Lebih Sihat, Cergas Bertenaga dengan Nu-Prep Tongkat Ali!

48hours sponsored post

20121128_225137

Sejak dua menjak kebelakangan ni, RD sokmo komplen letih, tak bersemangat, lesu dan macam-macam lagi la. Dia tu dah la jarang berexercise, ada la sekali dalam sebulan pegi jogging dengan budak-budak. Faktor umur pun mungkin juga, ye lah dia tu dah almost forty. Aku rasa normal kot, bila dah berumur ni mula la sakit sana sini, lemah lesu kiri kanan, atas bawah tak kena! Yang bosannya suruh buat kerja sikit pun berat tulang!

So satu hari tu aku pergi farmasi nak cari something and then thinking of him aku nak carikkan la supplement to boost sket tenaga laki aku tu. So while browsing thru the farmasi shelf tu aku perasan this new supplement called Nu-Prep Tongkat Ali. Korang pernah dengar? Aku pun baru first time dengar ni.

20121128_224647

“Enhance Men’s Health and Vitality”  Memang sesuai sungguh untuk RD try test dulu camna. Apa yang buat aku tertarik ialah selain dari ramuan utamanya sudah semestinya Tongkat Ali, ianya juga sangat disyorkan oleh pakar sakit tuan, Dr. Ismail Tambi. Beliau sendiri mempunyai pengalaman dan pengetahuan luas serta telah banyak membuat research, berceramah dan menerbitkan buku tentang kebaikan Tongkat Ali ini di peringkat antarabangsa. So memang aku tak was-was nak suruh RD cuba. Tapi I’m sure bila sebut pasal Tongkat Ali mesti kepala korang dok fikir untuk boost the sex life. Well memang tak salah kalau nak boost up sex life kita suami isteri, tapi Nu-Prep is more than that!

Apa yang aku baca dari pamplet dia, Nu-Prep Tongkat Ali ni dihasilkan oleh Biotropics Malaysia Berhad. Mereka menggabungkan Malaysia’s biodiversity bersama tradisi kesihatan dan ditambahbaikkan dengan sains dan teknologi terkini maka terhasillah produk semulajadi ni. Dan focus utama Nu-Prep ni adalah untuk menambahbaik kesihatan dan meningkatkan kecergasan lelaki! Memang tepat dan bagus sangat la untuk laki aku tu. Terus sambar 2 botol hiks :)

20121128_225304

Dah dekat sebulan laki aku makan Nu-Prep Tongkat Ali ni. 2 biji kapsul setiap hari seperti yang disarankan, samada lepas sarapan ataupun lunch. Minggu pertama tu memang la tak nampak apa-apa kesannya lagi. Maybe baru nak sebati dengan sistem badan dia. Masuk minggu kedua aku perasan ada perubahan dah. Dia tak lagi dok melepek jadi couch potato bermalasan macam dulu lagi dah. Kalau dulu balik kerja, dinner dah terus nak masuk tidur tapi sekarang tak lagi. Sekarang balik kerja, lepas dinner dok main layan kerenah anak-anak run here and there bergurau dengan diorang. Makin rajin tolong aku buat kerja-kerja rumah sampaikan aku pulak tegur dia, eh awak ni tak penat ke? Dah tak dengar dah dia komplen macam kat atas nun. Memang bagus sangat la :)

Dia pun tak de komplen ade apa-apa side effect sejak consumes Nu-Prep ni. Dia cakap badan jadi ringan, selesa dan bertenaga even nak bangun tidur pun senang. Kira bertambah semangat dan cergas sekarang dia. Sekarang setiap minggu dia ajak budak-budak tu pergi jogging.

Memang secara scientificnya Nu Prep Tongkat Ali ini dapat meningkatkan peredaran darah sistem badan kita menjadi lebih baik dan dalam masa yang sama dapat mengatasi keletihan, mengembalikan kecerdasan dan meningkatkan kecergasan fizikal dan kekuatan badan. Patutlah laki aku cergas semacam jer hiks :) Even bertambah alert lagi dengan keadaan sekeliling terutama sekali time driving. Masa pergi Bandung hari tu, pukul 3am dia drive ke LCCT, then balik dari Bandung pulak dia drive sampai rumah almost midnite. Kitorang semua bantai tidur both ways, tapi dia still alert dan not showing any sign of mengantuk or letih at all!

Almost all the time in Bandung RD carry RB dalam carrier ni! Boleh tahan gak la berat dan letihnya bila aku try. Tapi RD steady jer, RB lagi la steady ;)

So memang aku galakkan la para lelaki yang rasa tak bermaya or lesu jer tu to try Nu-Prep ni. Kasi boost up sket yourself. Isteri-isteri lagilah digalakkan belikan untuk suami supaya bertambah sihat dan lebih cergas bertenaga!

20121128_225045

So now you all know, Nu Prep Tongkat Ali – Bukan setakat afrodisiak (afrodisiak bermaksud bahan yang meningkatkan keinginan seksual) tetapi ianya lebih dari itu!

Oh by the way, harga Nu Prep Tongkat Ali ni ialah RM160 sebotol tapi memang sangat berbaloi dan disebabkan juga korang semua pembaca setia RM, korang boleh dapatkan diskaun 10% kalau beli secara online dengan masukkan code redmummy10off di Nu-Prep website. Korang sure 100% puas hati punya :)

Hidup Lebih Sihat, Cergas Bertenaga dengan Nu-Prep Tongkat Ali!

Khidmat pesanan masyarakat Nu-Prep is brought by Redmummy.com

Comment: 25