Transitions® Signature™ Lens peneman saya setiap masa!

.

IMG_5432

Sebagai ibu dan isteri dan juga berkerjaya sepenuh masa ditambah pula berblogging, aku memang ligat ke sana ke mari. Macam-macam hal kena uruskan, dari family, personal ataupun official matters or even blogging events, tak kira cuaca dan tempat nak tak nak akak kena harung buat. So keluar masuk rumah, driving, indoor or outdoor events, Transitions® Signature™ Lens menjadi peneman saya setiap masa.

IMG_9645

Personally saya sangat selesa dengan kualiti lens nya dan yang utamanya its transitions yang mengikut tahap UV yang diterima dan sekaligus menjadikan penglihatan akak lebih selesa dan nyata.

Menggunakan new patented photochromic dye formulation, Chromea7™ dan ini menjadikan Transitions® Signature™ lenses lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung seperti cahaya yang dipantulkan dari bangunan, tingkap, jalan raya dan lain-lain permukaan. FYI, photochromic lenses are lenses that darken upon exposure to UV light (sunlight), and return to clear when indoors.

Dan bila tiada cahaya matahari, macam akak duduk dalam toys shop atas tu temankan Zeeshan, as you can see ia menjadi clear without any tint at all. Ini sangat penting sebab ia menjadikan penglihatan akak lebih selesa dan setiap benda dapat akak lihat its true and vividness color dan detailsnya tanpa any kelam.

IMG_1586

Bukan sahaja lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung, dengan Chromea7™ of cos menjadikan juga more reactive lebih-lebih lagi kepada UV light, sudah semestinya la kan dan lebih responsive dalam keadaan hot climates. Kadang-kadang akak kena pergi buat site visit, nak tengok progress renovation dalam keadaan panas berdenting, this lens just turns to the right shade, dan ini yang akak mahukan!

Tak kira la kat mana kita berada even kat construction site macam akak ni berhabuk bagai, akak still dapat tengok dengan terperinci. Even direct sun light ke arah muka akak, I can still see clearly kerana teknologi Chromea7™ menghalang 100% of UVA & UVB rays! It optimises the amount of light that reaches our eyes, reduce the glare and eye fatigue and strain for more effortless sight!

IMG_1537

Dan yang mengkagumkan bila it fades back to clear state even faster. Even better bila nak membaca ataupun menulis. Nampak clear tanpa ada penghalang. Specky will knows this feeling :)

Actually akak tengah amik note amik price, tengah buat kira-kira bajet untuk beli toilets accessories ni. Macam akak cakap, tak kira family, personal ataupun official matters or even blogging events, Transitions® Signature™ Lens suits me very well and perfectly seamless dari denting matahari di siang hari ke kelam senja di sebelah petang hingga ke gelap di malam hari!

IMG_5415

Transitions® Signature™ Lens bukan sahaja to protect or correct our vision, tetapi to enhance the way we see the world. Try it yourself and you’ll see what you’ve missed!

Khidmat pesanan masyarakat Transitions Optical is brought by Redmummy.com

Comment: 9