Grand Lexis Getaway…

IMG_9153

Last few weekends ada kami duduk semalam di PD, without the maid! just the 5 of us jer….lepas selesai KUMON class depa and lunch baru jalan ke PD

IMG_9169

sekejapan dalam kereta, semua tidur kecuali RD yang had to drive ler kan..

IMG_9189

tak terus ke hotel, but merayap kat Telok Kemang first

IMG_9191

bagi anak2 main apa sahaja depa nak naik kat sini…

IMG_9196

hah naik le korang….

IMG_9205

mak encik duduk sendiri, malas ler nak ikut bontot semua orang yang dok naik memacam tuh

IMG_9215

Abang berjaya memotong adiknyaaaaaaaaa

IMG_9218

sok sok dah besar sikit dia pandai le bawak kereta nih, la ni bapaknya yang controlkan

IMG_9225

habis dah, apa nak naik lagi?

IMG_9263

hokey horseeeeeeeeeeeee

IMG_9296

one last kopek, naik kuda.

kakak kalau datang PD ni tak naik kuda tak sah ko kak

IMG_9311

happy Kakak…

IMG_9319

mok pok rileks jer….specially mak nya lah

IMG_9330

takut betul dia nak dekat ngan binatang kat ranting pokok tuh, iguana kot

IMG_9386

kita makan kat Telok Kemang tu gak, mee goreng ngan coconut shake

IMG_9401

adik nak naik kuda ni tak yah ler dik ko kocik lagi, nak naik yang berkereta kuda tu pun aku malas, ada family dah naik

 

IMG_9409

so kita jalan jer lah pusing TK ni

IMG_9424

bapaknya belikan dia truck kat sini, sesungguh nak bawak benda tu sorang2, tak dibaginya sapa bawakkan pun

 

IMG_9437

Zeeshannnnnnnnnnnnnn!!

IMG_9453

asal ada port tumpang duduk ler tunggu anak2 main hah

IMG_9463

not the green bag, there s a sling bag biru by Balenciaga aku bawak, close up nya ada di Dayre.me/redmummydotcom

IMG_9479

cantik betul le gambar dari ipon5S laki aku nih….

IMG_9481

si kecil yang seronok betul dapat pegang stering buggy car Grand Lexis hotel

IMG_9492

little bit of shopping, beli toys si kecik ler apa lagik…

IMG_9493

tak boleh le dik naik horse tuh…

kita boleh pegang je yeak

 

IMG_9501

beli hok 10inggit nih, buat makan lam hotel, habis licin!

IMG_9439

Grand Lexis, PD

IMG_9458

aku pernah le blogkan hotel ni so tak yah le nak cite banyak, bestlah hotel ni coz ada private pool dalam bilik, itu tujuannya dok sini.

mahal sketlah, pada aku le mahal. tak tau le pada korang.

IMG_9389

belum sempat buggy car nak hantar luggage memasing dah berendam dalam pool nih! aku pun berendam sama, tapi sekejap jer ler, 2 pc lagik ai pakai hahahahaha gila la air sejuk.

camne le anak2 aku ni boleh tahan sejuk air nih heh.

Zeeshan pun sama, dia paling last tak dapat mandi coz aku suh sabar tunggu gak the baju swimming sampai. last2 bapaknya nakedkan dia coz dia dok merayu bukakkan pintu nak swim gak.

IMG_9399

sekejap je lah aku joint mandi pun, naik heh mandi tak tahan ler sejuk2nya

IMG_9420

mana dengan truck ko, ngan ipad….

IMG_9509

boring abang kakak amik ipad…dia mula operasi panjat memanjat

IMG_9519

buat apa ko dik….

IMG_9529

si tulang!

IMG_9561

petang tu lepas mandi kat bilik, abang kakak pun sambung mandi kat hotel’s pool gak. depa 2 orang je mandi.

IMG_9580

dinner time, tapi pi luar hotel

IMG_9589

aku suka skirt kakak yang labuh kepayang tuh….rasa macam beralun2 je dia pakai

ni nak buat family photo tak jadi budak kecik tu tak boleh nak dok dendiam, habis semua gambar gegar

IMG_9595

3 beradik yang dok ngan gadget memanjang, kakak tu mata kejap je kat tv pastu carik gak gadget

IMG_9597

complete 5 :)

IMG_9607

depa tak tidur bertiga, aku kakak and zeeshan bertiga, RD and Abang sekatil….

tapi kelakarnya malam semua dah tidur, aku yang terbongkang so menyelinap kejap tidur sebelah laki aku hahahaha

kan ada citer yang kisah orang kena bunuh kat hotel nih (donno which room) terus terbayang2…

IMG_9617

nak jugak tunjuk lagi berlima heh!

one thing aku tertinggal my solution, so malas nak tanya hotel ada ke tidak solution back up so masa dinner kita kuor carik, sib baik dalam 7Eleven ada jual. sementara malam tuh aku rendam kat dalam air jer contact lens aku, for few hours lah sementara dapat solution baru tuh…

entah camne le leh lupa bawak padahal aku dah pegang dah

IMG_9621

susah betul nak suruh depa tidur, tak penat ke korang dari siang tadi dok berendam mandi heh

IMG_9644

ni dah bergelap dia sorang je lagi belum nak melena…tapi bila semua dah berselubung, terus dia peluk aku tup tup tak sampai 5minit dah berdengkur hahahaha….penat sangatlah tuh

IMG_9482

we tried to cover semua weekends during cuti sekolah ni ngan something yang useful lah. dah ada pun jadualnya but unfortunately, weeekend baru ni tergelincir coz aku pulak demam panas tetiba kena dari Fri nite. Sabtu burned macam tu jer, but Ahad lepas celebrate birthday bibik, RD bawak jugak anak2 pergi Berjaya Times Square. part of the weekends projectlah.

Aku sambung berselubung di rumah bertemankan maid. Demam2 masa weekend ni, kesian kids, anw sebelum aku demam pun Zeeshan pun sama gak light demam batuk, tapi dia dah fully recovered, maknya pulak berjangkit.

Tengok weekend depan nih ke mana pulak, on track dalam jadual atau bertukar ke mana pulak yeah…. Oh Grand Lexis tu kita duduk kat Executive Pool Vila Above The Sea, boleh accommodate for 4 pax.

Comment: 4