Al Kapar’s raya…

IMG_1499

Rumah makcik/nenek RD nun di Kapar.

IMG_1507

neneknya, sebelah tu my mak mertua

IMG_1512

bersalaman, nak ke rumah sebelah pulak, adik beradik mak

IMG_1550

ha kat sini towel hidung aku ada nun kat peha tuh. memang memerah le dok menahan

IMG_1558

hooo rumah ni besar, Zeeshan punya melasak main ngan cousins dia, semua perempuan plak tuh

IMG_1572

bunga ni Zeeshan petik, bersungguh dia petik untuk aku pakai. Pastu kena pakai kat dedua telinga. Bila aku cabut dia suruh pakai gak, after a while dia lupa dah pasal bunga ni hiksss

IMG_1599

malamnya di rumah mertua, hayun main bunga api bebudak

IMG_1590

my exschoolmate, suami isterianya, the parents dok sebelah taman mertua aku, so datang menyinggah beraya

IMG_1620

Zali the Ex Alam Shah, i ve known him since I was 13-14 years old! Linda pulak sama lebih kurang of cos la dah tentu skulmate aku kan. Depa dok kat Jitra Kedah nun…

IMG_1625

5 kids, a housewife. Happy to see you babe! Thanks for coming to my mak mertua’s house

IMG_1627

selepas semua guests dah balik, barulah kami boleh bersalaman maafan, routine setiap tahun memang kalau batch anak2 menantu yang tak duduk situ akan bersalaman di malam hari.

IMG_1629

so ada le ikut keretapi belakangnya…

IMG_1632

list goes on…

IMG_1640

Zeeshan dah jadi superman. Basah kuyup peluh!

IMG_1646

dia pun bersalaman but tak nak ikut q, nak ikut between mak abahnya

IMG_1652

ni bukan menangis, ni dok tak sesudah ngan bergelak tawa ngan akak2 ipar aku hah

IMG_1661

so many jokesssssssssssssss, tak mau le raya menangis2 kan hahaaaa

IMG_1666

abang ipar, akak ipar

IMG_1674

bebudak mengutip duit raya, kalau tak nak beratur, makpak kena tolong beraturkan :)

IMG_1683

big family, 9 beradik but kalau tak silap ada 2 brothers takde masa malam raya nih

IMG_1725

Zeeshan dengan kemengadaannya

IMG_1752

earlier pagi ngan my Abah. My mom sampai dari Mekah (did Umrah) petang tu jugak, kira hari raya pertama petangnya baru sampai

IMG_1755

cilok dari kamera abang

IMG_1760

dari ipong kakak

IMG_1675

kat rumah ni kita makan soto, semangkuk kongsi 3 beranak. Terus aku buat soto kat rumah aku sendiri pas2 tuh ahhaaa

IMG_1692

ipar duai anak2 buah dan nenek…

IMG_1700

Zeeshan jakun penyapu lidi

IMG_1707

ada satu rumah tu kita jalan kaki jer, paneh berdenting toksah cakap ler…

IMG_1722

I know she s going to beat my height, sokay. Kan dah cakap, i m proud of being superpendek mak. Anak2 aku memang sume superlonjong – look at her brother.

IMG_1725

reraya, tapi kalau kat Kapar ni aku tak berapa makan sangatlah, but kat rumah yang ada soto tu memang aku lahap betul, sodap!

IMG_1728

kat rumah mak mertua aku pulak, berkolek durian Kuala akak ipar aku bawak, memang sedap ler melantakkannya. Eii sedap betullah durian, tapi ada yang tak geti makan durian but boleh makan pengat durian and tempoyak. For me aku hanya boleh telan solid durian tu jer lelain memang tokseyyy

IMG_1733

cik abang kecil dok cabut bunga orang yek ko dikkkkkkkkkkkkk….

he tetiba nampak, petik and cakap kat bapaknya, nak give ammi.

so sweettttttttttt.

there u go our first day of raya. The next day, Melaka raya. Melaka is a must!

#aku dah mereng sikit. patut entry ni keluar dulu than the Melaka, but terlangkau pulak. Lantaklah :)

Comment: 6