Disneyland

Cheapest bargain…

IMG18762

cute gak ek sunglasses murah from ladies street hong kong nih. bape inggit ye emm 10 ke 15 inggit gitu lah. Wendy xiaxue tu tolong bargainkan lam kantonis ke mandarin wa pocitau. yang aku tau aku nak harga gini gitu, wendy translatekan. at first nyonya tu tak nak turun harga, biasalah nama pun bargain. ko tak nak turun aku blah. tricky part kat situ. kalau dia nak dia panggil balik, so sbb aku nak blah dia patah lah balik bagi that price.

itupun beli kat lampu kuning ngah market gitu, aku ingatkan betullah merah kaler nya balik2 tengok aisay merah kebrownan pulok. bantai larrr.

IMG18653

ni antara benda2 yang aku beli kat Sasa Citigate Hong Kong, we didnt hv much time, Tim and Ming bagi aku and audrey masa sket bebenor nak shopping. dahlah Sasa lam Citigate ni kat ujung dunia, berlarian lah aku ngan audrey. ringo and wendy tak join kitorg, diorg pi ikut suet pi tpt lain. so orang kata Sasa kat HK murah kan, jadi aku amik glue for eyelashes, one is black colour one is clear colour. biasa kita pakai kaler putih kan.

harga tak ingat but very the cheap cheap waliauu!

IMG18650

ini pun murah2 gak. specially the make up spounge tu last kopek 2 ketul yang left, kalo ada 5, 5 gak aku amik. kat kl harga satu plastik tuh RM17.90 but kat Sasa HK, not even 10 inggit. the pads panjang tu pulak buy 2 free 1, mak rembat……puff pad tu pun sama gak. murah2 lah.

aku tak amik eyelashes, takut kang tak cukup duit tp bila dah sampai airport nyesal tak beli hahahaha…tengok audrey beli ke main banyak.

to those pi HK, jangan lupa singgah Sasa, carik yang barang murah lah lam tu. cam make up sume sama je ngan harga kat KL, maybelline ke loreal takde beza pun ngan kl harganya. baik amik barang2 gini memang very the jimat belanja.

ok udah promo HK tamat. lain barang kalau ada lagi aku tempek, lupaaa and malas nak snap. pastu kena blogkan, pun malas.

Comment: 13

Things i got from Hong Kong…

IMG_2750

Fridge magnets, pens and key chain merah….semua utk orang. except keychain red hbag tu aku punya. ha itu satu2 nya barang HK Disneyland untuk ai tau. lain sume utk orang and red family.

IMG_2753

hairbands, books, bear toys, another keychain all for my kids…eh yang benornya for my Gegirl

IMG_2754

Disneyland’s gadget for my gegirl…

IMG_2758

one for me, 2 for my good lovely frens

IMG_2757

the colouring set ni for gegirl and abang, tp isinya sahaja. bekasnya aku nak. purposely aku beli for me hhahahaa, coz boleh letak make up set dalam tuh yang oiiii! janji merah janji Disneyland. ada lah jugak satu utk aku wpun kena  sharing ngan anak2.

IMG_2759

Disneyland’s pen, tp pastu end of the day aku beli lagi 20 batang. takde lam gambar coz ni sume gambo masa amik kat lam hotel. balik kl aku tak amik pun satu gambar yang tambahan beli. red dress Disneyland for my Gegirl too. baju abang tak muat lah, most baju aku tengok sume kecik than size badan abang. kalau pun nak amik kena size orang tua, iskk toksey lah.

IMG_2761

thi sis from the Red hamper yang aku beli bayo at HK100 tp worth of HK250 katanya…toy tu aku bagi anak2 buah tp yan glain masih lg bersimpan. definitely for Gegirl pakai taun2 depan. bukak skang sume bagi dia kang abih lah plak.

IMG_2764

ada ler jugak utk abang. susah nak beli toys budak lelaki, baya2 abang memang takde jual sangat. ni pun dia pakai main kejap jer, sah pasnih pass kat sepupu2 kecil dia. janji ada lah…

IMG_2765

from the sponsor HK Disneyland, ha yang ni sumer dapat kat Abang. memang dia suka bebenorlah.

IMG_2748

yang ni aku beli kat Ladies street and mall yang kami ramai2 redah malam kedua di HK. ada jugak baju 2 lai aku beli tapi tak gak amik gambo hahahaha, one dah pakai to office, satu lagi kaler pink yo. pink bukan sebarang pink, pink takdak merah kena lah aku amik pink. murah lah. kami beli reramai baju tu so dpt lah discount gegiler. accessories tu pun banyak gak ada yang kau let go bagi orang gak.

