Comfort Ultra Pure membuat RB lebih selesa…

48hours sponsored post

hmmmm sedapnya!!

Sedap betul dapat kelecupppppp kelecapppppp pipi si comel RB ni. Kalau dapat dengan kakaknya pun sama, habis kakak dia gomol si kecik ni. Aku memang suka betul dengan bau baby ni, sebelum ada RB dulu pun pantang jumpa baby, sure nak kelecup sekali hiks. Tu pasal agaknya tersangkut dapat RB :) Pulak tu dengan depa punya kulit yang lembutttt dan halusss. Aduhaiiiii. Sapa yang tak suka cium baby kannnn

Tapi one thing about kulit our RB ni, its quite sensitive sket. So aku as a mother sama macam korang semua, memang sentiasa jaga keselesaan dan kebersihan kulit si kecik ni.

So salah satu yang aku paling particularkan ialah pemakaian baju seluar dia. Setiap hari biasanya maximum 5 kali salin baju dia. Pantang kotor sket aku akan terus tukar semua baju seluar. As long as dia rasa selesa, sebab aku tak mau la benda-benda kotor terkena kulit dia pulak. Macam aku cakap tadi kulit baby ni lembut dan at the same time sensitive jugak.

 

RB bila dia selesa, dia akan ceria sokmo. Semua orang dia hai hai nya…

Oleh sebab itu jugak aku memang cerewet dalam memilih fabric softener untuk baju dia. Aku nakkan fabric softener that going to treat my little one as gently as I do.

DSC_2388

So I was introduced by this new concentrated fabric conditioners called Comfort Ultra Pure by Unilever. One thing that caught my attention dan memilih fabric softner ni ialah ianya diiktiraf oleh British Skin Foundation and tested to be gentle on even the most delicate and sensitive skin. Tu yang paling penting, sebabnya sesetengah fabric conditioners membuatkan kulit baby menjadi allergy or gatal-gatal. Itu yang aku tak gemar sekali. Tapi tidak dengan Comfort Ultra Pure :) So far aku dapat rasakan yang RB lebih selesa dengan kelembutan hasil cucian dari Comfort Ultra Pure ni.

Bukan itu saja tetapi ia juga dapat memelihara fabric baju menjadi lembut dan selesa disamping menghalang pakaian baby menjadi kusut dan kasar. When it comes to baby semua kena lembut, tak boleh kasar-kasar, termasuklah pakaian dia jugak.

DSC_2390

Tambahan pula dengan wangian sederhananya yang lembut dan segar memang dapat kita rasakan kelembutan dan keselesaan pakaian baby tu dan secara tak langsung melindungi kulit halus si kecil kita.

Hanya yang terbaik untuk permata hati kita, peliharanya dengan kelembutan Comfort Ultra Pure :) For more info, boleh check out FB ComfortMalaysia.

Khidmat pesanan masyarakat Comfort Ultra Pure is brought by Redmummy.com

 

Comment: 18