Neutrogena Ageless – Free for you!!

48hours sponsored post.

Meh sini nak tanya, siapa tak takut tua? Cer cakap cepat.. aku admit aku takut tua.. ni bukan takut tua berumur ke apa.. I am very proud of my age.. (Alhamdulillah).. ni takut kulit nampak tua.. takut appearance nampak tua dari umur sebenar.. specially sekarang ni, cuaca memang sah la panas nauzubillah.. siap pulak now kita facing masalah jerebu yang teruk semua kan? To make it worst, orang macam kita bekerja more than 8 hours dalam centralised aircond ni.. memang kena jaga kulit. Yelah, kejap panas, kejap sejuk, kejap hujan, kejap panas balik…

IMG_4460

Lesunya hai….

But Alhamdulillah, so far memang aku tak ada banyak masalah dengan my skin. Nasib baik sangat2, syukur my face bukan kategori yang sensitive atau cepat bermasalah.. Tapi, lumrah perempuan, mesti kita nak senantiasa cantik or atleast presentable sentiasa kan? Cantik bukan nak menunjuk bila keluar aje.. isteri macam aku ni, nak nampak cantik muda always yang paling first of course untuk suami ;)

Kulit kita ni ada tiga layer tau.. Top layer, Middle layer and Bottom layer. Kita ni dok menepek segala benda berasaskan apa yang kita nampak pada luarannya.. contoh tanda penuaan awal macam freckles, fine lines and dark spots. Mula la laju2 pergi menebeng kat mana2 kaunter kecantikan cari product menyelesai masalah tu kan?

Yang kita selalu lupa or terlepas pandang, pembaik pulihan dari dalam as well..

Aternya, macam mana ni? Takkan nak buat treatment jer every week. Mana tahan kan? Tambah pulak I am working and maidless (sobs) mind you. Mana nak bahagi masa untuk semua benda. No no tak boleh selfish kat diri sendiri…

And tadaaaa!!! I was introduced to this Neutrogena Ageless by Neutrogena. Sekali baca tag linenya pun dah tau dah.. inilah yang kita semua cari.. “Breakthrough Layer-by-layer Technology for firmer, youthful-looking skin”

Macam product-product lain jugak, range ni ada cleanser, tonic, cream, lotion, essence and eye cream.

Details pasal product nanti dulu aaaaaa….. kejap kejap.. meh nak cerita macam mana dia works dulu.

This Neutrogena Ageless ni ada mengandungi Vitamin B3 yang firms skin and smooth kan fine lines kat Top Layer. Bila kulit dah anjal and smooth, tak ke leads to youthful vibrancy tu? Vitamin B3 ni provides energy untuk cell kulit kita, helping the cells to function better and sekaligus revives metabolism kulit. Sebab tu dia boleh kasi anjal and smooth.

Untuk Middle layer pulak, Neutrogena Ageless ni ada extract Southernwood yang berfungsi sebagai moisture-lock untuk mengekalkan kelembapan and hydrates for suppleness. Eh suka lah! Rasa segar je always…And as for the Bottom layer pulak, Neutragena Ageless ada Antioxidant Dill and Blackberry (bukan smart phone) extracts yang help to restore lost elastin and strengthen skin’s structure semula. Tengok ye.. dari bawah lagi dia skin structure strengthen, lepas tu tengah2 maintain moist and atas sekali firms and smooth. What more can we ask for kan? One range answers it all! Yay! (dah la warna merah… isk! memang gang lah)

Owh extract yang disebut tu kan… Southernwood, Blackberry and Dill ni kan..adalah botanical ingredients yang terpilih yang bila combine dengan Vitamin B3 akan menghasilkan Advanced Age-Fighting Complex untuk kulit kita. OK next meh berkenalan dengan product range Neutrogena Ageless yang best ni kay.. (aku list sesiap dengan harganya sekali)

IMG_6932

1. Anti-Wrinkle & Firming Cleanser (RM 34.90 for 100ml)

Untuk remove surface oil and impurities disamping mengekalkan kelembapan semulajadi kulit kita. 

 IMG_6924

2. Anti-Wrinkle & Firming Tonic Water lotion (RM 34.90 for 150ml)

Untuk diabsorb oleh kulit to hydrate and untuk recharge kulit for smoothness and youthful vibrancy

IMG_6930

3. Anti-Wrinkle & Firming Cream (RM 69.90 for 50ml)

Uiii.. yang ni texture dia lembut sangat. Tapi jangan tak tau, dia berfungsi untuk bagi instant nourishing action kat setiap layer  kulit kita. Part nak smooth kan wrinkles dengan fine lines kan? Ha..cream ni lah punya keje.

IMG_6923

4. Anti-Wrinkle & Firming Lotion SPF 20 PA++ (RM 69.90 for 40ml)

Nampak SPF 20 PA++ tu sure korang dah tau apa fungsinya kan? Yes, selain masih memberikan smoothness and firm on the skin, lotion ni jugak protect kulit kita dari direct sinaran UV.

IMG_6928

 5. Anti-Wrinkle & Firming Essence (RM 89.90 for 30ml)

Yang ni… pakai first time pun dah boleh rasa effect dia ok. Memang dia meresap habis kat ketiga-tiga layer kulit, revive kulit kita and illuminate our skin untuk kelihatan lebih muda and flawless.

IMG01171-20110924-2229

6. Anti-Wrinkle & Firming Eye Cream (RM 69.90 for 15g)

Ini amat penting untuk orang macam aku yang mengadap PC and manjang tak cukup tidur ni. Sebabnya, dia tolong restore semula skin elasticity sekeliling mata ni untuk reduce those fine lines and wrinkles. Lepas tu, barulah boleh kelip2 dolly ;)

Kalau tengok harga tu, berpatutan sangat kan? daripada habis beribu2.. ni less than RM350 dah boleh dapat full range. Eh berbaloi! Cara penggunaan range ni sama jugak dengan mana2 range lain.. ada day care and night care.

Senang kan?? Lima steps je… pulak tu, tak de barang lain untuk siang, barang lain untuk malam. sama je. no confusion.. senang apply and yang penting berkesan.. dua minggu je korang dah boleh rasa kesannya.. rasa fresh best tu masa apply dah boleh rasa dah..

So, nak nampak muda always 17 macam redmummy?? melampo le kalau nampak cam 17 kan. Anw, seronok jadi perempuan ni kan? macam2 cara kita boleh maintain nak always nampak lawa and muda.. owh lupa pulak.. sekarang ni semua pandai ada FB kan? Korang boleh LIKE page FB Neutrogena ni and from there macam2 update terkini korang boleh dapat on products and also promotions.

Ha! Ingat korang baca apa yang aku bebelkan ni kosong ker?  Korang berpeluang to stand a chance to win the below set of Neutrogena Ageless for free!!!!

1. Neutrogena Ageless Cleanser RM 34.90
2. Neutrogena Ageless Toner RM 34.90
3. Neutrogena Ageless Anti-Wrinkle & Firming Cream RM 69.90
4. Neutrogena Ageless Limited Edition Pendrive

Nak tau macam mana? Ha! Drop je comment kenapa korang rasa korang layak memiliki set Neutrogena Ageless range ni.. Senang kan? Apa lagi… meh la mengomen. Hanya 3 komen terbaik je yang akan dipilih untuk menang set di atas tau :)

Khidmat pesanan masyarakat Neutrogena Ageless is brought by Redmummy.com

Comment: 97