Dettol – Jump Hoofy Jump!

48hours sponsored post.

IMG_8291

Yey finally habis juga 44 hari pantang aku :) So no more rilek-rilek bersantai-santai seperti masa time dalam confinement hari tu. So, masuk dapur balik la masak untuk laki dan anak-anak hiks.

Tapi sekarang kita ada RedBaby dan aku rasa ibu-ibu yang ada anak kecil ni sure ada pengalaman macam ni, tengah syok-syok motong ayam or ikan or sayur even bawang, masa tu lah si kecil tu menangis la pulak. Tak ke kelam kabut kita dibuatnya. Kita pun apa lagi kelam kabut basuh tangan terus nak pergi entertain si kecil tu dulu.

Tapi yang lecehnya bila tangan kita dalam keadaan yang kotor tu, rasa gross sangat nak sentuh hand wash pump ataupun faucet untuk basuh tangan kita yang kotor tu, sebabnya all the germs will be spread to those places! Kadang-kadang dengan siku jer aku turn on the faucet hahahaha.

Tapi for me, those days are over with the Dettol No-Touch Hand Wash System.

IMG_8295

Look, no touch maa :)

Aku rasa some of you sure dah ada this Dettol No-Touch Hand Wash System kat rumah kan. Senang kan nak basuh tangan :)

IMG_8283

Tapi korang dah ada yang special edition Dettol No-Touch Hand Wash System macam atas ni? They come with decorative stickers of two cute cartoon characters – Flippy the Penguin & Hoofy the Zebra.

IMG_8304

Special edition Dettol No-Touch Hand Wash System – Hoofy the Zebra

Hehehe so cute. I LIKE. At least this will attract my kids to wash their hands regularly, dah la cute, tak payah nak tekan-tekan, auto dispense lagi. Special edition Dettol No-Touch Hand Wash System ini hanya available in limited time only ya. So cepat dapatkannya dari premium supermarket ataupun hypermarket seperti Giant, Jusco, Tesco, Carrefour dan sebagainya. Harganya murah jer iaitu RM19.90.

And btw, there is a different between these two, Hoofy the Zebra berbau original Dettol sementara Flippy the Penguin pula ialah Green Tea & Ginger flavor. Personally saya lebih sukakan the original Dettol scent tu, berbau klinikal sket :)

Tapi aku nak cerita bukan pasal ni sahaja, in conjunction with the release of this special edition Dettol No-Touch Hand Wash ni, Dettol telah melancarkan Flippy and Hoofy’s Clean Quest Contest iaitu Facebook game. Kalo ade contest mestilah nak tau apa hadiahnya kan?

So hadiahnya ialah:

1 x Grand Prize:
iPad2 (16GB Wifi)
 
6 x Weekly Prize:
1 x Sunway Lagoon Theme park Weekend Passes for 2 adults, 2 kids for 1 Weekly Winner + Dettol products. (worth RM 500 in total)
 
48 x Weekly Consolation Prize:
8 x Special Edition No-Touch Hand Wash System with decorative stickers per week for 8 Consolation Winners (Consolation winners are participants who rank 2-9 positions in the weekly leaderboard)
 

Untuk memenangi contest ini, korang hanya perlu untuk mengemudi 2 characters tu ke seluruh lanskap yang penuh dengan musuh/bakteria. Markah ataupun point diperolehi dengan by surviving dalam game ini as long as possible dan elak dari bersentuhan dengan bakteria by jumping over them to keep his Filth Meter level down. Senang jer kan :)

Jom tengok Redbaby main hiks. Jump RedbabyHoofy Jump :

Contest ini akan berlangsung selama 6 minggu dan bermula dari 00:00 pada 16th February 2012 sehingga 23:59 pada 31st March 2012. Setiap minggu pemain yang memperolehi markah tertinggi akan diumumkan sebagai Weekly winner. Dan pemain yang mengumpulkan markah paling tinggi throughout the Contest Period of cos la akan jadi Grand Prize Winner. Dapat iPad 2 you :)

Apa lagi jom Like Dettol Malaysia FB Page dan allow access to the Dettol – Flippy and Hoofy’s Clean Quest Facebook Application. Mungkin iPad 2 tu akan jadi milik korang! Or maybe menang tiket Theme Park Sunway Lagoon, dapatlah bawak anak-anak ke sana :)

IMG_8289

This is the ordinary Dettol No-Touch Hand Wash System with no decorative stickers.

IMG_8337

And this is the Flippy the Penguin

Just FYI, Dettol adalah jenama pertama yang melancarkan an innovative automatic liquid handwash dispenser seperti ini. Inovasi baru yang unik ini, with no touch dispenser dapat secara automatik mengesan tangan ketika diletakkan di bawah nozzle & delivers just the right amount of hand soap! Thanks Dettol for hassle free hand wash system :)

Oh by the way, no purchase is required to participate dalam contest ini ;)

Khidmat pesanan masyarakat Dettol is brought by Redmummy.com

Comment: 19