Rapat-merapat Vibrance Kegel Device!

48hours sponsored post, pls scroll down for new entries.

Cantik dalaman, cantiklah luaran. Yes, I always believe, beauty comes from the inside.

And dalam keadaan aku sekarang ni, korang ingat aku tak amik pusing ke hal-hal kecantikan ni? As i said again and again, nature kerja aku and environment tempat kerja aku sendiri ni memang memerlukan i look good in and out.Kenapa aku cakap macam ni? Aternya korang ingat nak mengukur jalan kat KLCC ni naik kenderaan? Jalan kaki okkkkkk.. Dengan keadaan aku sekarang yang membawak budak ni… lagi lah. Mana nak membawak badan, mengheret kaki tu belum masuk part asyik nak ke toilet lagi. Orang perempuan ni kan. Bukan nak cakap la.. orang kata nyawa perempuan dalaman yang satu tu je. Ini memang semua kena akui lah ye. Sihat yang ‘itu’ sihat lah segalanya, Insyaallah…

Korang buat tak Pelvic Floor Exercise? Ni kang ni, semua nampak or terlintas satu je lah sebab utama exercise ni kan???

Chooiii korang ni tau… itu hanya salah satu je benefit exercise ni.. Ada banyak sebab musabab and also benefits kenapa exercise ni penting untuk kaum perempuan..khususnya yang dah berumahtangga and beranak pinak macam aku.  Macam mana korang yang perempuan2 semua ni ngadap nebeng kat blog merah aku ni nak tunggu nak berangan pasal handbags, shoes, makeups sales semua…

Macam tu jugak aku nak korang semua take this seriously. Kalau kita  melawa luaran aje tak cukup gak tapi dalaman menanggung sakit tak berjaga.. alahai sedih.. Contohnya ko dah vogue habis atas bawah designer bagai alih2 tiap2 setengah jam dok mintak excuse nak terkench. SPOIL ok.. sangat SPOIL. Korang rasa tu semua normal?  Especially kalau kita tengah pregnant, dah beranak pinak etc? SALAH tanggapan tu.   Maknanya kita perlukan bantuan and  kita ni not being fair kat aset paling penting dalam tubuh badan kita.

Tu lah pentingnya Pelvic Floor Muscle Exercise ni..

imageDia membantu banyak in improving our quality of life. Kalau kita maintain je regularly at least twice daily, Insyaallah kita leh maintain fit and bukan itu je maintain beauty in and out kita.
Seronokkan?

Twice daily nak buat exercise ni.. hemmm… ada ke masa? ingat ke kita? Kang leka tunda2 alih2 dok terfikit kenapa cepat letih.. kenapa asyik nak ke toilet je semua. Tanya kawan2 semua jawab sama je.. “normal la tu bila dah beranak pinak ni..” padahal puncanya kita sendiri. And sekarang ni… apa yang tak de nak membantu lifestyle kita semua yang senantiasa sibuk ni. Introducing Bioinfinity, Vibrance Kegel Device & Pelvic Floor Muscle/Exercises.

Apa ni?

Bioinfinity, Vibrance Kegel Device & Pelvic Floor Muscle/Exercises ni is a medical tool yang akan membantu para wanita macam kita semua ni. Pemalas sangat nak meng’kemut’ hah, ini bantuan dah sampai :)

Macam mana dia membantu?

Bioinfinity, Vibrance Kegel Device & Pelvic Floor Muscle/Exercises ini membantu untuk strenghten muscle pelvic floor kita. Macam aku sekarang ni, device ni sangat membantu in giving me a safe and healthy pregnancy. Sebabnya, masa tengah pregnant, pelvic muscle ni kena carry extra additional weight and nanti untuk give birth, it can help to push the baby out ensuring smooth delivery. InsyaAllah.

Ni jugak serve as alternative to surgery, medication, adult diapers and pads. Dah tak payah dah semua ni in preventing kita punya urinary incontinence.  Lagipun, dengan Vibrance Kegel Device & Pelvic Floor Muscle/Exercise ni make sure we are doing the muscle training correctly. Lepas tu, untuk insan yang lemah membawak budak macam aku ni lagi lah sesuai sebab tak de lah perlu nak susah nak buat exercise ke apa.. dah la nak menunduk pun payah ni..

