Mek Red di Mek T….

IMG_7109

Dari nasi dagang ke ulam-ulaman, dari laksam ke laksa, dari keropok lekor dan pengat jagung, atau segala dari Kelantan mahupun Ganu kita, mari tengok di sini. Tanpa government and service tax yo!

Untuk melihat sejarah bangun ujudnya MekT, Kenapa Mek? Kenapa T? Di sini ceritanya….

IMG_7090

 Jamuan dihidang, apa lagi makang la :)

IMG_7115

Saya tidak datang bersendirian, atas platform RM, makanya jemputan ini dipanjang-panjangkan. Memandangkan saya tidak dapat hadhir untuk berbuka puasa Churp2 dek clash dengan event berbuka puasa bersama anak2 yatim, dan memandangkan jemputan ini sudah berbulan, so 2 October bersejarah, kami raikan di MekT….

IMG_7124

Makan-makan bersama Redmummy, bloggers and frens di MekT

IMG_7135

Terima kasih dari RM dan MekT untuk yang terlibat:

Rose – hazelrose79.blogspot.com + family

Adam – adameben.blogspot.com + Wadi

Ayuthesun - ayuthesun.blogspot.com + Kol Bersara

Yantok – missdianakay.blogspot.com

Sid – adenium.blogspot.com

Eyriqazz – eyriqazz.com + Family

Daydeck – daydeck86.com

Hilal – misterlal.com

Maya – blogmaya.com + Suami

Lyn Yusoff – tulipmalam.blogspot.com

Amy Sweetdarling – sw33tdarling.com + Kids

 

IMG_7137

Special thanks to Cindy, my beloved buddy for inviting and extending the invite to the rest of us, under the flag of Redmummy.com

Aku mungkin tak nak cakap detail pasal food di MekT coz of cos aku bukan pemakan masakan pantai timur, saya sangat memilih ok, aku hanya makan yang dari turun temurun aku makan jer hahhaaha tapi macam nasi dagang Mek T tu ok aku makan, or pulut panggang Mek T, lelain macam nasi kerabu ke laksam dari dulu aku memang tak makan, so check out their site, but bak kata Rose coz dia orang Pekan, katanya makanan di MekT memang terasa macam kat kampung2 sungguh.

Best is the concept di MekT ala2 fast food, senang order, senang makan and bisa dibungkus jua…..

IMG_7125

Berjalanlah kalian mencari arah perjalanan untuk ke MekT….

Bagaimana menjejak MekT… sini arahnya:

Boleh saja set di Papago untuk menuju ke

127, Jalan Kenari 23A,
Bandar Puchong Jaya,
47100 Puchong,
Selangor
Tel: 603-8071 5707

IMG_7084

Saya akan datang lagi untuk the next batch of group, together2 kita di MekT yek, jom?

Comment: 28