Once a week update for RB…

IMG00582-20120512-1307

salah satu cara nak melekakan si RB ni dari hokhek nak kita kepit2 dia…ha aku pasangkan utube. kalau pasang tv pun boleh tapi lekanya kejap. kena distract ngan macam2lah…

IMG00591-20120512-1653

asal pasang je, memang dia terkesima betul menonton…

ahah dia hensem oo aku dah siapkan, ingatkan nak pi makan2 whole family tapi bapaknya balik2 ngan abang kakaknya kata tak jadi kuor. cis! kita dah siap lelawa kan baby.

IMG00593-20120512-1654

tapi kena tukar2lah, dia paling galid kalau lagu tu twinkle2. dalam rumah nih lagu tu kalo bapak dia nyanyikan waktu tidur,  memang sekejap dah lena. cuma akal nak letak lappy depan dia ni tak boleh lelama, dia cepat boring. dulu kalau toys kan, bulan ni sebakul aku letak utk abang n kakaknya, pastu pack, letak sebakul lain punya toys. pastu pack, kuorkan yang bakul sebulan sebelumnya, ha kena gitu if not depa dah tak heran.

Ada satu toy aku kuorkan, first time dia tengok wuii ke main mata kekelip suka nak mencapai ular Lamaze tuh. Bila dah lama sket, mulalah dia tak heran. so kena tukar2kan…

IMG00615-20120513-0952

umur 4 bulan lebih nih….

Even though you can’t understand your baby, he’s beginning to be able to understand you. That’s why it’s important to talk to him as you move through the day. Narrate what you’re doing: “Here’s your bottle.” “Ready for your bath?” In a few months he’ll understand you perfectly when you say the word “bottle” or “bath.” You don’t have to be a nonstop chatterbox — babies appreciate quiet, too. All you need to do is converse with him like the little companion he is.

tapi tu ler…dia punya nak berdukung pegang jer. ya hampun! aku nak buat keje satu rumah kena pakai wrap, tak kira le bobba ke moby ke memang aku sarungkan, lenguh le tangan dok bergelek jer. asal letak je dia hok hek. susah hati betul. tu tak kira lagi bangun malam, asal lambat je bagi susu, waaaa meraunggggggggggggggggnya macam kena cubit2.

aku kalau dia dah start hokhek memang kelam kabutlah cepat2 bfeedkan sebelum dia high pitchkan suara nyaringnya. But yang bestkan, dia pantang sekarang nampak cermin. Nampak je senyum gelak, senyum gelak. Heh tu muka ko sendiri ler….dia ingat ada kawan kot hehehehe. N of coslah ngah rancak roll over. so nak tinggalkan dia atas katil memang kena berpagar sentiasa. Ada satu pagi aku ngah sibuk siapkan bfast, pala dia ngadap tv, aku masuk balik dia nya pala dah berpusing the other way round. eii budak ni, dalam ngesot2 dah 360darjah gak yek!

In the final stage of his aqiqah’s reception, jemputan untuk yang terdekat akan menyusul tak lama lagi :) .

Comment: 35