Oh My Shopping in Frankfurt!

DSC_1455

eh tertinggal pulak entry menyopping di Frankfurt…

first pit stop – Ferragamo.

serik nak masuk sini lagi dah. bodoh punya service.

cut the story short dari aku boleh beli byk, spoilt mood beli 1 pasang je lah. SA kat sini memang *%$%&*(. tak sanggup nak citer.

IMG_3202

menyelit2 nak lalu, tapi RB masa ni takde ngan aku, ada kat belakang ngan bapaknya…tu pasal aku senang nak mencilok

IMG_3204

Gucci tak best…

SA nya sama jer ghomannya ngan yang kat memana aku pergi.

IMG_3208

yang ni, hem….baik classic mahupun seasonal. sesedih yang ado. SA plak ada 2 orang and selagi dia tak sudah ngan A polan, jangan harap sepatah soalan simple ko dia nak layan…

DSC_1457

main cak cak yekkk

IMG_3210

tak de, tak best, jalannn

IMG_3212

ye kakak, malam ni kita tak skype ye, esok pagi2 waktu mummy kita skype

mummy ngah ukur jalan nih

IMG_3217

SA Prada pun sama je pemalas, tah ler diorang nih kalau layan orang Asia malas2 je kot, sama le diorg kalau layan orang Arab pun gitu gak coz musim nih waktu aku kat Frankfurt and Munich memang penuh je orang Arab and China mari sana tuh…

IMG_3218

Oren or Red?

DSC_1465

LV nya SA ni bagus…rata2 kat Frankfurt and Munich hanya LV SA je yang molek pekerti and takde bias….

DSC_1475

Got my LV shades

DSC_1485

serata hujung ke pangkal jalan nih dalam Frankfurt full of designer ends lah…so senang setempat kiranya

DSC_1490

roger contact…..tarak taraklah itu balang…

IMG_3232

 pusing2, situ memang ngah happening ler. korang google je lah happening streets and shoppings kat Frankfurt.

IMG_3238

satu hari aku spent kat sini jer….besau gaklah nak pi sana sini. masuk mall kiri kanan atas bawah

satu mall tu kita masuk coz semata2 nak tukarkan RB and bfeed dia coz aku tengok tempat makan dia macam tak selera plak dek tekak nih

IMG_3240

oh masa ni memang panas tapi ada angin so sejuk gak lah…

IMG_3241

sepatutnya ikut plan asal sampai Frankfurt about 9.30am gitu and check in bagai so about 10ish am dah ada kat pintu masuk kedai yang aku nak tuju tapi dek kerna tertinggal train so kita masuk pun first kedai only at 12pm. Makanya 6 jam jelah berjalan keliling Zeil nih…

DSC_1545

dah petang2 orang makin ramai….

heh memang ramailah sini sentiasa, tak tau le dalam gambar kenapa nampak lengang. ada satu jalan tu sampai aku kena excuse me excuse me lagik ngan pram aku tuh.

IMG_3251

nak makan hemm…kat sini kita tak makan. kita pi makan jajan2 pastu balik nak ke hotel baru kita makan kat Turkey’s street

DSC_1560

bapaknya salinkan, pastu bapaknya tinggalkan kita berdua, coz maknya nak bfeedkan RB

DSC_1567

wah suka ko yekkkkkkkkk!!

tak tau makpak ko dah pokai nih

DSC_1574

hajat nak beli 2 bijik, tapi insaf…amik 1 dulu!

DSC_1616

kalaulah pram tu boleh bercakap…

tau apa dia nak cakap?

DSC_1619

kat dalam mall yang banyak2 tu pun ada jugak designer ends dalamnya, so untung nasib le kalau terjumpa yang ko berkenan coz aku nak patah balik masuk SF yang butik asalnya first shop aku pergi tu memang tak hingin sudah. So i bought one Jules here. kaler merah menyala pekat.ada sapa nak beli? roger me.

DSC_1622

Then kita patah balik kat butik2 asalnya kita lalu rupanya dah tutup, dah jam 6 darrr! Sume kedai tutup at 6pm. tu ler bosannya negara camnih….dah memang gomen depa punya rules gitu. Ko datang KL, tu sib baik raya setahun sekali kalau tidak malls bukak tetiap hari till 12midnite gamaknya!

DSC_1637

 jauhnya pakcik ni tinggalkan aku…

yelah coz aku mengkendong si kecik tuh…

DSC_1639

Pempelan kita jalan menapak….sebenarnya jauh gak tapi laki aku cakap kalau balik hotel dah tak leh makan, takkan nak kuor balik so baik kita jalan slow2 pergi ke Turkey street. Kaki aku dah sakit kooooooooooooo! more than 6-7 hours punya jalan non stop tuh. Mana tak capeknya.

DSC_1645

 Sudahnya sampai jugak kita ke Turkey street, had early dinner and balik hotel terus berehat2…hah penatnya hai!

ada jugak cerita in between tapi aku malas nak type hahahaha

aku tengok entry ni pun penat, terkenang2 betapa letihnya menapak di Frankfurt

IMG_3286

RB pun sama letih tengok hasil maknya…

baru di Frankfurt, belum lagi yang di Munich nih.

Yang kat Aschaffenburg, aku borong kain baju budak2 H & M jer coz depa ngah gila2 summer sale, so agak untung kat situ. kain baju raya depa tahun nih dibawakan khas oleh H&M. hiks…

nak menayang…? tengok ler kalo rajin :)

Comment: 15