Behind the scene of Zeeshan’s Aqiqah part 2

IMG_8641

La baru aku pasan, selak-selak kat dalam draft rupa-rupanya ade lagi gambar aqiqah tak publish lagi. Dah alang-alang aku penat mengupload, korang layanlah gambar ni semua hiks :)

Sha is betul’ing my sanggul. Itu cucuk sanggul pulak dari wedding si Yanok, ha sesuai le sangat leh cucuk jer! Purposely aku suh buat sanggul coz senang nak buat keje

IMG_8676

Pengantin muka cuak tak nampak bayang pengapit

IMG_8686

Pengantin tengah sibuk call pengapit yang tak sampai-sampai lagiiii…

pastu dia tanya aku mana pengapit dia, oi mana aku kenal kawan ko yang jadi pengapit. dah keje aku pulak nak jaga pengapit ko heh

IMG_8692

Pinjam laki ko jap lah Mak Merah, laki ko je yang pakai baju melayu

IMG_8698

So boleh tak pengapit iaitu kawan Adik aku tu boleh tak datang sebab TERTIDUR???

Tak pasal-pasal RD kena mengapit ayoooo

IMG_8710

meh renjis…

itu me 3 sisters punya kerja

IMG_8713

Syok gak merenjis-renjis ni hehehheeheee

IMG_8720

kompang skang dah tak pakai baju melayu or baju batik

asal sedondon….

IMG_8768

Mak Ajah menyambut anak menantu

IMG_8772

tiada ada tol melaka kerna kita di pihak lelaki and menerima menantu perempuan, lainlah kita belah pompuan, kompom bersidai makcik2 sepupu aku kat depan pintu tuh for mintak toll dari pengantin lelaki

IMG_8773

meh masuk masuk meh…

IMG_8780

Bagi laluan, bagi laluan….Pak Aji tuh

IMG_8899

Last-last aku tarik RD gantikan dengan si Epi jadi pengapit. Epi dahlah tak pakai baju melayu, ngah sibuk buat keje dapur, yelah laki aku ramai orang yang dia nak layan kat luar tuh

Nasib ko la Adik, dah kawan ko yang tak datang sapa suruhhhhh

IMG_8900

Menantu n Bapa Mertua

IMG_8944

Sedap2 korang makan lauk pengantin….

IMG_8952

Baca doa boleh sengih-sengih lak pengantin ni…

IMG_8966

Hah ada le jugak gambar mereka2 yang datang…

IMG_8980

Liza + battalion jugak

IMG_9046

Antara bloggers yang hadhir dan ada dalam camera kami

Nurul + battalion, Jejai + battalion, Zarul Umbrella, Sha + battalion gak

IMG_9050

Pengantin pun nak gak posing kat pelamin RB

IMG_9057

Half day dia dibawa lari balik dek mertua aku ke atas dan mandi pakaikan baju lain nih. sambung balik tidur

walau dunia dah nak terbalik ke hapa, tidur lagi afdal to him

IMG_9087

not so complete Red Family

IMG_9088

muka masing2 stress je penat coz keje banyak lagi nak uruskan tapi kena paksa pi bergambar….

IMG_9106

Guess what, itulah my breakfast, my lunch and my tea!

dari pagi ke petang tak makan tu baru nak melapik perut

IMG_9112

my photographer

my fav niece

yang banyak bantu kita

we gonna miss you Kak Ngahhhhhhhhhh ;(

IMG_9117

mementang camera dia pegang, penuh camera aku ngan gambar dia berposing jer ko!

hah single lagi budak nih

ke main ramai berkenan yek

IMG_9132

dah habis hujung2, masih lagi ada tetamu kita pinjam jap si kecil untuk posing jap….

kang mak ko membizi balik

IMG_9134

RB masa ni sukanya dia dapat lelompatttttttttt!

IMG_9139

Jump RB jump

IMG_9150

ha makan2 ko sume nak masuk dalam mulut kan…

IMG_9159

buaian berendoi tu lagi cantik le kak ngah dari ko!

IMG_9164

astaga, kat sinipun ko nak posing, tapi pi amik sebelah jer!

IMG_9172

Abih semua tempat ko posing!

IMG_9180

the beauty of buaian berendoi Baby n Me

IMG_9215

RB menyambung semula tidurnya….

IMG_9217

Dah selesai dah majlis… mengemas la apa lagi…

team Candy N Such dah packed up, team Baby N Me masih lagi membukak rangka

Kuala Lumpur-20120527-00065

Segar je muka waktu pagi tapi bila dah petang hujung, abis berminyak!

Terima kasihlah pada those yang hadir ke majlis Aqiqah RB and sambut menantu kecil adik aku. Minta maaf banyak-banyak kalo ade terkurang sana sini ya… pada yang hadhir tapi tak disebut nama and tak de gambar dalam RM, pun mohon maaf coz bukan aku yang pegang2 camera nih, aku sendiri pun numpang belas bergambar dari anak buah aku.

Next nanti ada lagi keraian kita jemput yek

Soon insyallah on July, ada special occasion for RM’s readers. Hint: Nuffnang / Hint: Tembak-menembak :)

Comment: 30