Red Family di Legoland Malaysia…

IMG_5225

Last 2 weekends sempat kitorang RedFamily terjah ke Legoland Malaysia nun di Nusajaya, Johor Bahru. Kiranya special invitation la ni sebab Legoland ni open to public only on 15th September ni.

IMG_5229

Abang dah tak sabar nak masuk tu…

IMG_5234

Legoland map

IMG_5235

IMG_5238

IMG_5242

Tempat ni aku habaq awal-awal kat korang yang plan nak pi tu, memang panas hangat membahang! Maklumlah tempat baru, pokok pun baru nak berkembang. So siap-siap la prepare apa-apa yang patut ek. Tapi budak 2 orang tu ape de hal… semua depa terjah, sampai tak mo nak balik pulok. aku dok balun tarukkan sunblock, sunglasses, topi tapi penyudahnya bila depa naik ride sume tu aku yang pegangkan plak…

IMG_5245

IMG_5247

IMG_5249

DSC_3095

DSC_3096

IMG_5252

IMG_5253

IMG_5256

IMG_5257

IMG_5259

IMG_5269

Hangat membahang pun, posing tetap posing hiks :)

DSC_3112

DSC_3113

IMG_5281

IMG_5282

IMG_5286

IMG_5297

IMG_5304

IMG_5305

merchandize Legoland boleh tahan le mahalnya gak, depa beli topi sorang satu about RM50 seketui.

IMG_5310

abang amik topi hitam, kakak amik topi Legoland merah

IMG_5320

IMG_5318

IMG_5323

IMG_5330

IMG_5332

IMG_5333

IMG_5394

IMG_5430

IMG_5431

IMG_5433

nak hujung2 balik tu jadi le aku bergambar ngan si Lego Chef tu hah, kat The Cafe tu ler aku duduk berejam ngan RB, gini ler ye ada anak kecik

IMG_5443

IMG_5449

IMG_5452

the girls je yang poyo

abang dah cakap awal2, dia dah big, tak nak dah amik gambar lelompat

heh banyak pantang betul budak yang baru nak membesar nih

IMG_5495

Untuk budak-budak memang depa enjoy very much, but for me since ade RB dengan bahangnya sangat, most of the time aku dok lepak kat cafe dia jer, sejuk sket. bukan most pun, sampai2 jer memang ye le ko tengok aku bergambar ria tapi pastuh aku tak ke mana pun, dok dalam cafe jer, not just me je, kebanyakan ibu2 yang berbaby2 ni ler…

Tunggu RB besar sket kita repeat balik mai sini :) harga details ke hapa tolong pergi www.legoland.com.my . pastuh emm, kalau nak tunggu hotel Legoland siap, is by 2014. so kalau dok sini ikut pandai2lah carik hotel mana, I dok Thistle. ada ramai my frens pun datang balik hari jer. JB KL mar dekat je kan.

Thistle to Legoland to JPO tu sume around that area tak jauhlah. Aku rasa le tak jauh. tak sampai 30min to each other pun coz kita bukan orang JB jadi kita jalan pun taklah terer, ikut hala Papago gak.

IMG_5267

aku pun balik malam tuh, laki aku pecut ke main laju coz aku suruh budak2 sumer tidur, if not lagi letih depa coz the next day dah nak sekolah.  ada nursing cloth aku pakai hujung2 entry ni kan coz semua buttons bongek baju tu tercabut. hampeh sangat ler. sib baik le ada kain nursing leh coverkan :P .

Selamatlah ye those yang nak pergi hujung minggu nih, depa dah open to public.

Ada jugak annual passes, kalau hangpa nak repeat masuk in a year ha tu u all must buy. At least merasa jugaklah aku pergi Legolandkan walaupun USS tu pun tak sampai yet. Tu takper….if we are going end of this year, aku and RB kompem dok jalan2 kat Orchard Road jer, biarlah abang kakak and bapak ko yang melenjan. tu kalo pergi…

Hujung tahun aku dah ada plan lain. Jalan2 makan anging deh.. :)

Comment: 38