Qurban Aqiqah 2016 for Muslim Cambodians…

 

Qurban 2016kak.rednew

salam korang…raya haji dah nak dekat, syawal pun dah berlalu. Musim qurban tiba lagik. Seperti tahun2 yang sebelum ni, this is part of my charity for our Muslim Cambodians there. Cuma tahun ni sebab my both parents tak berapa sihat so takde lah dapat mereka turun padang (tetahun lepas memang kami sekelurga pi turun tanah Cambodia nih), but not to worry, our dear Ustaz Hafis tetap jadi orang tengah untuk qurban dan aqiqah kita.

Selaind ari aqiqah dan qurban, kalian boleh jugak buat derma sama ada dari segi wang ringgit mahupun barang2 terpakai (biasanya toys and kain baju amat diperlukan).  So untuk derma barang2, if tak nak terus ke Ustaz Hafis, boleh terus hantar to my house. For cash derma pulak, terus ke account ustaz. Acct number details kemudian kita cerita di whatsapp or sms ye.

Untuk qurban pula harganya RM350 per bahagian dan untuk aqiqah pulak ialah RM650 untuk seekor kambing. Dah ramai yang start buat booking, insyallah my family pun macam biasa tetahun lepas akan buat di Cambodia gak lah. Photos of the event (sembelihan) akan ai share at least seminggu after the event kemudian coz tunggu Ustaz dah settled down from this trip.

For further details tu bolehlah contact akak or Ustaz Hafis,  numbernya 013 3744366 and mine is 019 320 6264.

Boleh pepanjangkan info ni. Kenapa saya pilih Cambodians ni coz kemiskian muslim di sana sangat ketara, setahun sekali masa raya haji ni lah depa merasa dapat makan daging bagai, dan they are not getting any fully supports from their govt so kebanyakan orang2 Malaysia memang akan turun Kemboja untuk bersedekah, aqiqah and qurban. Insyallah.

 

 

Comment: 0