Awesome ASUS ZenFone 5!

 

Ingat lagi Kak Red ke Jakarta few months back? Ala untuk Pelancaran ASUS ZenFone untuk pasaran Asia Tenggara tu.

IMG_1067

Jangan jeles, it’s now in my hand :) The ASUS ZenFone 5! Definately RED in color. So striking RED. Suka sangat warna merah dia!

 

IMG_1071

Skrinnya yang bersaiz 5-inci, ASUS ZenFone 5 merupakan telefon pintar mempunyai cip pemprosesan Intel Atom Z2560 yang berkelajuan 1.6GHz dan memori sebanyak 2GB RAM. Memanglah sangat laju, you can really feel the different. Switching between apps sangatlah smooth and no lagging at all!

ASUS-SS2

Displaynya yang sememangnya splendid and stunning, ASUS ZenFone 5 juga dilengkapi dengan high resolution 1280 x 800 HD IPS display, sporting a pixel density of 294ppi untuk visual appearance yang lebih impressive dan ASUS TruVivid technology with improved clarity, lighter and beautiful vivid color!

IMG_1074

Macam yang aku ceritakan in previous post, ASUS ZenFone 5 ini turut dilengkapi dengan 8MP rear-camera dan 2MP selfie camera :) of cos dengan adanya sokongan PixelMaster - teknologi kamera yang membolehkan penangkapan gambar ataupun video tanpa masalah dalam apa juga keadaan pencahayaan.

asus-preset-mode

Camera presets modes yang tersedia dalam ZenFone 5 ni

Jpeg

Contoh gambar indoor dengan low-light mode

ko ni dik mak suh posing ko jeling yek!

Jpeg

Ini pula contoh gambar outdoor

 

IMG_1076

Slick and slim enough for you?

Berdimensi 148.2 x 72.8 x 5.6 – 10.3mm, sememangnya sedap tangan mengenggam samada untuk call, gaming, bersocial media atau untuk apa sahaja kegunaan :)

ASUS-SS1

Lagi satu yang bestnya, ZenFone 5 features two SIM card slots! So membolehkan kita menggunakan satu phone sahaja untuk kegunaan personal ataupun kerja. Juga mempunyai advanced antenna sekaligus boleh mendapatkan fantastic performance walaupun dalam areas yang signalnya lemah seperti dalam metro ataupun tunnel. Ditune untuk mengurang power consumption bila searching for a signal, sekaligus menambahkan lagi standby time phone ini!

IMG_1079

Dan aku rasa semua dah maklum tentang ketahanan lama bateri ASUS ni :) Semestinya bateri ZenFone 5 ni tahan untuk kegunaan seharian. Rahsianya dengan low-power Intel® Atom™ processor dan juga power-efficient antenna design, ASUS ZenFone 5 menawarkan prestasi terbaik yang dilengkapi long battery life! Long battery life – yes itulah yang kita semua idam-idamkan bila menggunakan smartphone ni! Betul tak?

 

RM-ASUS

 

Boleh didapati dalam pelbagai warna iaitu Cherry Red, Pearl White, Charcoal Black, Champagne Gold. Tapi warna-warna lain akan coming soon :) dan harganya pula hanya RM 599! You’ll get an awesome ASUS ZenFone 5 with superb performance and excellent features! Memang worth it! Memanglah berbaloi-baloi!

Untuk info lebih lanjut bole layari ASUS ZenFone 5 dan juga ASUS Malaysia FB page. Takpun meh layan youtube bawah ni untuk ketahui lebih lanjut tentang kehebatan ASUS ZenFone 5!

 

Tapi kalau korang lebih fancy to tablet bolehlah rembat ASUS Fonepad 7

ASUS are pleased to announce the new promotion price for ASUS Fonepad 7 8GB version! ASUS Fonepad 7 is a 7-inch Android device with full 3G telephony functionality. Fonepad 7 also comes in 4 colours, and is powered by Intel(r) Atom(tm) Z2520 Processor (1.2GHz) with Intel(r) Hyper-Threading Technology. Hanya RM429 harga promosi!

ASUS Fonepad 7 (FE170) - New Price

 

Comment: 13