Triple Chicken Sensation Pizza yang mengiurkan dari Pizza Hut!

48hours sponsored post.

My kids love pizza! Especially si Abang tu. Favourite pizza diorang ialah Pepperoni Delight. Saya dan RD pulak biasanya order Chicken Supreme. Kalau boleh tetiap hari si Abang tu nak makan pizza!

IMG_0051

So last Monday, saya dijemput hadir ke Pizza Hut, Pavillion bersama-sama beberapa bloggers lain untuk menjamu selera, beramah mesra dan yang paling utamanya ialah untuk merasa pizza terbaru dari hot oven mereka. Ni kalau Abang tau mak dia pergi makan pizza sure dia bengang sebab tak ajak dia sekali hiks.

IMG_0058

Wuiiii… sedapnya bauuuu…

Ha inilah dia the new pizza from their hot oven -  Triple Chicken Sensation Pizza dan di sebelah kanan saya tu pula ialah Triple Sensation Platter.

IMG_0021

Nom nom nom… Saya makan dulu pizza baru ni ya :)

IMG_0006

Triple Chicken Sensation Pizza yang mengiurkan ini dihasilkan dari delightful slices of chicken loaf yang ditaburkan di atas lambakan succulent chicken salami dan ditambah pula toppingnya  dengan fluffy chicken floss. Ianya kemudian dicampur bersama mayo sos yang menyelerakan, berserta caramelised onions and toasted sesame.

Dengan kombinasi 3 different type of chickens dalam satu pizza yang seriously akan melelehkan air liur ini menjadikan ianya seperti satu pengalaman 3D dengan citarasanya tersendiri! Walaupun saya tak suka movie 3D, tapi rasa 3D yang ni wahlau weiiiii…. Korang kena pi rasa sendiri!

IMG_0013

Dan Triple Chicken Sensation Pizza yang baru ini tidak lengkap jika tidak dihidangkan bersama dengan Triple Sensation Platter yang mempunyai tosted chicken & cheese roll yang enak bersama  dengan cheesy pop dan juga french fries. Bertambah sedap jika dicicah bersama cool lime sos.

IMG_0041

Some of the bloggers yang tersensasi oleh rasa 3D pizza tu. Mula-mula it’s like talk talk talk makan sket, talk talk talk talk makan sket. Tapi lama-lama masing-masing senyap, makan makan makan baru talk sket, then sambung makan makan makan dan makan lagi dan lagi hehehhe

Tapi bagi saya personally, on top of its delicious taste, yang lebih menyelerakan lagi ialah bila kita makan bersama-sama dengan kawan-kawan kita. Tanpa sedar uncounted slice by slice dah masuk perut bila kita rancak berborak sakan. And I think its taste even better with our beloved family! Betul tak?

image

So bila pizza ni dah di depan mata, langsung terlupa yang kita ni tengah berdiet jaga badan hahhahaha. Tapi apa nak buat, kuasa tarikan sakti Triple Chicken Sensation Pizza ni memang tak boleh tahan, terpaksa lupakan sekejap diet saya tu! Taper lain hari kita diet lagi hiks. Apa-apa hal kita perabihkan pizza ni dulu hehehehe :) Thanks Pizza Hut!

Ohh by the way, saya ada 5 Pizza Hut vouchers untuk dilantingkan. Dalam bentuk pantun, nyatakan pizza kegemaran korang di ruangan komen. Pantun sapa yang paling kreatif dapat lor :) Bolehlah layan rasa 3D Triple Chicken Sensation Pizza ni nanti hiks

Khidmat pesanan masyarakat Pizza Hut is brought by Redmummy.com

Comment: 46