Munich, the shopping world!

IMG_3696

kena tunggu 5min depan pintu Chanel coz mak mak arab ke main ramai penuh dalam tuh….

oh ni ubatnya kalau bila berjalan, nak sight seeing ke hapa, kena bagi aku makan ubat first. baru aku ada mood and energy a bit.

IMG_3700

nak bertanya satu soalan jer…punyalah payah nak kena q beratur ke main lama. sorang mak arab tu amik masa punyalah pleasure, SA depa pulak ada 2 orang jer yang boleh entertained. Yang sorang lagi dok melayan orang kaya China mana habis macam2 diborongnya heh…

aku sebenarnya carik GST merah. ada merah tapi oversized GST, buat hapa….badan aku bukan size mak mak arab yang besau2 tuh…

jimat duit haku!

IMG_3703

masuk LV Munich..pun sama. Ramainya hai manusia. Mak2 Arab pun. So aku tunggu dalam 5-7min gak till ada SA yang boleh attend me. My question is very simple..do you have Alma Epi?

Yes, let me bring you few colours

Ok this is what I want. wrap it up please.

Simple giler! coz i know apa nak dah, lain le aku terkapai2 baru nak survey ke hapa.

Lagipun dah 7,8 bulan mencarik Alma Epi Orange. akhirnya di Munich gak mendapat. Kawan2 aku merata tolong carikkan, berbulan2. Rezeki nak beli dari tangan sendiri rupanya.Tengah sibuk nak membayau, Mak Arab sorang ni sibuk dok mengaco SA aku yang kebetulan boleh berbahasa Arab. Kejap2 dia interrupt. Aku ok lagi. tapi bila tengok RB dah start hok hek, aku mula le berangin kuoar asap kat telinga!!!

Boleh tak ko nak tanya apa2, kasi aku settled dulu, coz ko tu kacau line orang, kacau orang yang sibuk nih. Kena tembak ler ngan aku, aku ni ada baby!!

Sorry naik lorry le dia banyak kali bila dah kena tembak. Dedua SAs tu pun terpaksa sorry gak coz dok pi layan mak arab tu yet aku depan mata dok tunggu receipts jer, eiii sepuk betul ler mak arab nih.

DSC_1782

Kat LV gak aku sarungkan Bobawrap ni…sian gak dia asyik dok dalam stroller jer, lagipun kalau dia bunyik baru kita dukung…

DSC_1784

Mak hoiyai anjing ke main besau!

dalam kedai/malls depa, anjing memang merata je ada, boleh dibawak masuk. restaurants too.

IMG_3711

Maximilianstrasse is the big street names untuk all designer butiks kat Munich. Hangpa google jer ler, aku pun bila dah nak pergi sehari 2 sebelum tu baru study. Dok umah waktu RD pergi kerja tu aku study le sket2…lagipun bukan boleh sangat coz sambil2 tu dok mengelek si RB gak…

DSC_1793

Kita masuk most of it tapi takde yang berkenan lagipun i got what i want already, lainlah 2,3 tahun dulu semua nak disebat, skang mostly semua aku dah ada and tak berapa desire pun sangat nak memborong. I bought whatever yang aku dah lama kepingin nak ada, tapi tak mendapat2…

DSC_1799

kemudian kita jalan slow2…jalan ikut arus orang ramai. and jalan ikut panduan mat peta ehhehehe

IMG_3719

weather memang sangat sejuk….tapi rain coat aku tu tak membantu sangat. coz meant for ngelak basah air hujan bukan untuk mengwarmkan badan

IMG_3720

along the road, kita jalan slow and steady…tengok orang tengok tempat…nak suh aku naik masuk dalam tuh hohoooo idok ler…

IMG_3726

sukanya dia dapat berkuak lentang kat sini…

Kat Starbucks aku amik chance untuk fed him

DSC_1810

berjalan lagi merata….