IMG_2760

n one last one, red shirt for RedDaddy. very hard to find for him too….jadi ler kan. dari bininya dpt key chain jer. aku takde berkenan ngan baju2 Disneyland, ado nak amik tapi macam bila convert to ringgit haiyoooooo. sayang duit. all in all, aku spent for HK DIsneyland sahaja tidak termasuk di town and airport around HK3000.

ada banyak lagi aku beli tapi that was the last final day which tak masuk lam blog lah. malas.

so itu jer ye…

ha ada gambo yang beli cam laju ligat ngan audrey kat Citigate…oh nanti lah. yang tu sempat aku snap.

so nak shopping kat HK Disneyland bebetul memang kena bawak banyak duit, unless ko tak ingat orang kat msia, so tak yah lah beli utk souvenirs, lepaskan tekak diri sendiri dahulu. baru pikir orang lain. aku ni pikir tekak orang dulu tu yang tekak aku dapatlah keychain jer :)

Comment: 16

Short links for Hong Kong Disneyland…

Yo!!

looking for my Hong Kong Disneyland’s entries wt Audrey, Tim, Ringo, Wendy, Mike, Ming and Estee??

nah..click click click!

enjoy the long weekend malaysian, Salam Aidiladha!

Comment: 3

Land to KLIA land…

IMG_2837

final story bout my HK trip. ngam2 sblum orang pi beraya haji esok. our flight was at 825pm via AA, but delayed to like  half an hour. first thing sampai je airport lam kol 6 terus check in. airport hk ni besau ya rabbi. we checked in kat T2 tapi flight kat T1. perkhhh silau2 pusing mencarik, dahlah kaki sakit ya rabbi. bukan aku jer, the girls mmg sakit.

the sporean pulak dah split wt us coz diorg dah tentulah balik spore naik flight lain kan, n my luggage memang overweight but since we are flying as a group, aku selamat dari kena caj. though i have stand by HK250 for paying my extra limit. but i dont have to pay coz tim,aud and ringo nya bag very light tak cecah 15kgs pun. iskk kalo tau, mak soping lagi hahahaaa

IMG_2843

the only guy yang sorong trolley for our hand carry items. dia gak yang tolak,dia lah jugak yang ke main laju berjalan. besau kau airport hk nih, jauh lak tuh. 30min yer berjalan dari T2 to T1. masalahnya kitorg tak nampak pun the train yang leh bawak to each terminal. iskk….

IMG_2854

muka fresh belom take off…the girls kali ni dok berkepit. seats AA tak bagi 2 x 2, kalo idak sedap gak lah kan. aku carik port tingkap so kepala nak tidur leh landing kat situ, ringo landing kat bahu aku, aud tak kesampaian plak nak landing kat ringo. sungguh lah padat mampat kecik benau aircraft AA ni yer…

IMG_2859

n the boss Tim dok belakang. i tot to volunteer dok belakang so tim bolehlah ngan Aud but tengok belakang tu satu raw penuh lelaki, hai Tim ko dok je lah situ hahahaha. let the girls tidur ngan the girls je lah.

IMG_2890

ye ini aku yang baru bangun tidur, bising lah si AA ni dok lalu bukak lampu, baru dpt tidur sejam lebih dia dah sibuk jual barang2 dia…aku apakan daya, tidur tak tidur pun sakit ati je nak tidur balik. tried to sleep pun cannot. nak borak pun kawan2 pun ngah tidur, tidur mati ke tidur ayam belakang kira janji tak bernapsu lah nak berborak. lgpun sian Aud and Ringo diorg kena sinus, berlawan2 tuuuu….

IMG_2884

n to waste my time, aku touch up muka ngan blusher MAC yang baru dibeli from their latest collection. aku belajor ni dr RedGlow. eh aku observe. diorg tak de lah ajar sanagt pun. kalau cam aku malas nak letak bag make up kekecik lam hbag kan, yelah kadang2 berat gak, ada hbag yang kecik spacenya kan, so bwk je lah ni ha brush and blusher udah. buat touch up. muka dah memang ada foundation, so touch up ngan blusher pun dah naik sket seri muka tu yer.

IMG_2865

huii kopi pekat itam tak manis 5 hinggit. wpun letak 3 packets guler, manis nya langsung takde. pekattttttttttttttttttttt melekat!!! dalam gambo sket nya cantik gambo, datang2 cawan putih jer. tp sian tengok diorg kutip sampah, si flight attendant diorg lah,pakai plastik itam tu semata jer.

pakailah dustbin ke or bekas mangkuk besau ke, u know, ni ko pi bawak plastik itam dr ujung flight ke liur belakang. halahaiii….taulah budget airlines, kenapa sampai nak low class sangat budget plastik sampah? i was shocked gak tengok masa flight from kul hk tuh, tp bila return pun sama gak kejadian wahahha…AA, gotta do something bout it lah.

anw, that s the end of my journey and lovely trip to Hong Kong Disneyland. when we got into KLIA at around 1ish am, hugs everyone and split terus ke Sirman wt kids yang menunggu sampai tertidur2 lam keter. i slept at 330am n woke up for work few hours after that. tiring but with big smile :)

A story bout my Hong Kong trip is now complete and you may start saving your money for Disneyland. coz i will :)

**Salam Aidiladha to all of you too

Comment: 17

Disneyland to Citigate, Hong Kong

IMG_2789

comes to our final bfast day in HK Disneyland Hotel….

the new amoi is Suet, between Ringo n Aud tu…she s the malaysian student but studying in US, 3 bulan kat HK for exchange student something like that lah…she s so funny aiyooo, jalan punyalah laju, makan laju, and she s good in talking malay!

her bahasa melayu is seriously lorat perak wooo!

