68,000 pledges for Lifebuoy Global Handwashing Day!

48hours sponsored post

Hangpa ada pledge kat entry ni dulu, untuk Lifebuoy Global Handwashing Day! Nah ini entry lama dia yang pernah kujajakan. So, Lifebuoy and I would like to thank all of you yang pledged untuk Lifebuoy during Global Handwashing Day via Facebook arituh.

Hebat! Korang antara 68,000 yang pledge!

So apa pun, nak remind lagi yang sikap membasuh tangan bukan berenti takat ini sahaja, perlu berpanjangan turun temurun. Kalau kita yang tua amalkan, of cos anak2 kita pun akan ikut sama perangai kita yang membasuh tangan sebelum makan mahupun selepas keluar dari toilet :)

Hingga hari ini the Lifebuoy brand telah membantu lebih 1.6 billion people around the world untuk lebih hidup bebas dengan kesihatan yang lebih baik!  Makanya kalian, hei, kalau makan tu jangan lupa basuh tangan dahulu. Tak kisahlah kau makan pakai tangan atau pakai fork and spoon, coz budaya makan kat Malaysia ni food nya banyak yang nak perlu ditangankan hahahahah, jadi hey, basuh tangan dahulu!

Sebenarnya pledge kat FB hari tu depa target 50,000 fans jer tapi dapat melebih sasaran dan dengan itu, mereka akan mendermakan RM10,000 ke sekolah-sekolah terpilih di sekitar Klang Valley untuk mengimprovekan lagi toilet facilities depa.Yeyyy!

Well done and tahniah Lifebuoy for the success of Global Handwashing Day and also the RM10,000 contribution to improve the toilet facilities around KL. For my blog readers, to gain more information and latest activities of Lifebuoy, do visit Lifebuoy Official Facebook.

Khidmat pesanan masyarakat Unilever Lifebuoy is brought by Redmummy.com

Comment: 5