Citibank

My Citibank Cheques!

 

Bila dah cukup bulan ni, sibuklah aku nak membayar bil semua bagai. Samalah kot korang semua, kulu kilir sana sini duk pergi mengejar deadline membayar bills and mortgages especially. Tapi sekarang ni kebanyakkan bank services dah boleh buat online kan, so senanglah banyak hiks :)

Lucky me, sebab dah applied for Citibank Ready Credit awal-awal. Macam aku cakap hari tu, it comes with  internet banking via Citibank Online. So memang takde masalah la untuk buat online payments ataupun online fund transfers.

 

Tapi kadang-kadang ada gak benda yang tak boleh nak bayar online ni, terpaksa jugak kena buat manual semua. Contohnya, my car loan. Aku still kena hantar runner pergi bayar loan keta aku tu. Nak buat 3rd party transaction pun tak de. Aduhaiii…

Tapi sekarang ni tak lagi hantar runner la, aku just postkan cheques terus. Even better kita boleh buat post dated cheques siap-siap untuk setahun punya installment. Senang kerja aku! Bukan saja guna cheques untuk bayar loan kereta jer, tapi untuk yang lain jugak macam bayar monthly insurance, bayar travel agent dan macam-macam lagi. Not only sesuai untuk aku tapi sesuai sangat untuk korang yang manage cash flow dengan menggunakan cheques.

And yes, these internet banking and cheques facility, come together once your application for Citibank Ready Credit approved :)

Comment: 11

FREE Philips Home Theatre dengan Citibank Ready Credit!

 24hours sponsored post :)

IMG_2206

Oh hari tu saya ada janji nak story mory pasal macamana nak apply Citibank Ready Credit serta apa terma dan syarat-syaratnya kan. Sorry banyak-banyak, belum ada kesempatan lagilah nak cerita. Nanti ek korang…

Sekarang ni bertambah-tambah kesempatan untuk bershopping lagi ada sejak pakai Citibank Ready Credit ni hiks. Maklumlah senang nak guna, kat mana-mana pun boleh pakai, kat retail outlets boleh ataupun nak shopping online lagilah tak jadi masalah. Even kalau nak pakai cash, ATM dia for sure around the corner jer.

Kuala Lumpur-20120609-00386

So dapatlah bapaknya jeans selai, Kakak dapat baju, Abang dapat kasut, RB dapat toys :)

Mummynya dapat apa? Mummy dapat The New iPad huhuhuhuuu. Of cos la mummy tak boleh kalah, sebab mummy yang bayar pakai Citibank Ready Credit. Aku tak la cuak sangat kalau spend pakai Citibank Ready Credit sebab in term of repayment, dia sangat flexible :)

So kalau korang tak sabar nak tau lebih lanjut dan dah tak boleh nak tunggu entry RM pasal macamana nak apply Citibank Ready Credit ni, bolehlah terjah sendiri Citibank Ready Credit site ni.

And BTW, korang berpeluang membawa pulang FREE Philips Home Theatre System dan juga Sharp AQUOS 40” LCD LED Backlight TV sebab sekarang ni ada kempen Citibank Ready Credit Bonanza! GO check it out!

Khidmat pesanan masyarakat Citibank is brought by Redmummy.com

Comment: 11

I’m always ready with my new Citibank Ready Credit!

48hours sponsored post.

Normally bila cukup bulan dapat gaji apa yang korang buat? For me, macam rutin biasa dapat jer gaji bagi parents duit, bayar bills dan mortgages, beli groceries dan shoppinggg of cos. So biasanya kita ada our personal bajet ready untuk that month la kan, apa yang kena bayar, bila due date bills, bajet shopping berapa dan sebagainya. Kalau yang dah kahwin pulak ade bahagian masing-masing apa yang kena bayar.

Biasa aku dan RD ade tugas masing-masing settlekan all these bills ni semua, tapi bila RD away aku lah kena buat semua. Memang stress dibuatnya buat benda sorang-sorang ni.

IMG_1983

So nak bagi menghilangkan stress aku pergi shoppingggg yeyy! I love shopping. Tak kira la online or offline hiks. Of cos la kan, semua orang suka shopping. Tapi walaupun aku suka shopping, I know my limit, berapa to spend supaya tak merana di kemudian hari. Tapi kadang-kadang yang lecehnya bila time kita berkenan dengan satu-satu benda, masa tu la pulak cash tak cukup. ATM pulak tak nampak bayang, so tak jadi la beli, tekilan aku :(

So disebabkan selalu short of cash, aku pun buat la some googling cara untuk menyenangkan aku bershopping tanpa perlu risau ketidakcukupan cash dalam purse then aku terjumpa this new great facility called Citibank Ready Credit.

