Rumah idamanku Ken Bangsar…

48hours sponsored post.

Swimming Pool (2)

Indah dan tenangnya suasana swimming pool ni…

Kalau diikutkan hati memang aku dah terjun tiruk berendam dalam ni. Tapi sebab nak control ayu tak jadi la aku nak mandi hehehe.

IMG_9515

Btw, pool tu belongs to Ken Bangsar. Ken Bangsar ialah apartment mewah 15 tingkat yang mempunyai 80 unit apartments. Lokasinya yang tersergam megah di puncak Bukit Bandaraya, tempat yang happening dan sangat strategik. Permandangannya pula berpanoramakan kota metropolitan KL.

IMG_9740

Pemandangan bandar Kuala Lumpur yang romantik <3

Double Volume Lounge

Few weeks ago aku berpeluang membuat lawatan ke sini, sambil tu siap berangan-angan nak beli sebiji apartment Ken Bangsar ni. Berangan jer lah…

Kedatangan kami disambut dengan kawasan lobi yang luas dan kemas ditambah dengan dekor yang moden dan bergaya.

kenbangsar_0626

Apa yang membezakan Ken Bangsar ini dengan apartment mewah yang lain?

Setiap unit apartment ini dilengkapi dengan top-notch Dornbracht sanitary fittings dari Germany, double-laminated lantai yang kalis peluru hingga ke siling tingkap, dua kaki kali dua kali jubin lantai marmar yang berkualiti tinggi. Even bilik mandi di common areas seperti swimming pool, menggunakan Dornbracht rain showers yang berharga lebih dari RM8,000 satu!

kenbangsar_0654

Mewah dan Hijau

Tetapi apa yang paling utama yang membuatkan Ken Bangsar lain dari yang lain ialah its many green features yang telah berjaya memenangi Singapore’s BCA Green Mark GoldPlus Award (for highrise residential) – pemaju pertama di Malaysia yang memenangi anugerah ini dan juga memenangi FIABCI Malaysia Property Award 2011 – Sustainable Development Category.

IMG_9675

Ken Bangsar menggabungkan banyak ciri-ciri hijau yang membolehkannya mengurangkan bil tenaga letrik dan air, sekaligus mengurangkan potensi kesan negatif terhadap alam sekitar dan meningkatkan kualiti dalaman penghuninya.

kenbangsar_0644

Antara spesifikasi yang mesra alam adalah ciri airnya yang direka khas untuk menyejukkan dua lobi apartment ini dan juga lobi lif. Kedua-dua belah lobi ini juga mempunyai panel dinding kayu dengan bukaannya membenarkan angin untuk masuk manakala air terjun memisahkan kedua-duanya dan seterusnya ruang legar yang luas dapat terus menyejukkan sekitarnya. So penghawa dingin tak lagi diperlukan.

kenbangsar_0605

Untuk tingkapnya pula, menggunakan Low-E (emissability) kaca iaitu lima kali ganda daripada kaca biasa yang berkeupayaan untuk mengurangkan haba sebanyak 32 peratus.

Penthouse Living (2)

Ini bermakna penghuninya boleh berdiri berdekatan dengan tingkap dalam cahaya matahari yang cerah dan panas tetapi tidak akan merasa panas. Cool ah :)

IMG_9695

Jakuzi in room…

Juga terdapat pam haba yang menghasilkan udara panas daripada kompresor penghawa dingin supaya air panas dapat disalurkan untuk kegunaan di dalam bilik air. Air hujan pula digunakan untuk menyiram tumbuhan manakala mentol lampu jimat tenaga digunakan di seluruh premis ini.

Seperti yang saya cakap, Ken Bangsar mengutamakan ciri-ciri hijau di segenap penjuru apartment mereka.

IMG_9670

So korang dah terpikat nak duduk sini? Dah dapat agak berapa harga dia?

kenbangsar_0648

Bermula dari harga RM900 – RM1300 kaki persegi untuk standard units berkeluasan dari 2000sq feets hingga 2600sq feets.

Alamak macam langit dan bumi bajet kita dengan harga dia…

Well… mungkin bukan untuk kita, tapi untuk mereka yang berrezeki yang melimpah ruah :) Lagipun kita tak tau masa depan, mungkin ada rezeki lebih, we gonna get the unit too.

IMG_9580

Nak tau harga penthousenya pulak?

Penthousenya yang berkeluasan dari 7000sq feets sehingga 8500sq feets dan harganya atas permintaan. Setiap penthouse mempunyai centralize air-conditioning, swimming pool sendiri on the top level, master bedroom berkeluasan lebih kurang 900sq feets plus empat bilik tidur lagi.

Gym (1)

Of cos la ada gym kat sini dan setiap unit apartment comes with 2 parking bays.

Ken Bangsar (1)

Setiap bahagian bangunannya yang berbentuk square-shaped ini semestinya akan bermula dengan hari yang indah dan malamnya pula disinari lampu malam dari KL. Apa taknya, unit-unit yang menghadap matahari akan dapat menikmati view Menara Berkembar Petronas dan Menara KL, manakala mereka yang di sebelah barat mempunyai view yang luas berhampiran Damansara Heights dan Bangsar sendiri.

kr_a1065

Dan btw, Ken Holdings iaitu developer untuk Ken Bangsar akan melancarkan projek perumahan baru iaitu Ken Rimba. Korang tengok gambar-gambar rumah contoh untuk Ken Rimba bawah ni…

So kalau korang ada rezeki lebih tu, bolehlah pergi booking Ken Rimba ni sebelum sold out.

2 storey terrace link house (intermediate), guarded community, freehold, individual title, 4 bedrooms and 3 bathrooms. Land area: 20’x65’, Built up area: 1800+, Selling Price: from RM548k. Located at Section 16, Shah Alam. Boleh follow twitter @SamCS10 untuk dapat lebih banyak info dan status tentang Ken Rimba ini.

Dan semestinya Ken Rimba penuh dengan kehijauan…

IMG_9486

Mengurai-ngurai rambut aku dihembus angain lembut dari tingkat 15 Ken Bangsar ni… Alangkah bahagianya kalau dapat sebijik…

Khidmat pesanan masyarakat KEN Holdings is brought by Redmummy.com

Comment: 19