Full of day 3…Langkawi

our 3rd day

kita nak cuti 3 hari kan, for Hari Wilayah, so pulun lah baca ni, a very long entry.

IMG_2362

very first thing kita buat di Langkawi on our 3rd day, kembali semula to cable car. kali ni Ima’s and family dah siap beratur awal pagi untuk beli tix, tak yah beratur pun. So aku and family datang joined later. Dengan Zeeshan tak mandi lagi, kita angkut dia bawak masuk kereta je, laki aku pecut lelaju coz takut le kan our time untuk naik ke atas terlepas lajak.

IMG_4514

the girls…IMG_2367

that day, our 3rd day was 29th December, Zeeshan’s birthday. His 4th birthday

IMG_2375sesambil tu beratur masuk le dalam ni jap layan macam 3D gak

 

IMG_4420

beratur tak panjang, macam semalam tu menggila sampai ke luar, ni dah ada tix so beratur kat atas nye je lah….pendek jer

IMG_2382

bergilir aku ngan RD and abang dukung adiknya yang ngah mood tidur2, udahlah lom mandi lagik tuh

IMG_2386

dari atas, hah kau, orang dah start beratur panjangnya lahai…ni rasanya baru lam kol 8lebih pagi

IMG_2392

bosan2 sambil beratur, kita wefie je yek

IMG_2399

Ima naik dulu coz dia 4 orang jer

IMG_2405

kemudian aman je bila kita dah naik nih….

IMG_2415

satu cable car tu kita the red family jer…

IMG_2422

happy birthday adik….

IMG_2440

adiknya tak minat nak amik gambar jadi biar mak kau sepam sini

IMG_2441

lighting pun cantikkk

IMG_2444

kita berenti kan 2 stations, turun dedua…

IMG_2450

the view….

IMG_4426

IMG_4431

IMG_4437

sampai atas nih hah bergambar le lagik…

IMG_4439

panorama

 

IMG_4452IMG_4453

angin kuat sedang2 jer…

IMG_4457

 Zeeshan ni kalau suh posing padang camera, jangan harappppppppppppppp le dia nak buat

IMG_4462

IMG_4481

IMG_4483

kat sini pung ado…dulu aku datang belum lagi ada kekunci love nih

IMG_4485

IMG_3492

Zeeshan dalam kain aku tuh…

IMG_3493IMG_3494IMG_3495

IMG_2461

IMG_2467

IMG_2471

IMG_2474

IMG_2489

IMG_2490

IMG_2492

gila mahal betul nak letak kunci love korang tuh…so sapa yang nak datang letak mangga love hangpa bawak le sendiri mangga korang, tak tau le depa bagi ke tak, melampau betul seketul tu harganya up to RM50, walaupun RM20 the termurah

 

IMG_3496

lepas tu abang ikut ima’s family pi bridge tuh….but aku ngan family aku left, tak rajin le nak turun pi bridge ni heh. nasib baik le tak ikut, lepas tu nak memanjatnya naik hahahaha sian memasing

IMG_2526

jadi kita berempat turun ke darat…sebelum tu ada le kita tunggu kat station atas tu tunggu depa kat bridge kan but macam buang masa je lagipun sejuk ler…nak menyorok dari sejuk tu takde portnya, baiklah turun balik ke darat

IMG_2547

IMG_2552

kami berempat jer

IMG_2568

shopping kat sini beli sehelai baju baru untuk birthday boy

IMG_4508

hah Zeeshand ah siap mandi bagai….dah bertukar salin. beli food kat sini dan kira brunch ler since paginya takde proper breakfast, mana sempat nak breakfast kat hotel

IMG_2581

payung kecik ni pun aku bawak gak dari KL

IMG_4516

cik adik kedek kedek

IMG_2598

kat darat tu kita pusing kejap, tunggu the boys nak main lagi seround of hoverboard

IMG_2637

kakak pun ikut sama abangnya main hoverboard nih

IMG_2650

Dah kemudiannya, kita pergi ke Makam Mahsuri. Part of the plan, kali ni pergi rasa macam lagi besar je tempat ni, dulu idok le besar ni masa kami datang…

 

IMG_2677

aku sorang je ler yang posing, lelain sibuk tengok binatang dalam kolam tu…Zeeshan tu kena dipegang kalau idak kang ada yang terjun dalam tuh

IMG_2694

Gegadis sunti

IMG_2697

suka gambar2 baju biru ni, dah patutnya dress biru tu pakai dengan caftan merah, or warna yang berlawanan, macam semalam tu dress merah ngan caftan merah kan. Tapi masalahnya aku beli caftan tu semuanya setiap malam sebelum nak pakai. Bukan beli sekali banyak, beli pun kat Chenang nun

IMG_2700

Sodap pakai caftan nih…pastuh dok sopan cenggini…puihh

IMG_2717

anak bandar yang tak kenal dengan rumah desa

IMG_2712

the bapak and abang dok membongkang kat pangkin bawah rumah tu, tidak ler depa nak naik….

