Transitions® Signature™ Lens!

48hours sponsored post

IMG_9790

This is a Transitions® Signature  Lens spectacle dan Lens nya mempunyai Life360 . Transitions® Signature™ Lens spectacle adalah satu dari jenis spectacle yang mesti wajib ada dalam stok spectacle akak.

Transitions® Signature Lens yang bahasa lagi mudah paham, bila under sunlight akan jadi gelap lens nya dan kalau indoor, akan terang, the tint of the lens ikut penyesuaian keadaan kita berada, either indoor or outdoor.

IMG_1990

The Transitions® Signature Lens help block 100% of UVA and UVB rays, boleh fit to any frames and paling penting, sesuai dengan semua umur, termasuk kanak-kanak. Simple thing satunya nak menjimatkan isi dalam handbag, tak perlu bawak 2 jenis spectacle cos the Transitions® Signature Lens adalah 2 dalam 1.

So wahai mak mak, ini masanya tukar your anak’s spectacle to the Transitions® Signature Lens. Depa kat sekolah tu kesian pakai satu jenis spectacle je kan, bila ada outdoor, pun spek tu jugak, berpanas menahan, but bila depa pakai transitions lens, takde lah masalah silau panas lagi dah. It helps their sight and movement jugak.

IMG_2576

Tengok RD have to squinting under the sun hiks, but me not effected pun silau matahari tu so can take selfie cantik-cantik :)

The Transitions® Signature Lens developed from Transitions Optical’s Latest Patented Chromea7 Technology yang juga diuji secara eksklusif dengan measurement methodology Life360, yakni satu jenis lens yang reactive kepada direct dan indirect light tak kira darimana kedudukan kita. Menjadikan lens yang kita pakai ni reactive to UV light, jadi dia akan jadi mid tint jika di tempat yang partially sunny, cloudy, rainy even under shades as long as ada UV. So bila takde UV at all contohnya indoors, terus ia bertukar menjadi crystal clear :) . Dengan Chromea7 technology ni, the Transitions® Signature Lens memastikan produk ini memberikan manfaat yang sebenar kepada pemakai tak kira apa jua keadaan kehidupan sebenar samada outdoors ataupun indoors.

Transitions® Signature telah diuji in over 200 real life conditions, 1000+ scenarios merata dunia dan masih terus diuji lagi dan lagi. Sama ada scenarios mereka mengadap matahari atau facing away from the sun.

Transitions® Signature Lens bukan sahaja untuk protect vision kita tetapi secara tidak langsung membantu kita melihat dengan lebih luas dan nyata. Ini adalah kerana dia punya fast fade back speed dan fully clear samada outdoors atapun waktu malam, kita dapat melihat clearly untuk outdoors. Tapi penglihatan outdoors adalah seperti satu keistimewaan kerana silau matahari menjadikan ia sukar bagi kita untuk melihat dengan jelas sesuatu keadaan yang terperinci atau keindahannya sebab terpaksa kecilkan mata kita macam RD tu ataupun memakai sunglasses. Masalah untuk sunglasses pula, the scenery yang indah tadi jadik kelam dan gelap pulak.

On top of that sunglasses semua tu takde power, oklah you akan cakap boleh je letak power but back to simple thing yang I could carry 1 item rather than 2, kan lebih senang pakai transitions lens. Sekali harung je, tak yah risau nak pakai cabut the spectacle and the shades, coz with the transitions lens, siang malam pun pakai yang sama jugak.

IMG_2618 (2)

I actually dah pakai the transitions lens bertahun-tahun, the one I m wearing now is the 3rd pair which is the advanced Transitions® Signature Lens. The earlier 2 pairs were Transitions Original Lenses. Personally this pair is much much better and clearer compare those 2. Really worth it :)

Seronok betullah akak bila sekali lagi untuk tahun ni akak berpeluang pulak pakai the Transitions® Signature Lens, market sekarang semua nak keja senang, mak pak ke anak-anak, orang muda, tua, make your life easy, I can see and feel the differences of my view after wearing this transitions lens.

This post is not the end yet, akak banyak nak cerita lagi pasal transitions lens, about my activities while wearing the Transitions® Signature Lens, specially during my outdoor times. To get to know more about the product, please hop up at the http://www.transitions.com/en-my/products/transitions-signature/

Being me, or you also boleh tengok macamana your vision, check out on the person wearing them at http://www.transitions.com/en-my/virtual-viewer/

Semestinya, you can get your transitions lens at any of your preferred optical shops or find it here http://www.transitions.com/en-my/where-to-buy/

More to come on the transitions lens in my next post, this to be continued, specially akak nak letak gambar-gambar the changes of tint depending on different light conditions :)

Personally akak rasa my view with Transitions® Signature Lens now lebih jelas dan rasa lebih terperinci tak kira di mana saja, outdoors ataunpun indoors. Its look cool and vogue on me too :) I personally would recommend korang to test it out. Believe me, you’ll see differently with Transitions® Signature Lens :)

Khidmat pesanan masyarakat Transitions Optical is brought by Redmummy.com

Comment: 9