Rahsia Mak dan yang bongsu…

 

This is not so  heavy entry, very light je pun. Tak yah post pun takper, but aku dah transfered to my draft sume gambar ni so macam, what the heck, type je lah sikit.

Ini dating ngan little boy, waktu semua di Kemboja hari tu.

We woke up lepas tidur petang wedding di Kajang tuh and siap ke Tesco. Dia le yang tidur, aku tak de hajat nak tidur but while waiting for Asar tu, aku boleh terlelap, nampak benau la satu package ngantuk ngan Zeeshan too.

IMG_6946

Dia ni kadang2 pemalas sikit nak jalan, nak suruh kita dukung but nasib baiklah dia pun mintak jugak duduk dalam trolley ni, dapat le aku nak menyopping barang rumah dengan aman tenteramnya kan. Sebelum tu, kita excitedkan dia dengan toys, at his request, apa saja. Pusing 2 sections of tempat toys tu, dia dok hemmm hemmm, no no no. Sampai kat section vehicles, terus dia i want this ammi.

Kau! bapak truck lagi. but aku rasa the quality is not that good, even i can get much more cheaper than this price kat AEON. Ini about RM40. to me it is expensive la for the low quality of this truck and motor2 dalamnya. Aku dok pujuk dia amik benda lain, gagal. Hatinya dah love at the first sight ngan menda nih.

Your rezeki la dik.

IMG_6951

pusing satu Tesco, bawak bembarang. sampai nak bayar, hadoi panjangnya q!! memang melingkar2 panjangnya. Aku datang hari Sabtu coz no plastic day ingatkan takde le orang nak nyopping sangat kan. Baik ler order beli online.

Punya panjang q sampai dia mintak bukak chipsmore, lapau ye…

IMG_6959

Wajah2 kegembiraan bila dapat bukak the truck, kita dok tunggu the food tapau. Hari tu ada kenduri wedding, so takat aku nga dia je, baiklah tak yah masak utk aritu, beli bihun sup jer buat lapik kita makan kan dik.

IMG_6967

Hujung pulang, baru dia nak turun trolley. No plastic bags day, tapi aku sentiasa bawak my own paperbag/plastic bags. Mak mak standard le, semua dalam bonet keter tu macam bag Doraemon gak.  Best is we did this together, just both of us.

Esoknya I was thinking to take him to the Viva Mall for his Viva car, tapi dia punya tidur petang lamanyaaaaaaaaaaaaaaaa, sampai aku dok kejut banyak kali tak nak gak bangun. Dah boleh bangun dah boleh menjawab2 dok cakap ‘tak nak, tak nak. dont want wake up, nak sleep lagi’. Last2 aku off kipas, aku naik atas. Tak lama lepas tu baru dia naik (at that time dia tidur bawah but sebelah aku jelah, aku angkat iron board buat ironing depan tv ahaks). Tau ko paneh takde kipas kan, haahahahaa.

Jadi pembatalan untuk car viva but we still went out that nite after Isya, but to…………….ada ler :)

Rahsia kami berdua.

Rahsia ibu dan anak. Rahsia dalam bag Doraemon :P .

Comment: 6