Iftar Bersama Bloggers by Denaihati

IMG_0891

cerita sebelumnya Syawal. Lama betul nak keluar.

maafkan saya ye Bang Haji Denaihati, saya sangatlah kekangan masa. Tapi saya nak jugak bercerita di sini, our bloggers buka puasa by Denaihati. or nama lainnya Iftar Bersama Bloggers 2014 by Denaihati.

Kesian selendang aku nih, orang tak geti pakai kan, asyik meleret2 jer. padahal aku dah pin belakangnya but nak membetulkan pun bukan geti, ngan cermin nak dicari tak de.

IMG_0897

dahulukan suami….

IMG_0900

pastu baru ngan AE

hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

IMG_0902

pastu kembali kepada suami LOL

IMG_0903

ok lah up lagi gambar ngan laki, kasi bonus sikitlah kat laki

aku ni memang mereng kengkadang tapi laki aku melayan jer, but nak suh dia buat lelebih mmg dia takkan buat lah, alangkan gambar bercium pun dia tak bagi post sini hahahaha, kalau aku selamba kodok je pung.

IMG_4516

Berbuka kali ni Saloma Bistro. Denaihati kali ni buat tema, Arabian Night jadi ramai ler abang2 suami2 bujang2 yang datang berjubah. Laki aku idak ler. laki aku takde jubah but he can pinjam je dari Abang, abang sendiri ada 3,4 helai jubah. but the ladies pun berjubah gak, anggun je memasing. Yang tak ikut tema pun ramai, tapi ada yang macam lari tema pun akak macam kemusykilan sangat. Arabian bukan American tuh.

Akak tak pakai jejubah segala. akak pakai modern kurung, by Suri Sara, punyalah dah setaun lebih baru dapat pakai, dulu kan gems. Lagipun nak sedondon ngan laki akak, actually laki aku pakai je apa warna yang aku sediakan, dia tak kisah pun. kalau aku suh pakai merah, siapkan merah maka merahlah dia pakai. In between ada ler yang pi Maghrib and baru sambung makan, ada jugak yang buat tarawikh, ada yang buat di rumah memasing gak. Most of the timenya mingle around and bertanya khabar.

 

IMG_4524

Ujang yang kepelikan ngan magic kat tangan akak :)

IMG_4580

hah senang sekali arung semua ada.

MB, Tuan Haji Denaihati, eh tadi bang aji bukan jubah putih ke? Sohok the pelawak, Hilalazmi the Awani, AE yang ensem, kang tak cakap ensem ko patah hati plak kang ngan aku plak AE, and JBT – welcome to our blogger’s community by Denaihati. Hidup kena berkawan sket bang, asyik cerita Jepun jer, sesekali turun tengok hok kat bawah ni sket.

IMG_4602

Tekong and Wani – my Jakarta ASUS teammate

IMG_4606

beginilah hasil dari kamera laki aku, banyak gila dia snap but satu je lah buat belanja kat sini

IMG_4620

laki aku ni masa ramadhan mengurus betul. tengok nampak kurus hah dalam nih. Janganlah ko suruh dia gemuk, badan dia tak naik pun, pi gym pun buat exercise segala bagai pun tak nak gak naik muscle sampaikan abang punya muscle dah boleh beat bapaknya….

MB diletakkan sebagai closing photo cos hadiah Syawal istimewa buat beliau dan isteri serta Ryan anak sulong atas kelahiran anak keduanya, as this entry is up, baru saja dilahirkan. Congratulations on your new born of a baby girl. Sepasang yey!!

Also, bolehlah tengok video yang Anwar Abdullah shoot. Thanks Anwar dan tahniah for your engagement.

 

During the buka puasa tu pun ada jugak MOU between Denaihati dan juga Al Ansar Health, siap dengan pakai helicopter terbang lagi tuh, hebat hebat! Nak pinjamlah idea tu buat bday party Zeeshan sok sok.  Lauk pauk Saloma Bistro pun sesodappp. Dengar khabar ada lagi Raya Open House pulak, and i m so looking forward for the event too, dijemputkan kan kan? Sampai hati tak jemput, Abang Haji Denaihati sayang aku kot, eh tak?

Thanks Denaihati for the Iftar Bersama Bloggers 2014.

Let s support Gaza, speaking of Gaza, aku tau ramai yang buat operasi boycott besar-besaran tapi kita kena pikir jugak ada keperluan barang anak2 tempatan pun ada dijual di Tesco seperti contohlah yer. Kalau kita boycott Tesco, barang2 anak tempatan yang ada dalam Tesco, habis gitu je jugak kerugian. Coz depa ngan Tesco pun ada contract jangka masa panjang, bukan sesukanya depa nak tarik balik product depa and send to Jusco or even Speedmart or Hero or memana lahkan.

There are things we can boycott, McD ke Marks & Spencer contohnya, those working there lama kelamaan kalau dah tak seronok dok takde customers, surely depa jump out. Anak2 muda kita memang ramai kerja situ, mostly yang tunggu result SPM or cuti panjang. Jangan le ko pi ludahkan those anak tempatan yang kerja McD, itu dah buat aib.

Dan juga, aku pun dah reject jugak some of my blogjobs yang related to Israel’s product. Kalau ada yang korang nampak keluar kat blog or my social medias tu sebab tu dari kempen lama yang baru nak keluar, so jangan ribut2 ler. Actually boycott sana sini etcs, for me lah kan personally, it s all from your heart and niat. Allah je yang tahu niat kita, dan remember Allah pun Maha Pengampun.

Kalau dah mak kau suka beli barang kat Tesco, takkan ko nak jadi anak durhaka kat Mak kau pulak, kena lah pepandai tarik rambut dalam tepung? ada tricky gak kat situ, balik pada niat, kita boycott ikut kemampuan dan keperluan. Bukan kerana dendam hati hitam kita.

Adakah kita akan berhenti support the product sehingga Israel keluar dari Palestine? atau kita akan tetap meneruskan the boycott selama2nya?  Question to be answered….

Comment: 5