IMG_2788

the girls only with Mr Mickey yang tak gatal macam bininya si Minnie. yes before Mickey came by to our table, Minnie dropped by first, semua orang amik gambar ngan dia, but not Mike (wendy’s bf)…so she went to Mike ok!

IMG_2779

n she asked Mike to kiss her…waaa gedik tol ko ek Minnie!

IMG_2787

the bosses of Nuffnang wt Mickey, Minnie ran ody.

IMG_2776

oh no Minnie sempat tu bergambo ngan Tim and Ming, siap peluk2 lagi….hahahahah lawak cute lah minnie ni, aku tarik skirt merah ko kang…

IMG_2784

for my kids, abang and Gegirl…

IMG_2775

also for Abang and Gegirl…

IMG_2773

omg! i just love these 2 characters….reminding me so much to my kids in KL

IMG_2768

Pluto, RM is not pregnant lar…napa le ko pegang perut aku….special photo for my kids at home too…

IMG_2821

then it s time to split, all 5 of us plus mike went to lunch wt Andrew and his family at onedonnowhatstheplacename :) . TQ Andrew for taking us around….

IMG_2826

2,3 kali kami lalu highway from Disneyland nih…so this is the best yang aku dapat capture. sedap je tau hway from Disneyland to the town….we were in the big mpv, me and Aud dok belakang borak2, the boys sume citer business mar….

IMG_2817

oh yeah…these are the Princess of Disney, ada 4 orang. depa kuor turn by turn. and siap sorang satu princess ada 2,3 orang guards Disney yang jaga. they are walking around at the lobby to take photos with the guests. we tried to catch her, but tak dpt. just that she kesian, stop by kejap and posing for us the bloggers.

IMG_2813

kalau korang dengo suara Princess ni talking, sang2 lelaki memang lemah gemalai ler sesangat. they are talking so soft giler, and betul2 gaya Princess. they are truly minah saleh, the way diaorg talking and acting posing for camera pun exactly macam Princess Disney tuu….

hai lawanya ko woyaiiiiii!

IMG_2818

im finally in the maze of HK Disneyland. itupun tang2 tepi jerr aku masuk, cos we wanna go out for our final trip kan, just 5 of us. Ringo and Wendy ikut Suet pi jalan2 pusing Mong Kok semula. eh maze ni kat our hotel gak lah…ujung2 Tim ajak kitorg turun bergambo gak kat maze.

IMG_2793

gambar lintang pukang ahahhahaha,checking out timeeeeee! our check out time is at 4pm, but we checked out early and dumb the luggage into the concierge, sebab nak pusing2 jalan kang terlajak balik lambat ha masakkkk! bag aku tu segala maknek aku sumbat, berat dek barang2 Disneyland for kids je tu sokmonya. i m the only one yang bawak big luggage, lain sume bwk cinonit jer.

aternya aku datang sorang, tp kat belakang aku ada 3 orang yang kutinggalkan kat kl, serupa gak macam membeli utk 4 orang. tak masuk souvenirs for the important ppl.

IMG_2791

final pose with my roommate, Ringo the HK superstar. badan dia very the model koooooo!  well btw,i just bring 2 winter jackets, the red and the black, so on sunday balik tu pakai the red back. nak bwk bebanyak plak halahaiii….mahal kay winter jacket oiii

IMG_2834

im trying to show u the back one tuh, apartment kat hong kong can up to 70th floor! and bukan satu dua building plak yer, it s like 10 buildings woii, with 70tingkat!! giler tol punya mampat padat HK nih. dahlah tu mahal2 sungguh harga umahnya, tak sampai 1000sqf pun dah millions2 haiiiii!

marilah kita bangga menjadi rakyat Malaysia..

sungguhlah bumi bertuah.

oh ni kitorg lunch pastu pi Citigate, to catch back to kl coz nak head to airport nanti, we just have like less than 1 hour to shop in Citigate. apa lagi aku ngan Audrey jadi peserta amazing race lah.

IMG_2835

masuk dalam tu ada Coach Factory. mahal giler! dahlah model design lama, dia jual wpun dah convert ke RM and ada 40% pun still expensive lah. paling murah coins purse, lam RM200. Aud and I masuk ni coz kitorg dok gagau2 mencari Sasa. pusing naik pusing naik tak gak jumpa. coach pun coach lah, masuk saje nak tengok harga. sah dari VSHUB gak murah!

masa dahlah takde nih, then the boys told us they found sasa like at the end of the world in that mall. ciss…lari sepantas kilat lah aku ngan Aud. sampai2 je main amik2 apa yang boleh diamik. itupun nanti aku reveal lah.betul lah barang Sasa ada yang murah2, tp ada jugak yang sama je harga ngan kat KL. dah tentu aku amik yang murah2 lor kan.

n it s time to go home….

**Salam Aidiladha to all my muslim frens and readers….

Comment: 9