Apa yang menariknya pasal Citibank Ready Credit yang aku discovered?

Selain dari the offer is attractive and it is not only as a credit facility but its features much more than that. Ianya lebih flexible, convenient plus with great savings in term of its facility, usage and repayment.

Lebih dikenali sebagai Unsecured Personal Overdraft with Checking Facility, of cos korang boleh guna untuk pembelian di retail outlets ataupun secara online dan sambil itu will enjoy Citi Reward Points. Memang best sebab ini yang aku selalu guna untuk shopping kat retail outlets dan click-click shopping online! Plus aku entitle to enjoy exclusive dining and shopping offers with Citibank World Privileges! And btw, bila guna Citibank Ready Credit ni, Citi Reward Points will NOT expire!

Dan dengan lebih 10,000 ATMs nationwide, korang boleh buat cash withdrawal pada bila-bila masa! Boleh juga buat cash withdrawal dari non-Citi ATMs as long as link with MEPS. Kat oversea pulak ada lebih 300,000 Citibank & VISA Plus ATMs yang korang boleh cucuk. Tak la rasa terkilan kalau short of cash sebab for sure ATM dia just around the corners! This really convenient kalo aku travel oversea nanti.

As I said, it’s not only as credit facility tapi ada lagi. Once my application approved, aku dapat sekali kemudahan internet banking via Citibank Online. Well kalau dah ada internet banking, lagi senanglah nak buat fund transfers even to 3rd party banks pun boleh plus pay bills too. Click click pay, senang kerja aku. Tambahan pula ada mobile banking, so aku boleh buat fund transfer on the go. Semakin senang aku nak bayar semua bills aku nanti.

And you’ll be surprise kalau aku cakap Citibank Ready Credit comes with Cheque Facility. So with this facility tak payah la susah-susah nak bukak separate bank account semata-mata nak guna cheques. You’ll be given chequebooks, so korang boleh sign dan buat pembayaran melalui cheques.

Lagi satu yang membuatkan Citibank Ready Credit ni amazing ialah dengan adanya feature RC PayLite. Boleh dikatakan sama seperti unsecured personal loan (an installment loan without collaterals/guarantor), ianya sangat sesuai untuk sesapa yang memerlukan wang tunai dengan kadar segera seperti untuk adhoc travel, education, baikpulih atau renovation rumah, repair kereta, medical bills dan juga untuk kawin! Ya kawin sekarang kan banyak pakai duit!

Yang bagusnya RC PayLite mengenakan kadar faedah yang terendah kalau dibandingkan dengan apa yang ada dalam market sekarang dan kita boleh mempunyai lebih dari satu Paylite dalam satu masa! Pembayaran balik pula terpulang samada nak 12, 24, 36 ataupun 48 bulan. Aku rasa feature ni memang berguna especially kalo berlaku perkara-perkara yang tak diingini dan kalau-kalau nak pakai banyak cash dengan segera!

For me, even aku mungkin tak guna all the features, it is good to know that aku fully ready in case of anything. Puas hati semua ada :)

So secara umumnya, Citibank Ready Credit  memang make all of you ready for any cases seperti perlukan wang tunai segera ataupun standby credit terutamanya jika ada emergency ataupun unexpected events, mana la tau kan, malang tak berbau. Juga ready for prospect usage, contoh macam untuk property investment dan bersesuaian untuk korang yang manages cash flow dengan menggunakan cheques. Tambahan pula sangat convenience for its flexibility in repayment.

Panjang la pulak rasanya aku berceloteh ni, nanti aku sambung lagi tentang Citibank Ready Credit – RC Bonanza 2012 di mana korang berpeluang membawa pulang pelbagai barangan seperti FREE Philips Home Theatre System dan juga memenangi Sharp AQUOS 40” LCD LED Backlight TV!

And of cos la aku akan cerita macamana nak apply Citibank Ready Credit ni dan apa terma dan syarat-syaratnya semua. I’ll story later kay, now I’m ready to go shopping with my new Citibank Ready Credit hiks :)

Khidmat pesanan masyarakat Citibank is brought by Redmummy.com

Comment: 29