Oh Baju Melayu Biru…

IMG_6820

muka gemuknyaaaaaaaaaaaa

nak amik separuh muka pun nampak gak tombamnya…

IMG_6823

ok muncungkan…

ehceh..tak gak kurus!

IMG_6827

sejarah oh baju melayu biru sirman..

terus jadi tak sedondon.

asalnya dia pakai kemeja merah. hahahah those kat twitters tau lah.

Sampai2 kat umah pengantin, tengok dari luar, semua lelaki pakai baju melayuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! yang non muslim pun berbatik. yapadah…aku rileks jer. pastu aku pi check balik kad jemputan, alamak, the invite ada mention baju melayu kebangsaan. hiks…

bayangkan kita sampai at 805pm. Terus Sirman cabut pecut balik rumah, he tak nak masuk coz kami memang jenis ikut protokol pakaian jugak. apa lagik, sepantas kilat balik and bersalin baju ler. itupun aku malasnya nak naik atas, tapi pakcik tu dah riuh…

mana ai tau you letak baju melayu and samping kat mana

kang ai jerit ….butang baju melayu aku mana pahhhhhhhhhhhhhhhhh!

ahahahha then siap jer terus apa lagik memecut dengan pantasnya untuk kembali ke rumah pengantin. kol 9++ baru sampai rumah kembali kira dari pertamanya kali kuor rumah, sampai Ampang rumah pengantin, then patah balik rumah untuk bersalin baju melayu, datang balik ke Ampang, adalah satu jam setengah/45min gitu.

ahhaahhaha…

aku actually baca je attire lam kad tuh, tapi aku pikir tekak aku sorang jer, like …alah aku ngandung, takyah ler baju kurung bagai. Lupa pulak ai ada laki hikss :)

Comment: 21