Raya raya shopping…

IMG_6294

shopping rayaaaaaaaaaaa!! but only for the sandals. no baju2 raya coz sume tu dah siap, bought dari Australia ado, yang aku beli sikit2 dari KLCC sendiri pun ada. lagipun dah keje kat mall, baiklah beli batch by batch. aku memang tak galad pun beli baju banyak2, wpun ada baju tuh dapat pakai sekali jer. coz with the good condition, aku masih lagi boleh sedekah jariahkan kemudiannya…benda2 clearkan wardrobe depa tu memang aku buat setiap 2,3 bulan sekali.

so kita ke klcc coz nak clearkan the cash voucher yang aku ada, kat 300 inggit tuh, rugi ler pi soping tempat lain coz aku ada voucher. baik utilise it.

IMG_6300

voucher isetan yang kita penyudahkan, nothing for me. semua untuk depa bertiag. abang ngah galid tengok Nappa Charm maknya ‘padlock’. barulah aritu aku pestime pakai bag nih. best pulak bawak masa weekend2 nih, leh muat bb, purse and tissue. camera tak muat, tu letak kat pinggang RD.

IMG_6310

the kids actually pakai kasut raya sudah. ahahhaha. kan kotak kain baju kasut yang kami shippedkan from Sydney dah sampai kl, atpi dek pasal kan kes maid, kotak tu terperuk berminggu tak dibukak, takde mooddddddddddd!. bila dah bukak nih diorg nak pakai kasut2 tuh. hah bolehlah…..pakailah korang

tak kisahpun raya pun nak pakai gak, momantai.

IMG00949-20110813-1753

Ni dedua dok terjelepuk tunggu bapaknya carik sandal. Gegirl is so excited ngan kasut purple, macam ballerina. aku yg sebenarnya suka tengok kasut tuh, ada nampak orang tu pakaikan anaknya masa kat Isetan tuh. no red colour. purple pun bolehlahhhhhhhhhh!

abang punya sandal susahnya nak dapatttttttttttttttttttttt coz baya2 dia nih, kat bahagian kids takdak. kat orang tua pun takdak. sudahnya kita pi kedai BATA, carik selipar kat situ yang orang tua tapi size paling kecik! Itupun dia sempoi jer, takyahlah belikan abang sandal, sandal abang yang lama boleh pakai.

oh oh…adik ngan bapak ko dapat sandal takkan ko takkan dpt pulakkan. lgpun bukan bayar pakai cash, pakai voucher yang dapat, rugi tak sebatttttttttttttttt.

IMG00952-20110813-1811

pink, black and purple. tak mahal pun kasut ballerina nih. boleh Gegirl pakai for baju kurung and dress. satu lagi sandal pun ada aku belikan gak. geramlah tengok kasut bebudak pompuan nih. pastuh ada banyakkkkkkkk kasut baby, Gegirl and Abang suka betul membelek. Dok depa riuh bila nak belikan kasut adik babynya. hoi awal lagilah!

Tunggu 7,8 months baru mak mulakan operasi membeli barang baby.

oh my, nak mulakan balik semua pembelian barang baby. ahhahaha. diorg punya stock semua aku dah bagi orang daaaaa….

IMG00965-20110813-2229

n after buka puasa with Hafiz Hamidun, kami berkejar ke Jusco Maluri. Bulan puasa depa tutup kol 12 midnite kooooooo! aku dah sampai kat pukul 10mlm plak tuh. syok aaa shopping tapi Poh Kong dah tutup le pulak. anw kita dapat amik few items and aku treat depa the toys for each one of them.

Dah lamaaaaaaaaaaaaaaaa sangat diorg tak beli toys tau. Abang laju senang je pilih remote control car dia. tapi si Gegirl masyallah, dah bertawaf pusing 5,6 kali pun tak jumpa yg berkenan.

 

IMG00970-20110813-2231

Toyota Camry ko punya remote control car bang. esoknya kita bukak puasa kat IB lagik, dia angkut bawak sama main kat situ gak. janji ko dok diam.

dah enaf for them. satu je lagi samping abang aku tak dapat2 lagi. dia dah cakap tak nak yang kancing2 tuh, nak yang macam bapaknya, leh lipat2 leh selempangkan. orang dah big boylah gitu kononnya kan. malulah nak pakai yang kancing2 lagi dah.

Pastu baju melayu depa hahahahah, antar kain dah setaun kat tailor tapi ukurannya 2nd week of Ramadhan baru pi buat, takpe tailor tu leh amik lagi jahitan. so no hallah.

Well….nothing for me though. Bentuk badan aku agak voom skang nih, so nak kena carik adik beradik caftan jer….ini shopping dah few weekends ago dor. caftans pun aku dah dapat pun ;)

Comment: 25