During the 17weeks…soon is 20!

 

IMG00915-20110723-1348

tak tengok pun jarum tu masa nak kena cucuk, aku pandang tempat lain, main snap agak2 jer nih…

staff nurse tu siap cakap ‘jarum halus je ye ni’

hishh ko  janganlah sebut jarum halus ke tebal ke, seram je aku dengau

IMG00916-20110723-1349

untuk 17weeks punya check up, gynae cucuk amik darah…aku pun tak ingatlah dulu dedua pregnancies masa bilanya amik darah, dah doctor suh amik darah, tadah jelah tangan…

tapi ada bad newslah…

masa check up ni ada tragedy sikit, tapi atas dasar tak payahlah cerita yek…too personal to me to disclose.

IMG00917-20110723-1405

ni aku tunjuk 2 keping je yang gynae aku printed out kan, padahal dia bagi sampai 5 keping, panjang kaki tangan and pusingan kepala pun memang seiringlah dengan measurement untuk 17 weeks. aku akan bertangga turun naik turun naik hospital untuk setiap bulan, at least sebulan tu 2 kali dah kompem kena jumpa gynae tapi pasal kes bad news tuh, aku kena tambah lagi untuk kali ke 3 pulak…

hem…

that s my 17 weeks development wpun entry ni kuor waktu dah over 19 weeks.

sejak masuk 4 bulan nih aku dah boleh rasa movement baby dalam perut tau :) . Dulu waktu abang, while i was 6 months pregnancy aku rasakan his first kick waktu aku ngah turun tangga kat opis lamaaaaaaaa dulu, 10 yrs ago. pastuh waktu Gegirl aku rasakan waktu i was 5 months pregnancy.

Now dah masuk 3rd one, 4 bulan dah terasa!

kadang2 rasa macam dia ngah main air ke dalam perut nih ahhahaha, or swimming or kick boxing :)

Berat aku nak masuk 20 weeks nih, dah 60kg! wallah!!

Comment: 34