IMG_2718

kukur kelapa…sempat gak dulu masa aku kekecik pakai benda nih

IMG_2731

kat sini, kipas tangan aku telah dijanamjanamkan oleh Zeeshan. grrrrr

IMG_2741

tak paham kenapa ada buaian kemain melawa sangat kat rumah kampung camni…maybe konon2 rumah ni ala2 pangkat besar lah tu tuannya.

IMG_2747

lawa rumah ni hoh…kayu dia pun..

IMG_2755

so kita habis2 pusing kat situ je lah…

IMG_2757

kan dah cakap takde nya Zeeshan nak pandang camera…

IMG_2761

the end for our Makam Mahsuri trip

IMG_2767

emm…dedekat situ, ada keai makan. so kita makan di situ and beli minyak gamat pun kat sini gak

IMG_2771

hah pekena laksa la goreng pisang ler…teh tarik bagai, Sedap ye naik buncit semuaaa

 

IMG_2782

next destination, the real shopping…

IMG_2790

hok nih aku amik, 2 ketui

IMG_2793

eh tetiba dah penuh bonet heheheeh…..

IMG_4532

ni part of dalam Makam Mahsuri nun

IMG_4533

geli mummy tengok ko kak pakai nih

IMG_4551

kipas Rizalman yang aku dapat dari beli baju dia, habis sudah janamjanam dek Zeeshan. ada je tangan dia mengumpilll

IMG_4555

punyalah dia tak nak gak pandang cameraaaa

IMG_4567

ler ada lagi gambar nih…

IMG_4568

hah quilt ni, aku amik 2 ketul. Sedap pakai woorr

IMG_4581

lalu lepas tu kita balik hotel, tetukar baju bagai, dan macam Abang kakak, my gf and anak2nya, naik nih untuk pi layan parasailing. Zeeshan and apaknya and laki Ima je yang tak pergi. Depa main air laut. Aku pulak, kat hotel, mandi, aku tak  seii ler nak join lelaut nih.

IMG_2797

lepas tu aku tengok depa kat beach takde, so aku jalan sorang2 kt Chenang. Aku pi balik kedai caftan tuh, ni hah kedainya, aku beli lagi the 3rd caftan. Gitu pasalnya…berulang 3 hari beli caftan kat sini

 

IMG_2805

Kemudiannya aku dok sorang2 kat sini, tepi beach, restaurant apa tah namanya…lapau, so order makan sorang. Tunggu depa kat laut tak gegeti nak naik ke darat…

IMG_2813

dah alang2 terus makan kat sini gak semuanya…dengan memasing dari basah kuyup sampai dah kering

IMG_2819

oh masa kat sini, laki aku panggil budak yang street singer tu, nyanyi ngan gitar tu, datang nyanyikan lagu birthday song for Zeeshan. Hari tu kan masih lagi birthday dia. Gambar semua gelap, dah memang gelap pun masa tu, ada video jer. Tersipu2 jer Zeeshan bila macam eh famousnya aku hari niiii

IMG_2848

lepas dah balik mandi bersiap, kita ke town again, mengulang shoppinggg

IMG_2851

baju aku pakai tuh, yang purple dalam tuh pun dari Langkawi tu gak aku beli, except yang putih tu to coverinaaa

IMG_2864

tak boleh nak shopping lelama sangat coz kedai pun dah nak tutup. Basically kita pergi semua Haji Ramli ler, Idaman Suri semua tu pergi, Langkawi Saga pun but si saga tu a bit pricey by singgit dari kekedai lain

IMG_2875

borong lagi chocolate….

IMG_2881

habis jer shopping sini, tu pun pasal depa dah nak tutup kedai, langsung kita ke Dataran Lang…lelepak minum

IMG_2885

Zeeshan yang dah longlai tidur….

lepak sini pun perut kenyang so kita order air minum, makan satay. bebudak borak2 sesama sendiri yang kami makpak cite2 ler hal deduluuuuuuuuuu…

Trip Langkawi kali ni, tenang aman dan best ler, menda2 yang aku nak beli pun dah terlisted beli gak. Another 2 more days then kita balik KL.

Seriously if i ever nak come back to Langkawi, of cos Insyallah. Mestilah nak…aku sukaaaaaaaaaaaaaa sangat Langkawi. Bukan takde periuk belanga kat rumah tu, tapi nak jugak membeliiinya kat sini kan. hiks..

Comment: 5