sejenis serat makanan di mana ianya juga berfungsi sebagai prebiotik dan menggalakkan peningkatan bakteria baik dalam usus besar kita dan akan menyebabkan kesihatan sistem pencernaan bertambah baik.

IMG_4432

I feel good inside and outside now. Makan pun semakin berselera. Memang betul bila sistem pencernaan kita baik dan teratur, makan pun semakin berselera. And btw, minuman yogurt  BLISS® mempunyai 2 jenis iaitu satu yang rendah lemak dan lagi satu pula 0% lemak dan kedua-dua jenis pun tidak ada pewarna tiruan. So don’t worry, kot-kot korang takut minum yogurt sebab banyak lemak.

IMG_3764

Tapi lately ni sejak memboyot, saya gilakan BLISS® perisa strawberry ler pulak. Memang pagi and malam wajib amik. Yelah mood pregnant kan lain, masa ni ler pulak dia sukakan flavour  kaler merah aku tuh yek….but takper, janji badan sihat dan saya nampak segar ceria walaupun berbadan dua, hanya dengan  BLISS® .

Khidmat pesanan masyarakat BLISS®  is brought by Redmummy.com

 

Comment: 21