Oh NIVEA Black & White…

48hours sponsored post.

IMG_9104

Sebagai seorang isteri, ibu dan juga wanita berkerjaya, saya amat mementingkan penampilan diri, terutama sekali bila di luar rumah. Dan ditambah pula sebagai seorang blogger yang selalu ke sana-sini ada events yang kena attend, lagilah saya meneliti setiap inci penampilan diri saya supaya sentiasa comfort, kemas dan menawan. Kiranya saya ada certain standard untuk appearance diri saya.

So bila posing depan cermin, make up, sembur perfume, pakai deodorant sebagainya dan bila dah puas hati barulah kita gerak keluar. Sebabnya bila I look good of cos I’ll feel good too dan juga bertambah keyakinan diri. Tak begitu?

Tapi yang tak bestnya pulak, kadang-kadang semuanya looks good masa nak keluar rumah, tapi belum sampai beberapa jam dah ade yang spoil dan ruin kita punya mood! Sesuatu yang kita tak expect iaitu deodorant stains! Pulak tu deodorant stains ni kita kadang-kadang tak perasan sehinggalah ade orang lain yang pointed out or inform kita. Eiiii malu malu malu, mana nak sorok muka comel I ni!!!

image

My current deodorant yang saya guna yang meninggalkan white stains!!!

Korang tau tak yang the most so-called effective deodorants yang actually menyebabkan stains kat baju-baju kita tu, terutamanya baju gelap/hitam dan baju putih ataupun light color. Baju hitam biasanya akan jadi white stains dan baju putih akan nampak yellow stains. Eiiii geliiiii. Stains ataupun kotoran ini adalah hasil daripada tindak balas kimia diantara bahan-bahan dalam deodorants itu sendiri, peluh daripada badan kita dan kita punya material pakaian.

Kotoran deodorants putih muncul serta-merta, tetapi sebaliknya kotoran kuning muncul perlahan-lahan selepas dibasuh berulang kali. Then kalau tak boleh hilang, say goodbye la kat baju-baju tu. Kena pulak kat favourite shirts korang lagi la tension!!!

IMG_9273

Deodorant yang effective ialah deodorant yang hanya mewujudkan coat pada kulit kita dan tidak akan absorb properly. Ini akan meninggalkan satu lapisan dan jika bercampur dengan peluh, ianya tidak akan meninggalkan kotoran pada baju kita.

Tapi jangan gusar, here come the solution untuk masalah kotoran tu – the new NIVEA Invisible For Black & White Anti-perspirant deodorant. Hanya dengan NIVEA Black & White sahaja boleh menghindarkan the white stains on black tops/shirts dan juga mengurangkan yellow stains on white tops/shirts.

Ini kerana NIVEA Black & White dirumus khas dengan dua kali ganda keberkesanan antiperspirant  yang dapat menyerap dengan lebih cepat dan lebih mendalam ke dalam kulit. Formula yang unik ini memberikan kita 2 times longer invisible protection against perspiration dan juga membantu untuk mengekalkan warna asal pakaian kita.

IMG_9275

Kan bagus mencegah dari mengubati. So kita cegah dulu supaya tiada white or yellow stains lagi. Ini bukan sahaja tidak membuang masa dan tenaga kita mencuci kotoran tersebut tetapi yang paling utama sekali ialah menjaga imej dan air muka kita. Imagine ade orang nampak your under arm ade black/yellow stains? Tak ke tercalar sedikit sebanyak imej kita? Plus dapat malu lagi weii!

IMG_9274

Jadi saya menggunakan NIVEA Black & White supaya tidak “mengotorkan imej saya” dan menjadi peneman ke mana sahaja saya pergi :)

Khidmat pesanan masyarakat NIVEA is brought by Redmummy.com

Comment: 26