IMG_7421
Pulak tu, it is comfortable and safe. Sebab dia buat from Medical Grade Silicone Rubber yang sangat high in the specifications yang dicipta khas untuk built maximum comfort and tidak damage or harm the pelvic when exercising. Yelah, tempat itu kan sensitive.. kena lah pakai barang2 yang berkualiti sahaja. And it’s compact, lightweight and sangat senang nak disimpan. Sangat ideal untuk kita semua wanita bekerjaya yang sentiasa on the go ni. Lepas guna, basuh dengan the Vibrance Cleanser, lepas tu biar je dia air-dry dalam casing dia tu and simpan dalam room temperature. Selesai.

Mudah, ringkas and paling penting senang.

Macam aku yang memang on the go dengan pelbagai aktiviti sendiri, anak2, keluarga ni.. sangat lah sesuai. Sebab dengan ada device ni, tak de lah rasa tak selesa ke, asyik nak ke toilet ker, malas je nak bergerak ke… and paling penting i can still join my boys tengok2 dok tepi for their physical hobbies. No more “mummy tak larat la abang, kang nak pergi toilet je semua macam mana?” Tak la tengok abang n gegirl muncung je mummy dia dah tak meneman dia dengan macam2 outdoor kan? Bukan aku join pun.. tapi kadang dia suka aku ada sama.

VKD boxset

Dalam kit Vibrance Kegel Device & Pelvic Floor Muscle/Exercises ni, sangat mudah diguna and complete with all the necessary user guidance. It comes sekali dengan User Instruction Manual, Warranty Card, Vibrance Kegel Device and Casing, 2 sets of Batteries and 3 Levels of Resistance Sheaths. Siap ada audio guided training ok. Click je button kat device tu while exercising, nanti dia tolong track when kita kena contract and relax during the exercise.

Buat dia dalam 5 minute je dua kali sehari. Apa lah sangat 10 minute tu kan? Kalau hasilnya berbaloi baloi… ;)

IMG_7504
Lubricant and cleanser yang akan kamu bawak pulang dalam package yang disebutkan :)

Harga pasaran is RM598 (tanpa the lubricant and cleanser) tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….. kalau korang mention yang korang ni reader Redmummy.com (sambil kelip2 dolly), harga for the Vibrance Kegel Device Boxed Set ni is only RM450 !!!! But do mention the promo code 7777 bila key in kat their online store of www.mybioinfinity.com

harga dah la murah the sets also comes together dengan the lubricant and cleanser.  Tapi syaratnya, sejurus selepas korang baca entry ni… korang ada 7 hari sahaja untuk dapatkan promotional price for Redmummy.Com readers ni. TUJUH HARI SAHAJA ok…

Alternately, kalau korang tak sempat jugak, Bioinfinity akan bukak booth at 2nd Maternity & Children Expo this November. Yay! Kat sini pun korang boleh dapat the promotional price of RM450 and boleh tengok sendiri the device life before buying it.

Details as follows:
Date: 18-20 November 2011
Venue: Mid Valley Exhibition Centre
Booth No: 67
Memang matching expo gini dengan aku sekarang kan?

IMG_7420

Ada lagi paling hebat, hangpa boleh buat entry “Saya perlukan Vibrance Kegel Device’ dalam blog korang, send the permalinks to this entry, closing up to 3 days till entry ni kuor, and nanti judges or mbe saya sendiri akan memilih pemenang yang akan membawa pulang sekotak Vibrance Kegel Device Bioinfinity ini which is worth of RM598!!

Kalau korang still doubt and kurang faham, not to worry, log on je kat www.mybioinfinity.com for more info. So I dah bagi you 3 cara untuk dapatkan the Vibrance Kegel Device, via online harga murah for up to 7 days, di Midvalley during the exhibition and jugak untuk dapat percuma, buat sahaja entry nih. Another secret, Vibrance Kegel Device akan menambah dan mengeratkan lagi ‘hubungan kelamin’ suami isteri :)

Khidmat pesanan masyarakat Bioinfinity is brought by Redmummy.com

Comment: 46