3 Merah jambu pinky!

 

IMG_8934

3 merah jambu pinky diberi untuk 3 kiddos ni hah!

Abang dalam keterpaksaan, redha je lah. He s not big enough to disobey mom’s words. kehkehkeh! cute pe bang, pink tu tak shocking pun colournya. apa le berkira sangat nak pakai tuh. Ko tu dahlah cepat lonjong, baik cepat pakai baju nih. Just nak match up with your sister brother cecepat jugak. RB pun makin membesar so kena pakai cepat serenak sumer!

IMG_8935

Kita sampai AEON just nice waktu tidur RB, so makan kat KFC, aku pusing seround 2 dia dalam stroller, terus lena. Senang je budak ni tidur walaupun bising camne sekalipunkan. dah time dia sangat untuk tidur.

Niat bebenornya datang sini pasal nak redeem points aku yang bertahun2 menyimpan, lagipun voucher pun nak redeem jugak. Rugi seii kalau tak collect. Kita dah jarang buat monthly shopping kat sini coz RD dok pergi Tesco pulak, lama dah setaun lebih ke hala sana. ada ler sekali 2 aku ikut. Biasanya RD pergi dengan anak2 or my mak ajah. Ai sejak beranak kecik memang berkira nak kuor hahahaha.

IMG_8989

Pastuh, turn nak redeem, mak datuk, ada lebih 100 orang! tak kisahlah, amik je le number. so kita buat a bit of groceries shopping, specially untuk soap basuh botol RB, ada satu brand khas yang aku amik and only nampak jual kat sini jer. tu yang kalau dah datang sini, kena beli bebanyak 6,7 packets terus, sapo rajin nak datang repeat 18 kali pun kat sini kan….

ni gambar mak marah anak, si abang le nih…ko amik gambar apa tu bang

gitu le bunyiknya kottt

IMG_8991

Look at RB, kita dah habis makan KFC, dah habis shopping  barang dapur pun dia membongkang lagi

IMG_9002

Kenapi mami dadi tak pakai pink cam kitorg?

pehalllllllllllllll….bukan kita ada tema kahkahkah

biasa ler, mak being power lebih

 

IMG_9007

Kemudiannya RD bawak anak2 pi tempat main atas tuh and aku meneruskan kerja tunggu turn ni hah. Dah habis shopping pun, masih lagi kena tunggu sejam lebih. Memang lamaaaaaaaaaaaa!

Dok situ redha jer lah jugak, dengan tabah demi 33k points aku tuh. Semua aku convertkan ke vouchers, dapat RM260 (5 inggit simpan hahaha coz depa takde voucher 5inggit), dapat pulak voucher yang memang kena redeem, RM80 pulak. Pastu dapat lagi voucher RM5 for each RM100 yang kita spent hari tuh. Pusing sana sini shoppping over 800hinggit, so dapat bape. ha buatlah maths.

 

IMG_9028

Selesai shopping selesai amik points, pun RB masih lagi mentidur. rugi le ko dik, abang kakak ko sakan main weiii

IMG_9029

soft toys dia sume tu kan, masa kat Milan, RD pi cabut kosongkan strollernya. esoknya dia nampak soft toys dia tak terletak ikat sama kat pram, dia angkut sume, dia campak sendiri kat pram dia hahahaha. sebab dari dia little baby lagi kita dah letak soft toys macam2 kat pram dia, jadi bila dia nampak pram dia kosong, dia tau dia set kat mind dia, these soft toys patut duduk kat pram aku. hahahaha gitu.

IMG_9040

waaa dah bangun! seksi rambut ko dik hahahhaha! kalo korang nak tau beginilah rambut si Abang jugak, kerinting babas. kakak je rambut lurus, macam meant to be, kakak juga puteri tunggal.

eh benda yang RB naik tu tak bergerak ye, gaya je dia lebih, coz tengok orang naik dia sama mengkepoh

IMG_9045

kakak the good sister, she s so a good baby sitter. sepanjang cuti sekolah, dia la yang berkepit ngan adiknya, siang malam…

Seluar jeans kakak tu adalah dari datangnya dari si abang, tapi dah pendek sket coz aku lupa nak keluarkan awal2 sebelum nih. but masih lagi boleh berpakai…untung sangat ko kak

IMG_9051

main cak cak ngan Abang

IMG_9052

mengelat! pandai tunduk carik amana kaki abang pergi

IMG_9053

hahaha kantoi adik ngan abang!

wui lonjongnya ko bang, baru2 ni aku terjumpa jiran aku, sibuk dia tanya anak aku ni tingkatan berapa.

kak, baru darjah enam kak oi

budak ni dalam kelas terlonjong sekali

IMG_9056

 yeah, lari ler korang, buat macam kedai sendiri

memang mak ada share pun sini

IMG_9066

naik lagi ko sini

sedap betul good mood dia coz lama betul dia tidur dalam pram tu, nyenyak.

IMG_9077

IMG_9079

IMG_9082

package dalam kereta, all 3 in pink :)

Jun 9, 2013 | Ha cikvon RD!! by redmummydotcom on Keek.com

IMG_9062

IMG_9063

IMG_9064

IMG_9061

All 3, the red kids in pink shirt.

Jun 9, 2013 | Eiii pink pinkkkk anak redmummy laaaa by redmummydotcom on Keek.com

odw back, kemerapuan kami led by the mom! cam biasa le kan, mak memang hoverrrrrrr

Jun 10, 2013 | New red bike by redmummydotcom on Keek.com

adik kecik dan red bikenya.

aku habis utilisedkan the vouchers ari tu jugak buat beli toys RB, 2 ketui. ada keek atas tuh dia dengan red bike hah, kedekut betul tak bagi sapa pun usik pegang. pastu jadi mekanik, hanya bapaknya je yang boleh tolong dia, yang diberi izin pegang bike tu. Kedekutnya koooooooooo!!

Satu lagi toy pulak aku saje tak bukak, tunggu esoknya. Biar sesatu lah kan. Esoknya aku balik kerja, dia dok seret kotak toy dia dari hujung ke pangkal mintak bukakkan. Huh meligat sungguh skang bila nampak toys. Tu kalau dia berjaga masa kat toys dept tuh, mestinya dia jugak yang sibuk nak hamik jer apa yang dia berkenan, tu baru le lagi hah amik ler, mak ko memang ada share jugak lam AEON tu kann…kan kan.

Comment: 15