The power of Mascara…

IMG_8719

The other day, last month to be exact, Carol Diva Darling kan balik Malaysia so she got me this. Make up set! something yang palinglah akak suka dapat tapi tak tau lah napa orang lelaki payahnya nak bagi pompuan make up yek?

Bukan susah, pi Sephora, pi MAC pi ler memana skinmake up counters tuh, tunjuk gambo bini / gf ko tuh, hah pandailah SA tu kuorkan make up set gegini for them yang sesuai ngan tone colour depa.

Aku pernah dapat hadiah dari someone, a guy (only my husband and frens tau sapa sipolan) tapi dibaginya yang alahai….nak gelak sangat. So damn expensive but kalau ko bagi aku make up set pun slightly cheaper lagi hah, ada yang 100 tak sampai 100 or even 100 lebih, 2,3 ratus pun ada jugak. Benda aku dapat tu, mah mahalnyaaaaaaaaaaaa,pakai nya setaun sekali 2 pun payah. Anw, thanks for the thot, itu pastinya lebih penting.

IMG_8716

So tipsnya untuk teman2 laki perempuanku, nak get me something better, a make up set. Memang brilliant punya idea. Habis tu suh bagi handbags ke korang lari lintang pukang, kan? Laki aku pun boleh botak pala kalau asyik mintak handbags jer.  Carol sokmo bagi aku make up set and aku memang utilise habis.

The Dior set boleh pakai for travel or of cos daily usage gak. Aku buat letak kat meja kerja, touch up touch up :)

IMG_8555

IMG_8557

earlier, like many weeks sebelum tuh, aku pi hunting cari mascara. I m also a mascara lover. Aku ni ada satu penyakit, ada satu time aku gila pakai eyeliner, ada satu waktu nanti hanya nakkan mascara sahaja. So macam tu lah penyakit bertukar2 addiction. Jadi stock mascara aku dah habis, aku tak boleh ada sebatang, kena ada berbatang. kat dalam travel bag lain, umah lain, opis lain, lam kereta lain.

Tu tak citer lagi ada 2 batang mascara aku dah bertonyoh2 dibalingnya dek Zeeshan, phewwww…..sapa ada anak kecik paham ler. Abang dulupun masa bebaya dia, baru pandai bukak meja make up, dia togelkan compact powder aku, habis dia kuis. Anw, that s the beauty of anak2 kecil, semua dia orang boleh bedal.

IMG_8563

The Dior Addict is currently on best sellers kat market, katanyalah SA tuh. harganya bolehlah buat beli sebatang, seratus lebih tuh. Beli berbatang2 memang tidak ler kan.  After buying semua nih baru aku dapat the Dior make up set from Carol, dalam itupun ada mascara jugak. The other 2 brands pulak memang saja aku beli for extra sama le pakai kat merata tempat. Tapi kan mascara yang aku beli kat SASA Hong Kong tu sedaplah, sayangnya kat KLCC dah takde SASA, nak suruh aku berjalan tempat lain mencari memang takde le kan.

I can wear the mascara without the eyeliner now. Tak yah curlkan the setepek lashes nih, use your magic fingers/hands jer main2 naikkan lashes ko. Zaman akak nak bereyelashes palsu tu belumlah berlalu but pi event pun malas jugak nak apply, larat pakai mascara jer, Once in a blueeeeeeeeee moon sahaja pakai.

ha macam n macam ni…lunch break bosan2 tak boleh makan bulan puasa nih, pergi ler beli sebatang mascara.  Sapa pernah buat extension tuh…ok siap kang ada yang berceramah macam dalam IG :)

speaking of lipstick pulak, akak pakai 1 colour je for events or daily, COSMO code from MAC, tukar2 dengan red menyala but tu only for events, tu je sampai 3 brands akak pakai. or dalam Dior set atas2 tu pun ada gak lipstick, buat geganti. back up dalam bag pun ada but not Cosmo, from Clinique, dapat percuma, more to pinkish.

Pasal kasut pulak,yang aritu tanya. cerita kasut2 Cipela dah keluar, so tu kira part of kasutlah yeah. Cerita untuk collection lain tu kemudian2 ler. bulan2 puasa ni kang showing off bebanyak payah pun ye gak. Kalau tak, apa cerita nak kuor kat blog. Korang ni nak kena feed bagai.  Nak cerita bazar ramadhan? hahahahaha…..akak jumpa Bazar tu pun tak tentu siang malamnya dik, kalau dapat sampai on time pun dah banyak syukur, most of ramadhan memang tak pernah dapat jejak sangat. I think last year akak pi bazar sekali 2 je kot….sibuk kat dapur heh.

 

Comment: 2