Nurhomestay Melaka…

 

IMG_1871 (2)

4 bilik, besar2, 3 bilik air and semua penuh ngan airconds!! Puas hati. ada 2 tv, atas bawah. Iron and board pun siap ada. Mr Zeeshan kita senyapkan kejap sementara kita kekemas barang bagai, dengan bagi menonton vcd (untuk tv atas ada dvd player).

IMG_1877 (2)

The main bedroom, siap le ngan bilik air ekon kipas segala kan. Tapi malam tu tidur aku tutup aircond, tak tahan ler sejukkkkkkkkkkk, biasa Melaka kan paneh tapi malam tu wuii sejuk ke matu

IMG_1880 (2)

ini bilik bawah, semua queen size bed nya…

satu lagi bilik atas, adik bongsu aku anak beranak pakai. Kami 2 families je dok sini, even anak aku yang 2 orang besau tu pun takde, depa dah memang awal2 dok  kat another homestay, sebelah taman. Kami kan datang lambat.

IMG_1889 (2)

SI RD ni buat pesen rambut camnih, aku macam hek eleh, apesal you look so young. Pun begitu dia tak makan pujian, tak nak dia buat style rambut camni heh…

IMG_1891 (2)

Midnite adik aku keluar pi beli roti canai, hah mengadap le 2 beranak ni. Barang2 asas dapur semua ada. Bersih paling utama yek

IMG_0480

Pagi esoknya, the cousins semua main kat playground, sampai melompat2 hah sakit kaki memasingggg

IMG_1851

Bibik merah ni, ngah kekemas rumah, siapkan breakfast bagai semuanya lah, adik aku dah siap beli

IMG_1894

Pak encik tau breakfast kena ada on the table, ini dapurnya lah, kemas luas, ada cermin untuk ko makan sambil bersolek :)

IMG_1897

ruang tamu, untuk naik ke tangga…

IMG_1862

Kami duduk semalam jer, actually last year kami duduk kat another homestay but same owner jugak, depa ada few homestay.

IMG_1867

Aku tak bagitau pun yang aku ni redmummy masa tempah bilik ni, depa tau aku blogkan about their homestay last year bila dah keluar social medias and blog. Lepas tu jodoh je bila ketemu di sini semula.

Alhamdulillah, harga berpatutan, kalian kalau di Melaka mencari homestay, harga boleh runding, musim2 perayaan mostly letak RM250 and above per nite, kalau repeat customers dapat harga murah jugak. We paid for RM200, takde nego, tak guna nama Redmummy wpun aku bagi free promotion Tapi dikkkkkkkkkkkkkkk, taun depan 2 nites tolong yek dik, kena bagi heheheheh :)

Thanks for having us, eh dik ada tak perfume lelaki tertinggal? CK brand ke Davidoff,  si RD punya. Rasa macam tertinggal…

IMG_1900

siap untuk jalan beraya, ke the next destination, combine ngan my other family members. Red Family paling bergerak lambat hah…

IMG_1849

Jadi andai kalian ke Melaka, itu hah. Contact numbers dah teterang akak letak nih. FB pun ada, Email pun ada.  Imagine last year kami dok rumah Nurhomestay, lebih dari 30pax, pun muat. Ini sebab keluarga bertambah2, jadi kita kena pakai 2  homestay.  Most of yang dah kawin beranak pinak perlukan bilik lainlah bujang2 boleh je tidur bentang toto kan. Aurat ma..ipar duai.

Ghafar, isteri, anak2 dan jugak pakcik (ayahanda mu). Salam dari kami the Red Family. Insyallah ada rezeki, Syawal mendatang kita jejak Melaka lagi, Nurhomestay yang kami jejaki kembali.

Comment: 6