IMG_3735

trying to get a Prada for my gf, kesian dari Frankfurt to Munich aku carikkan tak jumpa jugak…

i got my Prada kat Frankfurt….

IMG_3739

yang awak jalan tetengah tu napa?

ni laluan tram lerrr

IMG_3741

takper..tram takde heheheheh

anw bag prada hitam yang aku pakai tuh, nak baling lantingkan lah….

DSC_1813

tup tup laki aku jerit suh berenti jap, dia nak baca peta dari iPAD

DSC_1815

ko tengok tangan kanan dia, siap dia berpusing2 badan nak betulkan kedudukan ngan arah jalan betul idak nih..hikss

mencarik Theresa sebenarnya.

IMG_3748

Theresa. the mall yang ada all designers dalam one roof. kira apa brand ko nak, selected items ada dalam nih…

IMG_3742

The blue purple or the blue green?

IMG_3749

Bottega, Balenciaga, Fendi, Marc Jacobs, Miu Miu and so on, banyak gile dalam nih….kalau ko tengok kat butiks x de, cuba carik sini, harga sama jer…

IMG_3750

gah gah gah dia!

bila le mak aku nak habis nih…

IMG_3752

anw aku amik yang nih, lagi besau, the Giant 21. lagipun i have so many red bags, memang pening pala bila tengok rotation

Sebenarnya i already have Red Balenciaga – Town COQUELICOT, tapi aku ingat nak juallah tuh. sapa mau? tengok kat entry sini if berminat and contact me. but pleaselah, agak2 ler kalau nak beli bags high end ni, aku mati kutu nak pitam je bila ada yang offer ingat harga bag2 nih yang menggila rendah. memanglah sume orang nak handbags cecantik tapi janganlah membunuh suruh aku bagi ko harga gini gitu. sakit jiwa akak dik. aku rela simpan and bagi kat sisters aku or anak buah aku rather than letting go at a very lower price.

Kalau nak nego boleh, tapi janganlah ko expect bag harga 5 ribu ko nak bayau 1ribu or even lower. That s not nice of you!

IMG_3753

ni pun sama le dalam Theresa tu jugak. online depa is Mytheresa. sapa2 minat bags tau le site tuh…

IMG_3755

Miu Miu, was thinking to get this instead of the Balenciaga but i ve been aiming for the 2nd Balenciaga for many months, so kena pass ler Miu Miu…next years mbe. Lagipun the design of the Miu Miu tu sama bih kurang dengan Prada yang aku amik plak…

IMG_3758

sudah selesai, shopping done!

DSC_1819

cak cak cak!

ikut je dia mana makpaknya pergi. yelah takkan nak tinggalkan pulak!

DSC_1822

then kuor balik to main road…

aku pun tak tau nak ke mana…ikut je RD

IMG_3766

tapi aku nampak mall nih

menonong je aku pergi, laki aku dah jerit2 nak buat apa dalam tuh. aku yg benornya nak carik toilet. aku rasa macam RB tu memberak, rupanya dia kentut jer hikss…tu yang laju je nak angkut dia bersihkan dia…

IMG_3768

kelecakkkkkkkkkkkk!

The shopping treatments tak berapa hazab sangat coz kita pun dah spent kat Frankfurt, frankly speaking baju selai pun aku tak beli coz kalau takat baju, benda tu hari2 tetiap minggu aku beli kat KL tuh. cuma baju anak2 je kita dahulukan. baju laki aku pun dapat selai jer waktu balik dari Munich tu pun bila try eh dah boleh lanting kat abang coz the size factor.

cuma aku kecewa dengan harga fridge magnet, seketul is Euro3.99 which is about RM16 untuk seketul. so ko bayangkanlah nak bagi kat orang kampung, tak ke sakit hati kalau nak beli banyak2…sedih sedih. We didnt buy though :(

IMG_3771

Not the end of Munich story, just yet.

Apa yang diborongkan di Munich….hehehe tengoklah kalau rajin gak nak menayang ;)

Comment: 9