Beli Bijak Jimat Bijak and #GetMoreSavings

.

 

rm_png

 

Saya berada di mana-mana sahaja sekarang hiks :) Boleh jumpa saya di semua hypermarts samada di Tesco, Mydin, Giant ataupun Aeon seluruh Malaysia.

Korang dah jumpa? Kalau terserempak, jangan lupa selfie with me :) Tapi yang paling penting membelilah dengan bijak kerana ianya lebih menjimatkan and at the end we actually #GetMoreSavings

 

IMG_9422

 

I’m sure sekarang ni mana-mana hypermarts penuh sarat dengan pengguna nak memborong. Sebab apa? Kan kenaikan harga barangan just around the corner. Ye tak lama jer lagi cukai barangan akan dilaksanakan. Mesti most of you tertanya-tanya “Barang apa ek yang akan terjejas? Services apa yang kena cukai baru ni?” Well you are not alone, semua orang pun sama main agak-agak ikut kefahaman masing-masing. Tapi yang paling nyata sekali, semua orang mula sibuk membeli dan stock up sebanyak yang boleh untuk mengelakkan perbelanjaan yang lebih la apa lagi!

Tak salah kalau kita nak stock up banyak-banyak tapi mestilah tau cara-cara membeli yang betul. Janganlah main beli jer. Betul tak? Mestilah kena bijak memilih produk yang memberi kita lebih nilai-nilai hebat yang sekaligus menjimatkan kita.

 

IMG_9423

 

Sedikit tips yang Akak nak kongsikan supaya kita dapat lebih manfaat ataupun more value bila kita nak membeli sesuatu produk, lebih-lebih lagi sebelum cukai baru ni, ialah dengan memilih trusted brand yang memang dipercayai kualitinya dari segi penggunaan yang lama (longevity), prestasi (performance) yang hebat dan juga nilai-nilai tambahan (value add) yang ditawarkan.

Seperti contoh bila kita membeli Dynamo pek besar, ia secara tak langsung lebih menjimatkan dari membeli pek yang sederhana ataupun kecil. Kita jimat dari segi harga dan jumlah kandungannya. Do your own math ;) Dan dengan prestasi yang memang terbaik, kita cuma cukup menggunakannya dengan hanya satu cucian sahaja dah berjaya menanggalkan segala kesan degil kotoran! This actually #GetMoreSavings di mana kita dapat gunakannya dalam masa yang lama, tak perlu nak stock up banyak-banyak dibandingkan dengan brand yang biasa!

RM-PnG

Apa yang Akak cuba nak sampaikan supaya kita realize ialah memang secara kasar kita nampak kita membayar lebih mahal tetapi hakikat yang sebenarnya ialah kita actually dapat lebih penjimatan dari segi penggunaan produk yang tahan lama (longevity), prestasi produk (performance) yang hebat dan juga nilai-nilai tambahan (value add) yang ditawarkan oleh produk-produk P&G

 

rm_vs_mak_biasa

 


 

Dan jangan lupa tengok video Akak vs Mak biasa ni :)

RM-PnG

And the best part is dengan setiap pembelian P&G products berjumlah RM60 di Tesco ataupun hypermarket yang lain, kita akan dapat PERCUMA Shell Petrol Card yang bernilai RM10. Penjimatan lagi, tak gitu :)

So go get your FREE Petrol Card now and #GetMoreSavings with P&G products.

Comment: 9